Kérdések és válaszok - Kezdőknek és haladóknak alfórumból archivált kérdések és válaszok

Kategória: 'Segítség archívuma', témanyitó: Csocsoovb, témanyitás ideje: 16.7.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. Luminary

Luminary S-Moderator Team Farmerama HU

Szia!
    Köszönöm a türelmedet.
    Időközben megoldottad a problémát, úgy látom. Akkor nem tudsz Instafát használni, ha tele van a raktárad terméssel. Vagy az újrahasznosítóba, vagy jelvények gyártására kell felhasználni a raktárban lévő termésekből. Illetve a megrendelőket kell kiszolgálni, hogy legyen hely a terméseknek.
    Megértésedet köszönöm.

Dolphin és Swartsch kedveli ezt.
  2. pöttyzorka

pöttyzorka Junior szaki

Próbáltam, de 56%-nál nem meg tovább.
    A másik farm cibetmacska

3. -BombadilToma-

-BombadilToma- Fórum elő legendája

Szia!
    Mint írtam, az első alkalommal jó. Aztán jön a következő terület, akkor is jó. Majd csinálsz egyebet, és fél óra múlva visszatérsz a következő körre. Előbb-utóbb, a 2-3. körnél már csak két klikkel lehet bezárni az ablakot. Minél tovább vagy belépve a játékba, annál több kattintás kell az ablak bezárásához. Ha kilépsz, lezárod a böngészőt, törlöd a sütiket, és visszalépsz, akkor megint oké, és kezdődik elölről. A videódon egyetlen területen, egyetlen folyamatot néztél. A játékban szinte semmi sem frissül magától területváltás nélkül, semmi változás nem várható így. Ez a jelenség egy rövid teszten nem reprodukálható, játszani kell a játékkal, és használni a pannikat folyamatosan. Hiába videózok le egy alkalmat, amikor több klikk kell az ablak bezárásához, azzal senki sincs beljebb, semmivel sem több, mint a jelenség leírása - legfeljebb látható. És ugyanez van akkor is, ha hagyom, hogy Te csináld a videót. De semmit sem ad hozzá ahhoz, hogy kiderüljenek a körülmények és ebből - talán - az okok. És a válasz is borítékolható: továbbra sem tudják reprodukálni, nyilván egyéni hiba van a játékosnál.
    Csak akkor fogod látni (Te vagy a központban bárki), ha ténylegesen végigcsinálsz egy teljes eventgaz-letermelést egyetlen belépéssel, nullázás helyett pannikkal felröpizve. De nekem erről egy négy-hat órás videót kellene csinálnom...

4. Ableotory

Ableotory Team Leader Team Farmerama HU

Köszönjük a részletes leírást.
    Megpróbáljuk ezek alapján leprodukálni, de sajnos a válasz valóban borítékolható.
    Ennek ellenére, megpróbáljuk a hibát megtalálni, és részletesen dokumentálni a központnak, de gyors javítás nem várható, ez sajnos már előre sejthető.

-BombadilToma- kedveli ezt.
  5. Luminary

Szia!

A megadott név és ID kombinációval nem találtam farmot.
    A "pöttyzorka" farmra be tudok lépni Chrome böngészőben és rendben működik, átjárhatóak a területek. Próbáld a modemet újraindítani, illetve a sütiket, gyorsítótárat törölni.
    Nem tudunk jelenleg központi belépési problémáról.
    Megértésedet köszönöm.

Dolphin kedveli ezt.
  6. .sylvia72.

.sylvia72. Fórum császára

Szia!Nálam sem működik tegnap délután óta .Ilyen lassú még eddig nem volt.Két gépnél próbáltam,tuti nem nálunk van a gond.Úgyhogy takarítás után is kínszenvedés.Üdv Sylvi

7. Dolphin

Dolphin S-Moderator Team Farmerama HU

Szia,
    ha problémád továbbra is fennáll, akkor kérlek, add meg, hogy kliensben vagy böngészőben játszol, illetve hozz Farm nevet és Farm ID-t. Ezek nélkül sajnos nem tudunk érdemben segíteni Neked, csak az általános javaslatokat tudjuk hozni:
    - gyorsítótár ürítése, sütik (cookies) törlése
    - számítógép és WiFi-modem (router) kikapcsolás, rövid pihenő után újraindítás
    - ha klienssel játszol, akkor a kliens törlése (minden mappából) és újratelepítése
    - illetve itt van még pár javaslat Ableotory TL-től, nézd meg, hátha Neked is segít, hogy jobb legyen a Játék élményed:
    https://board-hu.farmerama.com/threads/javaslatok-a-lassú-akadozó-játék-ellen.24566/#post-1373268
    Amennyiben csak panaszként írtad le, akkor arra a jövőben kérlek, a Panaszkönyvet használd.

-ágianyu33- kedveli ezt.
  8. paloooo

paloooo Fórumelemző

Igen, köszönöm.

Luminary és Dolphin kedveli ezt.
  9. mamóka1cc

mamóka1cc Fórumgróf

Szia!

Kérlek, segíts!
    Prémium tag vagyok.
    Megbolondult a malmom! Egyszer turbóban kever, máskor normál sebességben.
    Vajon miért?

Farmnevem: mamóka1cc
    ID: 9133307

10. Luminary

Szia!
    Semmi baj nincs a malmoddal, teljesen jól működik. Azért tapasztalod az eltérő időket, mert a prémium tagságod a mai napon 18:21-kor lejár. Amit betettél 1 szupertápot a 2. helyre, így időarányosan annyi a keverési ideje. A harmadik helyen lévő szupertáp már kiesik a turbómalom hatóidejéből, így teljes időt számol.
    Javaslom, hogy töröld a szupertápokat, indíts valami olyat, ami este 8-ig lejár - amennyiben automatikusan megújuló Prémium tagságod van. Csak ez után indítsd el a szupertápok keverését, amikor ismét aktív a tagságod.
    Sok sikert!

Dolphin, Swartsch és kigyo51 kedveli ezt.
  11. mamóka1cc

mamóka1cc Fórumgróf

Köszi a tanácsot

Luminary kedveli ezt.
  12. -BombadilToma-

Szia!
    Úgy emlékszem, amikor lejárt a fürge malmom, és a betett tápok hosszabb idő alatt keveredtek le, az előfizetés után a tápkeverési idők helyreálltak. Rosszul emlékszem? Úgy működik ilyenkor a malom, hogy csak akkor érvényesíti a csökkentett időt, ha a fürge malom aktiválása után indítom a keverést? Azért kérdezem, mert a felhőnél (A vörösszőnyeg) látom, hogy egy 24 órás keverés ideje lecsökken, miután a felhőt aktiválom, és lehetséges, hogy csak ezt vetítem rá a fürge malomra is, holott az - bár nem logikus - eltérően működik... Eltérően működik?

13. Luminary

Szia!

Nem emlékszel rosszul, a bónuszok összeadódnak és ha, van aktív bónusz a keverés pillanatában, az újonnan aktivált bónusszal csökkentett idő lép életbe. Vagyis, a már csökkentett időt csökkenti az új bónusz.
    Részemről ez egy javaslat volt, hogy tisztán lássa a játékos az aktuális keverési időt. Az időt is azért toltam ki, hogy biztosan a turbó malom idejét mutassa, ha valamennyi átfedés van. (lsd. gyopár - ahol a megújítás után csak 1 órával aktualizálódik a bónusz)
    Természetesen maradhatnak is a szupertápok a rekeszben. Bevallom én nem szoktam nézegetni a malomnál, hogy váltáskor - előfizetés megújításakor - azonnal csökken - e a keverési idő.
    Megértésedet köszönöm.

-BombadilToma- kedveli ezt.
  14. Bözse

Bözse Rutinos

Nálam is eléggé kínlódós mostanság. Váltogatva 2 gép, 2 mobilnet, Chrome, FFox, Edge. Egyblöki, semmi sem mozdítja ki a nyugalmából/lassúságából. Farmnév és ID az aláírásomban.

szöszi50 kedveli ezt.
  15. seprugondok

seprugondok Utánpótlás-írogató

Sziasztok !
    Egy kérdésem lenne kiváltottam jake boltjában a hollót de nem tudom tenyészteni ? Miért mit nem csinálok jól ? Köszönöm a választ .

16. -BombadilToma-

Köszönöm.
    (Részemről ez egy egyszerű kérdés volt, ami a válaszod alapján fogalmazódott meg bennem, nem pedig kritika. Azt sajnos nem tudom, mit kellene megértenem...)

SnéDóri, -ágianyu33- és Luminary kedveli ezt.
  17. .sylvia72.

.sylvia72. Fórum császára

Szia!Köszi a válaszodat,nem panasz,probléma.Napok óta.Két különböző gépen,két böngésző,ugyanolyan lassú vasárnap délután óta,nem kliens és nem süti törlés,stb.Farm: .sylvia72. ID:35872230

18. Luminary

Szia!
    A hollóhajlék kiváltása mellett a tenyésztés jogát is ki kell váltani. Ez közvetlenül a hollóhajlék mellett van.
    upload_2024-10-15_14-6-57.png
    A képen homályosan látszik, mert csak 1x kell kiváltani.
    Bővebben olvashatsz a hollóról és terményeséről az alábbi linkre kattintva:
    https://board-hu.farmerama.com/threads/Állatok-termények-és-ólak-a-játékban.16260/page-3#post-860775
    Sok sikert!

kigyo51, -ágianyu33- és Swartsch kedveli ezt.
  19. Dolphin

Szia,
    az általános dolgokat tudom Neked is javasolni:
    - internetsebesség ellenőrzése
    - számítógép és Wifi router / modem kikapcsolás és újraindítás
    - Ccleaneres takarítás
    - böngészőben Gyorsítótár ürítése és Cookiek (Sütik) törlése
    - kliens telepítése és azon belépve játszani
    Ezeken túl Ableotory TL javaslatait itt találod, nézd meg, hátha Neked is segít, hogy jobb legyen a Játék élményed:
    https://board-hu.farmerama.com/threads/javaslatok-a-lassú-akadozó-játék-ellen.24566/#post-1373268
    Mi nem tapasztaltunk a játékban lassulást, sem böngészőben, sem kliensben.
    Chrome böngészőben benéztem Hozzád, gond nélkül tudtam a területek között váltani, természetesen tevékenységet felhatalmazás nélkül nem végeztem Nálad.

Ha egyik javaslat sem segít, akkor nézesd meg számítógépedet szakemberrel, mi okozza a problémát Nálad - innen a távolból mi többet nem tudunk segíteni.
    Megértésedet köszönöm!

Swartsch, kigyo51 és Luminary kedveli ezt.
  20. Dolphin

Szia,
    köszönöm az adatok pótlását, így be tudtam nézni Hozzád, de problémát nem tapasztaltam. Gond nélkül tudtam váltani a területek között, természetesen felhatalmazás hiányában egyéb tevékenységeket nem végeztem.
    Chrome böngészőben végeztem az ellenőrzést:
    [​IMG] [​IMG]

A korábban írtakat továbbra is javaslom elvégezni, illetve ellenőrizd az interneted sebességét. Nem tudom milyen gyakran szoktad a WiFi routert kikapcsolni, újraindítani, de sokaknak segített ez a javaslatunk a játék sebességében a kapott visszajelzések alapján.
    Ha a böngészőben továbbra sem javul a játék gyorsasága Nálad, akkor töltsd le a klienst és próbáld meg azon a játékot.
    Megértésedet köszönöm!

Swartsch és Luminary kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.