Kerekkerekes csevegő / Rackónál jártunk vendégségbe | Archívum

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Csocsoovb, témanyitás ideje: 11.9.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
 1. HéricsBáró

  HéricsBáró Fórum elő legendája

  Pörgetni jóóóóóóóó .


  [​IMG]

  [​IMG]


  [​IMG]  [​IMG]


  [​IMG]


  [​IMG]


  [​IMG]

  [​IMG]
   
  ursa11, vcsaba18, Kuzdern és még 1 ember kedveli ezt.
 2. Zotyó

  Zotyó Törekvő

  Ez egész jó:p

  [​IMG]
   
  Szabi451, ursa11, vcsaba18 és 6 más kedveli ezt.
 3. mamóka1cc

  mamóka1cc Fórumgróf

  Eddig csak magamban örültem, vagy bosszankodtam a kerekekkel.
  Most viszont elmondok néhány dolgot.

  A bájital fa teljesen elértéktelenedett. Évek óta nincs kint fám, mégis annyi bájitalom van, hogy Dunát lehet rekeszteni vele.

  A party kerék kínálatára mérges vagyok. Itt is van bájital, s olyan kacatok, ami a piacról is visszajön. Veszteség helyett megeszem, s törlöm.
  Leálltam a vásárlásáról. Valós pénzért a kacatokra rápörög. Ám a minap 95 partyt pörgettem, és egy db termésnövelő sem lett.
  Nagyon rossz szerveren lehetek....:mad:
   
 4. HéricsBáró

  HéricsBáró Fórum elő legendája

  Szia
  Én örülök a csillagnak , aranybanánnak , farmpengőnek és szupertrágyának .

  Egyszer próbából , részletesen leírtam , miket pörgettem . Ezen az oldalon van részletesen leírva , több hozzászólásban .

  És összesítve meg itt van .
   
  Utoljára szerkesztett: 29.4.20
  ursa11, Sauvage, Ribiszke és 2 más kedveli ezt.
 5. vcsaba18

  vcsaba18 Fórum nagymestere

  Sziasztok.
  Partyból a 4. pörgetésre sikerült a Tavaszi-gomba kunyhó. :)
   
  csopke1, Gio, zsani_apja és még 1 ember kedveli ezt.
 6. magika

  magika Fórum ismerője

  Nem lehetene kérni, hogy az új kitehetőn kívül a megnyerhető egyéb dolgokat is frissítsék?
  Már tele van a kamrám sárga hódóllal, narancs szamárral és sárga szarvasgomba farmmal. Ha már adnak,akkor legalább ne mindig ugyanazt! A vonatra meg várhatok hónapokig!
   
 7. zsani_apja

  zsani_apja Fórumőrült

  77 partyt pörgettem. Néztem végig, legfelül vagy -csúszda, vagy -kunyhó volt.
   
  DevilMókus, Sauvage és Kuzdern kedveli ezt.
 8. Sauvage

  Sauvage Rutinos

  Nincs is azoknál szebb, főleg amikor a party pörgében 1 azaz egy db sós perecet kapsz. Másnap,*** ugyan ezt pörgettem. A nadragulyát már örömmel üdvözlöm, hiszen a mesterfokon ebből hiányzik mindig valakinek, bár nekem 30000 db körül van.
   
  Moderátor által utoljára szerkesztve: 2.5.20
  ursa11, DevilMókus és Rékuci1111 kedveli ezt.
 9. HéricsBáró

  HéricsBáró Fórum elő legendája

  Szia
  Én nekem tetszik , hogy ennyi van . :inlove: Kár , hogy kivették , és nem lett ezer darab . :cry:

  [​IMG]
   
  csopke1, ursa11, DevilMókus és 2 más kedveli ezt.
 10. zsani_apja

  zsani_apja Fórumőrült

  Nem pont a nyereményekkel van a baj nálam, mert azt nem is néztem, miket pörgettem. Kizárólag a főnyereményt néztem a tetején, és ott csak ez a két fajta volt folyamatosan. Ma ismét pörgettem és szintén zenész. Azért eddig mindig változatos volt. Végül is mindegy, hagyom az egészet, csak gondoltam leírom. :)
   
  ursa11, Rékuci1111, DevilMókus és 2 más kedveli ezt.
 11. Rékuci1111

  Rékuci1111 Fórum császára

  Szia :)

  Az a gond, a nemkívánatos főnyereményekkel, hogy minél jobban nem akarod, annál nagyobb eséllyel kapod meg xDxDxD

  [​IMG]
   
  genka53, ursa11, BriGitta75 és 4 más kedveli ezt.
 12. zsani_apja

  zsani_apja Fórumőrült

  Azért én annyira nem akartam, hogy ne akarjam. Látni szokom, hogy mennyi termény bónusz van, miközben pörgetek a keréken. Aztán amikor visszamegyek a területre meg látom, hogy 4 db- ot ad. Így egy picit elhúzom a számat és megyek valamerre, hogy ezt nem kell most erőltetnem. ;)
   
  genka53, ursa11, CsakJucinak12 és 3 más kedveli ezt.
 13. Imi*

  Imi* Fórum elő legendája

  A kerék időnként gondoskodik arról, hogy a gazdáknak ne kelljen üres gyomorral kapálgatniuk.xD
  Ilyen finomságokra nem tudnék nemet mondani, a kerék ezt jól tudja és a kedvünkben jár olykor...

   
  genka53, ursa11, Rékuci1111 és 2 más kedveli ezt.
 14. MózesBotond

  MózesBotond Fórumelemző

  Szia!

  Mivel a kereket nem fizikai erővel – értsd, kezed által kifejtett erő – forgatod meg, hanem egy parancsot küldesz az egér megnyomásával, generálódik egy folyamat, amit látsz.
  Ennek a végeredménye a nyeremény, ami ilyen, vagy olyan.
  A moderátorok közül sokan leírták már, hogy ezek a nyeremények egy meghatározott rend alapján generálódnak, tehát az esély nem a szerencsén, hanem a programon múlik.
  Éppen ezért tartom elképzelhetőnek, hogy a kívánt – esetünkben a bónusz előfordulási esélye – nyeremény előfordulási és megnyerhetőségi arányát lehet növelni, ezért nem értek egyet ezzel a mondatoddal:

  A szerencsekeréknél, meg egyéb véletlenszerű dolgoknál ne beszéljünk már egyenlőtlenségek kiegyenlítéséről, mert úgy abszurd ahogy van
   
 15. -BombadilToma-

  -BombadilToma- Fórum elő legendája

  Szia!
  Hoznál egy ilyen hozzászólást?
  "A moderátorok közül sokan leírták már, hogy ezek a nyeremények egy meghatározott rend alapján generálódnak, tehát az esély nem a szerencsén, hanem a programon múlik."
  (Amúgy ha így lenne, ahogy írod, akkor pont nem lenne különbség a farmok között...)

  Legfeljebb ilyen értelemben igaz, amit írsz: A programban a "szerencse" egy paranccsal előhozható. Minden programkörnyezet rendelkezik egy olyan függvénnyel, amely előállít egy "véletlenszerű"
  Természetesen ez a szám nem valóban véletlen, hiszen a gép nem tud húzni egy kalapból; csak el tud végezni egy számítást. Ezért egy olyan függvény számol véletlenszerű számot, amely az utoljára generált számot helyezi be egy képletbe, és annak alapján hozza létre az újat. Így ez a szám voltaképpen kiszámítható (és erre bizonyos alkalmazásokban szükség is van). Ugyanakkor a képletbe bemenő első értéket véletlenszerűen választják meg (általában a rendszeridőt alapul véve), így az eredmény felhasználói oldalról nem megjósolható, és a kapott számsor statisztikai jellemzői megfelelnek egy valódi véletlen sorozaténak.
  számot. A kerék is, és minden szerencsefüggő dolog is eszerint működik. Az, hogy a 12 nyeremény közül melyiket kapod, egyetlen paranccsal leírható a programban; még akkor is, ha az egyes nyereményekhez eltérő megszerzési esélyeket rendelnek hozzá. Egyszerűen nem éri meg többlet programozói munkát tenni valamilyen rendszer kialakítására, hacsak nem hoz közvetlen bevételt.
  Írtam erről korábban egy posztot, hogy hogyan is működik a szerencse, miért okoz ekkora eltéréseket, és miért érzi magát mindenki szerencsétlennek; itt megtalálod: https://board-hu.farmerama.com/threads/fejlődési-taktika.11014/page-165#post-855887


  Ami a pörgetéseket illeti, én is sokszor elhűlve olvasom, hogy elsőre jött egy bónusz, 50 pörgetésből jött +200%, stb. Én márciusban 300 pörgetésből egyet sem kaptam (pontosabban 5 db +1 bónuszt kaptam, de abból csak egy szólt növényekre, amire használni akartam). De érdemes belegondolni, hogy jellemzően ugyanazok írják ki a kerekes sikereket is, vagyis ők azok, akik sokat pörgetnek. Én nem engedhetem meg magamnak, hogy minden event előtt 50-100 pörgetést ellőjek; ami azt illeti egy kezemen meg tudom számolni, évente hány alkalommal pörgetek 20-nál többet, és egész farmos pályafutásom alatt 3x pörgettem 100 felett. Vagyis teljesen érthető, ha a sokkal több pörgetés sokkal több eredményt is jelent. Vagy nézzünk egy másik példát. Rékuci írt nemrég egy kb. 1500 pörgetéses eredményéről. Ebbe simán belefér egy, az enyémhez hasonló 300-as eredménytelenségi sorozat. Nekem "katasztrófa" volt, neki talán fel sem tűnt volna...
  És egy harmadik: májusban is pörgettem 350-et. 400% bónusz mellé jött 4 db +1 is, amiből 3 növényes volt (és simákból is kaptam még 2 db +1-es növényest). Ugyanaz a farm, ugyanaz a módszer, ugyanaz minden, és mégis ekkora különbség volt. És akkor is olvastam a csevegőben a magaménál kétszer jobb eredményt, de olyan is írt, akinek semmi sem jött össze.

  Szóval ezeket az egyenlőtlenségeket a puszta véletlen számlájára írhatjuk, és igaza van Rékucinak: hosszú távon bizony kiegyenlítődnek a dolgok. De nem szabad elfelejteni, hogy aki sokkal többet pörget, titokólazik, nemesít, stb., annak több lesz a sikere is, amiről beszámolhat. Nem arányában, hanem darabra.
   
  csopke1, Matold, Szabi451 és 9 más kedveli ezt.
 16. Wolf[Black]

  Wolf[Black] Fórum admirálisa

  Sziasztok!
  [​IMG]

  Meg is van.:inlove:
   
  CsakJucinak12, zsu34a, csopke1 és 5 más kedveli ezt.
 17. Picimaci2018

  Picimaci2018 Törzsjátékos

  Sziasztok!Én már elpörgettem ami volt,meg elköltöttem vagy 20 millát a beadandókra a gazdakörbe,ami adott pörit,de még így sem jött össze a legújabb kunyhó!:(
   
  Ananke és eviii_mee kedveli ezt.
 18. Alexandra0727

  Alexandra0727 Junior szaki

  Sziasztok!

  Kis összegzésként, hogy ne legyenek szomorúak, akiknek még nem sikerül az új dekor...

  Nekem 35 pörgetésből a 31. illetve 33. alkalomra sikerült kipörgetnem az új nyári gomba kunyhót.
  Úgy gondolom ennyi bőven elég is lesz, hisz 1 megy a felhőre 1 meg látványosságnak a kerge kertbe...

  Őszintén szólva meg is lepődtem, hogy "csak" ennyit kellet pörgetnem, de nem panaszkodom, mert legfőképpen a farmmunkás kuponok miatt szoktam pörgetni...

  Nem tudom átlagban ki mennyit pörget el míg megszerzi az új dekort, de én azt vettem észre, hogy ha egy új nyeremény érkezik a kerékre átlagosan 35-40 pörgetés szükséges, hogy kipörgessem az új dekort...

  szép napot :)
   
 19. lukimi

  lukimi Fórum elő legendája

  Szia.

  Én az elején próbálkoztam amint kirakták az új dekort. Az első 5 pörgetésben benne volt az első új. A 70. pörgetésre a második. Én meg azt tudom hosszú évek óta, hogy kinek kinek hanyadikra, szerencse függvénye és meg se próbálok ebben logikát találni.:)

  Most sok pörgetésem volt össze gyűlve és még szereztem is hozzá így elmondhatom, hogy alaposan próbára tettem és a végére lett az újból 12 db jól össze vissza adva. Volt, hogy kettő jött egymásután és volt mint az elején írtam.:)
   
 20. Alexandra0727

  Alexandra0727 Junior szaki


  Szia

  Akkor ha lehet ilyet írni te viszonylag szerencsésebbek közé tartozol :):inlove:


  Én nem szoktam semmilyen nagyobb logikát követni, ezt sem annak szántam csupán mondhatni kiismertem a saját farmomon lévő pörgetési szokásokat, vagy nem is tudom hogyan fogalmazzam meg, de nálam átlagban így szokott sikerülni, ha egy újabb dekor érkezik a kerékre akkor tudom, hogy nagyjából nekem 35-40 pörgetéssel kell számolnom, hogy össze jöjjön 1 vagy 2 legalább...:D
   
  lukimi és Kuzdern kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.