Kérdések, amikhez nem találtál topicot (Általános témák részleg)

Kategória: 'Általános témák', témanyitó: Othep, témanyitás ideje: 20.7.17.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
 1. Enike**

  Enike** S-Moderator Team Farmerama HU

  Szia!

  Annak a hibaüzenetnek a tartalmát meg kell, hogy nézd.
  A saját géped, a saját böngésződ és a javaskript működése idején van a probléma. Nem a játék a hibás.

  ""Hiba történt az unity tartalom futtatásakor ezen az oldalon. Nézd meg a böngésző javaskript konzolját az információért.""

  Ha nem teszel a javításért, akkor mindig előfordul a hiba a gépeden a farmokat használva.
   
 2. -BombadilToma-

  -BombadilToma- Fórum elő legendája

  Kedves Enike!
  Mindig is maximálisan tiszteltem a moderátorok munkáját, segítettem, ha tudtam. Tisztában vagyok vele, hogy az informatikai problémák tekintetében többnyire a válaszok - kis túlzással - a "vak vezet világtalant" kategóriába esnek. Értem a cég és a játékosok elvárásai közti lavírozást is. De ez a válasz...

  Először is: nem fordítottad le a hibaüzenet első mondatát. "Hiba történt ezen az oldalon a Unity tartalom futtatásakor." Ez némileg ellentmond az ex cathedra kijelentésnek, miszerint "nem a játék a hibás". Még akkor is, ha itt (és sok más esetben is) elképzelhető, hogy a játék és a helyi adottságok együttese okoz hibát.

  Másodszor. A böngészőkonzol kizárólag programozásban jártas felhasználók számára nyújt információt. A játékosok nem hogy a programozáshoz nem értenek, de sokszor alapvető informatikai és angol nyelvi ismeretek is hiányoznak. A konzolhoz irányítás - csak mert a hibaüzenet azt mondja, hogy további (ez a szó hiányzott a fordításból) információ ott található - a játékos számára hasznavehetetlen. Ha egy programozásban jártas informatikus éppen akkor ott van, neki is nyomozásba kerülne, hogy megtudja, pontosan mi is okozza a problémát. Az utolsó mondatod pedig azt sugallja, hogy ez alapvető, ezt meg kell tenni, ha elmulasztod, ne csodálkozz... Ha én kapok ilyen választ, most olyat írnék, amiért örökös kitiltás járna.

  A lényeg: a moderátori válasznak olyannak kellene lennie, amivel a játékos kezdeni tud valamit. Ennél az is többet ért volna, ha azt mondod, hogy próbálja meg újraindítani a játékot, takarítson, másik böngésző, stb. - a szokásos. Vagy hogy "továbbítjuk a hibát, addig is próbáld meg az előbbieket.." - legfeljebb nem továbbítjátok, amiről mi már nem tudunk....

  Csak gondolj bele, Te - aki a "javaskript" írásmódból és a válaszodból következtetve szintén nem értesz a programozáshoz - mire mennél játékosként egy ilyen moderátori válasszal? Mit hámoznál ki a konzol információiból? Pontosan mit is tennél játékosként a hiba megismétlődésének elkerülésére - vagyis hogy a böngésző ne akadjon ki a játék bizonyos utasításainak végrehajtásakor?
   
  -gyöngy-581, Kuzdern, genka53 és 3 más kedveli ezt.
 3. mamarygen

  mamarygen Board Administrator Team Farmerama HU

  Szia!

  Enike válaszához a segítő hátteret én biztosítottam.
  Minden bizonnyal van alapja az észrevételednek melyet leírtál, ezt nem vonom kétségbe.
  Vállalom minden ódiumát a kifogásolt írásnak.

  Tudom, magam is szoktam olyan problémát észlelni, melyhez kevés az ismeretem.
  Ilyenkor megkeresem a családi segítőt, aki informatikai tudásával megerősít vagy éppen kiigazít.
  Ad tanácsot, mit kell megvizsgáljak, mit kell a szervízes munkatársnak elmondanom a hiba megoldásához.
  A segítségnyújtás akkor és onnan várható, ahol a korrekt együttműködés megadatott, ahol a technikai lépések biztosítják a helyzet megoldását.

  Köszönöm a tanácsaidat!
  A későbbiekben igyekszem megszívlelni, alkalmazni azokat.
   
  Matold és -BombadilToma- kedveli ezt.
 4. ChocoBounty

  ChocoBounty Fórum félistene

  Szia!
  Kérlek, írd meg az User ID számodat és a farmnevedet.
  Szükségünk lenne az alábbi információkra: a hibaüzenet melyik böngészőben érkezik? Milyen ládát vagy ládákat nyitottál és mennyit (kb)?

  Az információk segítségével előrébb tudunk lépni a hiba feltárásában.
   
  -BombadilToma- kedveli ezt.
 5. Csiziee

  Csiziee Haladó

  Sziasztok! már korábban is felvetettem, most ismét aktuális. Nincs mód arra, hogy a felhősorból hiányzó dekorokat, valamilyen nyeremény, vásárlás formájában később is be lehessen szerezni, mint a feladat/event időtartama? Az utolsó pillanatban jön össze pl. egy malomtermék, vagy hozzávaló, és az ember egyéb elfoglaltságai miatt kicsúszik az időből. Felhősorok meg 1-1 dekor híján csak szaporodnak....Farmaranyért, Farmpengőért, valahol nyereményért nem lehetne ezeket pótolni? köszönöm
   
 6. mamarygen

  mamarygen Board Administrator Team Farmerama HU

  Szia!

  Vannak alkalmi lehetőségek, bár nem tömeges a pótlási forma.

  Ilyen lehetőség a csere-event, melyben van mód néhány felhősorra illeszthető dekor beszerzése.
  Ilyen esetben a "léghajós keresés" vezethet sikerre, de a fórumos hirdetés - megfelelő helyen és formában írt ajánlattétellel is megoldást hozhat.

  Vannak olyan dekorok a felhőkre, melyek csak alkalmi "retro dekoros akciókban" kerülnek meghirdetésre. Különös tekintettel a party pörgetési dekorokra.

  Volt már példa a farmáruházas megvásárlásra is a Rackó napi belépési dekorok köréből.

  Érdemes a hivatalos közlemények nyomon követése. Ott a pontos leírások segítenek, segíthetnek. Ezek tartalmát a központ határozza meg, így időpontot előre nem tudunk adni.
   
  Csiziee kedveli ezt.
 7. alex0824

  alex0824 Fórumőrült

  Szia!
  Mivel eddig választ nem kaptatok, egy kis információval tudok nektek szolgálni ha az segítség számotokra.
  Tegnap kis farmokra belépve, több farmon észleltem ugyanezt, de annyira azért nem érdekelt a dolog, hogy jegyzeteljem melyik farmokon. Szezonkupát learatva a tp-s láda II nyitásánál kaptam ilyen hibaüzenetet több esetben. Más ládát sehol nem nyitottam csak kimondottan ezt, így más láda nyitásról nem tudok mit írni. Minden esetben egy ládát nyitottam, de nem minden esetben kaptam ezt a hibaüzenetet. Minden ilyen hibaüzenetnél egy f5 frissítés után a láda nyitható volt gond nélkül üzenetmentesen. Bár a hibaüzenet elvileg a játék szerverét emlegette, meg a unity-t, hogy elvileg a böngészőnek (firefox) azzal van baja, azért a gépet, böngészőt kitakarítottam. De a takarítás, egyéb általam megtehető dolgok nem orvosolták a jelenséget, továbbra is előfordult, de nem minden esetben. Mivel az f5 orvosolta a dolgot, így nagyon nem érdekelt a dolog, már megszoktam, hogy a tp-s láda II bontása esetén gyakran lefagy a játék (nem a böngésző), így ez csak újdonság volt.
   
 8. Csiziee

  Csiziee Haladó


  A léghajós keresésről tudnál bővebb infót küldeni? Ezzel még nem találkoztam! Illetve melyik fórum az, ahol nagyobb eséllyel/sikerrel próbálkozhatok cserélni?

  Köszönöm
   
 9. -BombadilToma-

  -BombadilToma- Fórum elő legendája

  Szia!
  Egyszerűen a csere-eventről van szó. Azt a részt, ahol cserére ajánlhatsz teszem azt egy tarajos sült egy kígyászkeselyűért, illetve keresgélhetsz mások csereajánlatai között, régen nem (csak) az eventórából lehetett elérni, hanem egy, a város felett lebegő léghajóra kattintva. A régieknél megmaradt ez a léghajó terminus...
  A cseréidet pedig itt hirdetheted meg: https://board-hu.farmerama.com/threads/ajándék-cserebere-Új-szabályokkal.11054/
   
  Matold, alex0824, -ágianyu33- és 2 más kedveli ezt.
 10. -gyöngy-581

  -gyöngy-581 Fórum elő legendája

  Sziasztok!
  Talán megengeditek, hogy én is hozzátegyek a hibaüzenthez pár mondatot. Engem amikor először megláttam megijesztett. Nem vagyok informatikus és sajnos anglul sem tudok. A körülményeim ugyanazok voltak amiket Alex leírt, a szezondekor adta Tp II-es ládát nyitottam volna ki Chrome böngészőben amikor az üzenet megjelent, lefagyott a játék, és nem tudtam semmit sem csinálni a kisfarmon ezután. Én kiléptem a játékból, a böngészőből is ellenőriztem a böngésző frisseségét, (amivel nem volt gond, napra kész üzenetet kaptam), majd vissza és az üzenet eltűnt, a láda nyithatóbá vált folytatni tudtam tovább a farmos tevékenységemet. Ez több farmnál előfordult, de egy ki és belépés mindenhol megoldotta a gondomat.
   
  zsani_apja és alex0824 kedveli ezt.
 11. ChocoBounty

  ChocoBounty Fórum félistene

  Sziasztok!
  A központnak szüksége lenne az User ID számra és a farmnévre.

  Kérjük, írjátok meg az információkat. Ha több farmról is szó van, akkor több User ID számot és farmnevet írjatok.
  Köszönjük!
   
 12. -gyöngy-581

  -gyöngy-581 Fórum elő legendája

  Szia!
  Sajnos nem tudom adni az adatokat, sok kisfarmon voltam ott, nem jegyeztem meg, hol kaptam a jelzést. Mivel a hiba kikiüszölhető volt így én nem is jelentettem hibát. Ha nem olvasom itt tegnap a párbeszédeket csendben maradtam volna róla. Elnézést.
  Tegnap már nem is láttam a hibajelzést, pedig több farmomra beléptem és ugyanazt csináltam, mint tegnap előtt.
   
 13. alex0824

  alex0824 Fórumőrült

  Szia!
  Sajnos nem jegyzeteltem az eseteket mivel azzal a tp-s láda II nyitással már régebb óta gond van, így az ember megtanult vele együtt élni. Eddig esetenként csak simán lefagyott a játék tőle, most annyi változás van, hogy mellé feljön ez az ablak.
  Mindenesetre most gyorsan szúrópróbaszerűen megnéztem 12 kis farmot. Ebből 6-on tapasztaltam a jelenséget. (Firefox) A belépési időt és a nyitás időpontját azt nem írtam fel, azt elvileg látjátok.
  https://kepkuldes.com/images/dfdbfbd5d63d0624a1e90bf8463c22c4.png
  https://kepkuldes.com/images/48f0b4675bfe3450e359c6041bd73e33.png
  https://kepkuldes.com/images/e9533929924d080ef12e7ae4977fa0de.png
  https://kepkuldes.com/images/4bca1693067a641efc0902b4122f2d88.png
  https://kepkuldes.com/images/0c4d93432fde83daa2390a64e23128f5.png
  https://kepkuldes.com/images/fdff22868caddfb3ee69e0fc0ca49fda.png
  Remélem tudtam azért segíteni.
   
  Utoljára szerkesztett: 7.7.22
  -gyöngy-581 kedveli ezt.
 14. szeva50

  szeva50 Fórum nagymestere

  Segítséget kérek szépen. Tegnap beragadt a KK repülő, amit takarítás után sem tudtam eltüntetni a farmokról. Mindegyiket beteríti. Pár éve szintén jártam így, és központilag tudták orvosolni. Előre is köszönöm:
  Gazda: szeva50 ID: 2531158
   
 15. Anya-Apa63

  Anya-Apa63 Utánpótlás-írogató

  Most váltottam megint prémiumra és annyira meglepődtem, hogy a banki oldalon /Mastercardos fizetés/ amikor megadtam a banki adatot, nem adta be az ellenőrző oldalt, ahova az SMS-ben kapott számot be kell írni, hanem azonnal jött a kis ablakos üzenet arról, hogy a tranzakció sikeres volt. Visszamentem a farmra és ott volt az értesítés és a "jutalmak" a prémiumról. Kérdésem: mikortól nem kapunk ellenőrző sms-t vásárlás után ??? Ez így nagyon nem jó !!!
   
 16. smoldering

  smoldering Forum Moderator Team Farmerama HU

  Szia!
  Kollegám, az ellenőrzése alapján semmi problémát nem látott a farmodon.
  Kérünk, egy alapos takarítást végezz el a gépeden!
  Ha ezután is probléma van, kérjük, hozz egy képet róla.
  Köszönjük!
   
 17. terrdora

  terrdora Haladó

  http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=119hiba.jpg
  Gazda: terrdora ID: 33192685
  A képen levő kiírást most nem tudtam kimenteni, de legközelebb jelentkezik akkor bemásolom ide, 20 kb ládát nyitottam volna ki és az elsők között dobta ki a hibát, utána F5-l frissítettem, mert lefagyott az oldal
  A Böngésző Firefox
   
 18. smoldering

  smoldering Forum Moderator Team Farmerama HU

  Szia!
  Kérdéseddel fordulj a számlavezető pénzintézethez, mikor, milyen feltételek esetén kell az sms-ben megadott kódot megadni a vásárlásaid során!
  Köszönjük!
   
  Anya-Apa63 kedveli ezt.
 19. -Dave2011-

  -Dave2011- Utánpótlás-írogató

  An error occurred running the Unity content on this page. See your browser JavaScript console for more info. The error was:
  abort(115) at jsStackTrace@https://mylittlefarm-171-assets.bpsecure.com/25157//build/webgl.framework.js.gz:2:16346
  stackTrace@https://mylittlefarm-171-assets.bpsecure.com/25157//build/webgl.framework.js.gz:2:16517
  abort@https://mylittlefarm-171-assets.bpsecure.com/25157//build/webgl.framework.js.gz:2:748
  b115@https://mylittlefarm-171-assets.bpsecure.com/25157//build/webgl.wasm.gz:wasm-function[97820]:0x1b283aa
  __ZN16VirtFuncInvoker1IP52ByteU5BU5D_tDBBEB0E8362242FA7223000D978B0DD19D4B0726P8String_tE6InvokeEtP12Il2CppObjectS3_@https://mylittlefarm-171-assets.bpsecure.com/25157//build/webgl.wasm.gz:wasm-function[26849]:0xa13fad
  dynCall_iiii@https://mylittlefarm-171-assets.bpsecure.com/25157//build/webgl.wasm.gz:wasm-function[97466]:0x1b26361
  unityFramework/Module.dynCall_iiii@https://mylittlefarm-171-assets.bpsecure.com/25157//build/webgl.framework.js.gz:2:518363
  invoke_iiii@https://mylittlefarm-171-assets.bpsecure.com/25157//build/webgl.framework.js.gz:2:365986
  _U3CParseDataAndCallObserversCoroutineU3Ed__47_MoveNext_m0E8A4DC312229CBB3878481B7DC6A013F586C136@https://mylittlefarm-171-assets.bpsecure.com/25157//build/webgl.wasm.gz:wasm-function[93146]:0x1a43ee5
  __ZN21InterfaceFuncInvoker0IP12Il2CppObjectE6InvokeEtP11Il2CppClassS1_@https://mylittlefarm-171-assets.bpsecure.com/25157//build/webgl.wasm.gz:wasm-function[26635]:0xa0de42
  _SetupCoroutine_InvokeMoveNext_m036E6EE8C2A4D2DAA957D5702F1A3CA51313F2C7@https://mylittlefarm-171-assets.bpsecure.com/25157//build/webgl.wasm.gz:wasm-function[57782]:0x1022f51
  __Z164RuntimeInvoker_FalseVoid_t700C6383A2A510C2CF4DD86DABD5CA9FF70ADAC5_VoidU2A_tC7FFEB695C165BD92A8656A0260E9CBC93892D9A_Int32_tFDE5F8CD43D10453F6A2E0C77FE48C6CC7009046PFvvEPK10MethodInfoPvPS4_@https://mylittlefarm-171-assets.bpsecure.com/25157//build/webgl.wasm.gz:wasm-function[26374]:0xa08db8
  dynCall_iiiii@https://mylittlefarm-171-assets.bpsecure.com/25157//build/webgl.wasm.gz:wasm-function[97477]:0x1b264ab
  unityFramework/Module.dynCall_iiiii@https://mylittlefarm-171-assets.bpsecure.com/25157//build/webgl.framework.js.gz:2:519723
  invoke_iiiii@https://mylittlefarm-171-assets.bpsecure.com/25157//build/webgl.framework.js.gz:2:368527
  __ZN6il2cpp2vm7Runtime6InvokeEPK10MethodInfoPvPS5_PP15Il2CppException@https://mylittlefarm-171-assets.bpsecure.com/25157//build/webgl.wasm.gz:wasm-function[89905]:0x16b0553
  _il2cpp_runtime_invoke@https://mylittlefarm-171-assets.bpsecure.com/25157//build/webgl.wasm.gz:wasm-function[88787]:0x168c36e
  __Z23scripting_method_invoke18ScriptingMethodPtr18ScriptingObjectPtrR18ScriptingArgumentsP21ScriptingExceptionPtrb@https://mylittlefarm-171-assets.bpsecure.com/25157//build/webgl.wasm.gz:wasm-function[5467]:0x238a76
  __ZN19ScriptingInvocation6InvokeEP21ScriptingExceptionPtrb@https://mylittlefarm-171-assets.bpsecure.com/25157//build/webgl.wasm.gz:wasm-function[5465]:0x23875a
  __ZN9Coroutine14InvokeMoveNextEP21ScriptingExceptionPtr@https://mylittlefarm-171-assets.bpsecure.com/25157//build/webgl.wasm.gz:wasm-function[9846]:0x3a0145
  __ZN9Coroutine3RunEPb@https://mylittlefarm-171-assets.bpsecure.com/25157//build/webgl.wasm.gz:wasm-function[9843]:0x39fe1a
  __ZN9Coroutine17ContinueCoroutineEP6ObjectPv@https://mylittlefarm-171-assets.bpsecure.com/25157//build/webgl.wasm.gz:wasm-function[9849]:0x3a036b
  __ZN18DelayedCallManager6UpdateEi@https://mylittlefarm-171-assets.bpsecure.com/25157//build/webgl.wasm.gz:wasm-function[10097]:0x3b91ab
  __ZZ23InitPlayerLoopCallbacksvEN49UpdateScriptRunDelayedDynamicFrameRateRegistrator7ForwardEv@https://mylittlefarm-171-assets.bpsecure.com/25157//build/webgl.wasm.gz:wasm-function[12612]:0x49b39e
  __Z17ExecutePlayerLoopP22NativePlayerLoopSystem@https://mylittlefarm-171-assets.bpsecure.com/25157//build/webgl.wasm.gz:wasm-function[12232]:0x476722
  __Z17ExecutePlayerLoopP22NativePlayerLoopSystem@https://mylittlefarm-171-assets.bpsecure.com/25157//build/webgl.wasm.gz:wasm-function[12232]:0x476737
  __Z10PlayerLoopv@https://mylittlefarm-171-assets.bpsecure.com/25157//build/webgl.wasm.gz:wasm-function[12220]:0x476261
  __ZL8MainLoopv@https://mylittlefarm-171-assets.bpsecure.com/25157//build/webgl.wasm.gz:wasm-function[12207]:0x4745b6
  dynCall_v@https://mylittlefarm-171-assets.bpsecure.com/25157//build/webgl.wasm.gz:wasm-function[97561]:0x1b26e49
  unityFramework/Module.dynCall_v@https://mylittlefarm-171-assets.bpsecure.com/25157//build/webgl.framework.js.gz:2:530067
  browserIterationFunc@https://mylittlefarm-171-assets.bpsecure.com/25157//build/webgl.framework.js.gz:2:193644
  runIter@https://mylittlefarm-171-assets.bpsecure.com/25157//build/webgl.framework.js.gz:2:196717
  Browser_mainLoop_runner@https://mylittlefarm-171-assets.bpsecure.com/25157//build/webgl.framework.js.gz:2:195179
  http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=522hiba2.jpg ezt kaptam a láda nyitása során csak ez az oldal fagy ki Firefoxxal.
  Gazda: -Dave2011- ID: 28676331
   
 20. Anya-Apa63

  Anya-Apa63 Utánpótlás-írogató

  fordulhatok /OTP/, de 2 nappal ezelőttig minden egyes farmos vásárlásnál így történt. Addig nem is kaptam meg semmilyen megrendelést a farmomra, amíg az ellenőrző sms nem érkezett meg, nem írtam be a számot. Amikor ez megtörtént, csak ezután jött a Bigpontos vásárlás sikeres befejezéséről a felugró ablak.