Kérdések és válaszok - Kezdőknek és haladóknak alfórumból archivált kérdések és válaszok

Kategória: 'Segítség archívuma', témanyitó: Csocsoovb, témanyitás ideje: 16.7.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. -BombadilToma-

-BombadilToma- Fórum elő legendája

Szia!
    Nem váltható ki Jack boltjából.
    A jelenleg futó eventen szerezhetsz egyet 60 csillagos érméért.

-ágianyu33-, GA-BI-O-Farm és Sali~*.* kedveli ezt.
  2. Othep

Othep Forum Moderator Team Farmerama HU

Szia.

A Rakétát a termelési helyeken használjuk, mint a faanyag, bioüzemanyag, trágya, stb. Átalakítóban.
    Ezeknek az elkészülési idejét rövídítjük vele.
    A környilas (ATP-átalakítóban) nem lehet használni.

upload_2023-11-5_9-58-46.png

A különbség tehát Sebességnövelő és Rakéta között (mivel hatásuk ugyanaz), az az, hogy HOL csökkentünk vele időt:

A Sebességnövelővel a gazdaságban (fák, növények érésénél), a Rakétával a termelésben, azaz az Átalakítókban (faanyag, trágyák, bioüzemanyag, szerszámosláda előállításánál).

Továbbra is kérdezz nyugodtan, ha valami még kétséges, nem tiszta. :)

Dolphin kedveli ezt.
  3. Kisfenyő

Kisfenyő Rutinos

Köszönöm a választ

-BombadilToma- kedveli ezt.
  4. lenor

lenor Junior szaki

Köszönöm, ha a kulcs használatáról mondanál valami hasznosat megköszönném

a kulcs problémámat véletlenül megoldottam 8)

Moderátor által utoljára szerkesztve: 5.11.23
    Othep kedveli ezt.
  5. Tigrisliliom

Tigrisliliom Fórum-zöldfülű

Szép napot. Új vagyok a fórumon, szóval egyrészt lehet hogy már kérdezték ezt, másrészt lehet hogy nem feltétlenül jó ablakot nyitottam meg a kérdésem megírására, ami pedig a következő volna. El kezdtem a virágkötés szakmát, viszont a második küldetésnél elakadtam ugyanis festékpaletta kellene hozzá 5 darab. Viszont nekem se műhelyem nincs a gyártásához se nyersanyagom a műhely legyártásához elég. És megnéztem a gazdaboltban de gyakorlatilag 80 ezer csengőpengőnél kezdődik darabja, egyfelől ez egy darabnál még talán megfizethető volna a szintemen de 5 darabnál már kicsit sokallom, és vagy nekem van kevés csengőpengőm mert rosszul játszom a játékot ami teljességgel valószínű, vagy tényleg ilyen nehéz összeszedni a műhelyhez a nyersanyagokat. A kérdésem az hogy nyersanyagokat a műhely legyártásához legfőképpen fonott kosarat lehet-e direkt módon szerezni, ha nem akkor lehet-e egy harmadik félekép festékpalettát kapni, vagy ad-e valamelyik küldetés pulykalábas festőtelepet?

6. Othep

Szia.

Üdv a Fórumon. :)
    Az építkezéshez szükséges szerszámok, mint a Fonott kosár is felröppenő és barkácscucc is egyben.
    Felröppenőkből minél többet pedig minél gyakoribb aratással vetéssel, vagy minél hosszabb érésidejú növények aratásával szerezhetsz.
    Javaslom, hogy kérj a szomszédaidtól napi ajándékként barkácscuccot.
    Barkácscucc ládákból is bontható, eventnyereményként is sokszor szerepel.
    A Farmárudából is válthatsz ki farmpengőrt, a Piros kosár alól.

Ismerkedj meg a növénynemesítéssel is.
    Pl: A Mogyoró és Karalábé azon tulajdonságát kinemesítve, melyek a Fonott kosár felröppenésének gyakoriságát növeli, jelentősen megnövelheted a készleted belőle, ha ezeket a növényeket veted, aratod.

Festékpaletta a Piacon is kapható a Termény fül alatt (lehet, hogy erről írtál, hogy megnézted a gazdaboltban).
    A megvásárlásához több csengőpengő szerzéséhez javaslom, hogy a Piros kosár alól mindennap vedd meg legalább az első 3 oldal növényeit.
    A piacon ezeket többszörös áron el lehet adni, mint amennyibe kerül.
    Persze tájékozódj azért arról is, mi fogy jól a piacodon.
    És akkor termelheted azokat a növényeket is, pl.

Itt olvashatsz a nemesítésről: Növénynemesítés - Üvegház
    Itt pedig a ládákkal ismerkedhetsz meg: Minden, amit egy láda rejt
    Kattints a zöld szövegekre.

Cserenapon is szerezhetsz majd Pulykalábas festőtelepet, vagy más Ólakat, Terményes ólakat.
    Általában 2 havonta kerül megrendezésre.
    Szerintem nyugodtan kérhetsz ajándékba is az alábbi topikban:
    Ajándékok felajánlása, kérése, cseréje

Vagy itt hirdethetsz, ha cserélni szeretnél:
    Ajándék - Cserebere - Új szabályokkal!

Itt olvashatsz a gazdaköri feladatokról, a nyereményeikről:
    Küldetések a gazdakörben
    Valószínűleg elég az első néhány oldalt átnézned.
    Magasabb szinteken, már nem tettek be ilyen alapdolgokat.

Igyekeztem mindenre kiterjedően válaszolni.
    Kérdezz bátran ezután is. :)
    Fejlődést érintő kérdésekhez ajánlom ezt a topikot is: Fejlődési taktika
    A gazdák (is) szívesen válaszolnak. :)
    Jó játékot!

SherlockHolmes, Kuzdern, Dolphin és 2 más kedveli ezt.
  7. őszanyócska

őszanyócska Járnitanuló

üdv lenne egy olyan kérdésem Be fejeztem egy küldetést minek neve Rémséges üzlet kaptam egy felhőt mit kezdhetek vele és hogy tudom meg találni az égig érő paszulyon köszönöm a választ

8. Othep

Szia.

Ezt a felhősort keresd:
    A neve: Teliholdas éj felhősor 2.

• Lezárási idő: 48:00 óra
    • Kategória: Ültetési bónusz sorok
    • Jutalom:
      • 1200 TP
      • 1500 BTP
      • 10%-kal gyorsabb termelés rémnövényeknél 24 órán keresztül,
    • Tematikus felhősor, csak a meghatározott rémséges dekorációk helyezhetőek rá (Koponya gyertya, Kerberosz, Boszorkánykonyha, Drakula nyúl, Pókháló).
      Ezek Jack boltjában kiválthatóak.
      https://board-hu.farmerama.com/threads/a-telihold-event.3019/
    Legkönnyebben az üres (szürke) felhősoron találod meg a Paszulyon, és/vagy írd be a nevét a Paszuly keresőjébe.

Dolphin és -ágianyu33- kedveli ezt.
  9. -Enéh-

-Enéh- Utánpótlás-írogató

Kiváltöttam a sziget koponyát eé nem találom segitsetek köszönöm.ID 6848937

10. Dolphin

Dolphin S-Moderator Team Farmerama HU

Szia,
    Szigeti koponyát nem tudtál kiváltani :), a kulcs beadásával ösvényt nyitsz meg, s az adott ösvény magját kapod meg. Ehhez szükséges még a Cukorkoponya, amiből a rendszer 5 óránként 5 db-ot ad, ha a felhasználás során elfogy.
    A harmadik, bahás ösvényhez 2023-11-05 14:50:49-kor adtad be a kulcsot, ekkor kaptad meg a magokat. Ellenőrzésem alapján a malomban ezt követően nem Szigeti koponyavirágot gyártottál a kapott Cukorkoponyákkal, hanem 2023-11-05 16:22:29-kor 5 db Teliholdas koponyavirágot, ma 2023-11-06 04:57:35-kor pedig 5 db Kerti koponyavirágot. Legközelebb 9:57 körül jár le az 5 óra, akkor fogsz újabb 5 db Cukorkoponyát kapni, akkor majd figyelj rá a malomban, hogy Szigeti koponyavirágot készíts, hogy a Bahás event növényt is tudd termelni az ösvény feladataihoz:
    upload_2023-11-6_8-19-13.png

Az ilyen típusú eventeknél célszerű az 5 óránként kapott hozzávalót eldugni a malomban, hogy amikor ténylegesen szükségünk van rá, akkor több is legyen belőle készleten - s persze a felhasználáskor figyelni kell, hogy jó terméket készítsünk belőle
    (Eldugni úgy lehet, hogy a malomban az első két rekeszbe hosszú keverést indítunk, pl. szupertápokat, s a harmadik rekeszbe rakjuk az eventest, 5 óránként leszedjük és visszarakjuk már a több darabbal, de mindig figyelünk rá, hogy az első két rekeszben hosszú legyen az elkészülési idő)

Sok sikert a harmadik ösvény bejárásához.

11. NagyG1950

NagyG1950 Fórumlakó

Sziasztok! Kérdésem az lenne, hogy jelzi-e valahol a rendszer, hogy mikor jár le a prémium előfizetésem? Kösz a választ! Szép napot!

12. Enike**

Enike** Board Administrator Team Farmerama HU

Szia!

Igen, jelzi a rendszer. 2 helyen is megtalálhatod.

Egyszer, amikor a városban megnézem a prémiumvilládat, a képernyőn ott kell lennie a pontos időnek, amit visszaszámol rendszer a meglévő prémium-előfizetésedből még hátralévő időből.

Másodszor pedig a banki felületen is látszik, az állapot és felmondás gombra kattintva (itt csak a napot jelzi, amikor lejár)

upload_2023-11-6_10-43-34.png

-ágianyu33- kedveli ezt.
  13. NagyG1950

NagyG1950 Fórumlakó

Köszönöm!

Enike** kedveli ezt.
  14. GonoszBöbe

GonoszBöbe Fórum-zöldfülű

Kérdésem az hogy miért nem tudok a hármasról tovább haladni a négyesre a Cukorkoponyák ösvényén? Nem adja a beadási lehetőséget.

Utoljára szerkesztett: 6.11.23
  15. Dolphin

Szia,
    amennyiben a Farmos ösvényen tapasztalod ezt a problémát, akkor kérlek, kattints kicsit feljebb az ábrától. Itt picit magasabban érzékeli a "beadási" szándékot. Próbálgasd többször, hogy sikerüljön.
    Mivel nem hoztál azonosítót, így csak általános választ tudok adni, nem tudok Tőled képet hozni segítségül.
    Ha nem sikerülne, akkor kérlek, add meg a Farm neved és Farm ID-t, hogy benézhessek Hozzád.
    Köszönöm

16. GonoszBöbe

GonoszBöbe Fórum-zöldfülű

Ó sikerült fölötte valóban. Köszönöm!

Dolphin kedveli ezt.
  17. GOTARA

GOTARA Utánpótlás-írogató

GOTARA 2616147 vagyok. A most futó eventben már két szinten túl vagyok, a szigeti magokat megkaptam 9999, a kulcsot megszereztem, de nincs cukorkoponyám, így nem tudok a malomban vetni való magot előállítani. Mi a teendő, vagy lemondhatok az event teljesítéséről? Vajon hogyan tovább??

18. Swallow

Swallow Mindentudó orákulum

Szia!

Ma 19 óra 34 perckor fogsz kapni a rendszertől 5 db cukorkoponya kelléket.

Dolphin kedveli ezt.
  19. -klima51-

-klima51- Fórum-zöldfülű

Szeretnék szezon bérletet venni de valamiért nem sikerül ezt írja ki
    A acssv.otpbank.hu túl hosszú ideig nem válaszolt pedig a kártyám rendben van és munkásokat még engedte venni

20. Dolphin

Szia,
    engedély nélkül nyitottál új topikot, ezt lezárom.
    Jövőben kérlek kérdés, segítségkérés esetén keresd fel meglévő Segítségkérő topikjainkat - köszönöm!
    Ezzel a hibaüzenettel javaslom a Bankodat felkeresni, mert vélhetően Náluk lehetett vmi technikai probléma.
    Megértésedet köszönöm!

Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.