Ki is az a BackOffice?

Kategória: 'Ki kicsoda? - A csapat', témanyitó: BackOffice, témanyitás ideje: 12.1.17.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
 1. Kuzdern

  Kuzdern Fórumőrült

  Szia! a len a krizantém, 30-35 ezerből megadta a 0 perchez a bónuszt...a csicseriborsót a hecc kedvéért kezdtem bedobálni az üvegházba...de ez már tudom nem a hecc kategória...a gazdaköribe még 1 db borsót nem adtam be...sajnos.:cry:
   
 2. lukimi

  lukimi Fórum elő legendája

  Sziasztok.

  Én már ráéreztem/ráharaptam a témára kb fél éve. Persze ebben a topikban láttam meg miket is bontotok több havonta és megfertőződtem, ki is próbáltam. Jelenleg havonta bontok egyszer és így is azt mondom, ennek nincs párja.

  Példa, vidám állatos ládák:

  [​IMG]

  Elképesztő!

  De ehhez ládát adó dekorok vannak zömében az esőn, zuhatagon, jórészt a bahán és a kincsesen is de ezen 2 helyre még özön férne. Ja és két fajtát a kúriára is fel lehet rakni ott is vannak ilyenek. Nekem ez az újkori farmozásom, nekem ehhez (is) van kedvem nem 18-28 e növényt ültetgetni.:):inlove::music:

  Szintet így is, ezekkel is lehet lépni, a kerge van legjobban felvértezve dekorokkal ahhoz nem nyúlok (pl pocok l.f.) stb.
   
  ursa11, zsani_apja, BackOffice és 5 más kedveli ezt.
 3. Rékuci1111

  Rékuci1111 Fórum császára

  A 0 percesekhez nem sajnáltam egyetlen növényt sem, mert célba érés után pillanatok alatt letermelhető a szükséges mennyiség.
  Viszont nagyon jó lenne például a csicseriborsót 1:26 helyett helyett 1:04 alatt aratni, de nem éri meg (nekem).
   
 4. -gyöngy-581

  -gyöngy-581 Fórum elő legendája

  Szia! Sziasztok!

  Nem sok ültetős feladatról mondhatom el, de ezt nagyon élveztem. Pont összeillett a csicseriborsó a dekorok rövidítési idejével, nem kellett felrúgnom miatta semmit sem abból amit szeretek, így ez viszonylag gyorsan készen lett. Sajnálom, hogy nincs több hasonló még amit így (is) csinálhatnék :) [​IMG].
  Rékának is írom, hogy meg sem fordult eddig a fejembe, hogy ezt nemesítsem :D:music::oops:
   
 5. Kuzdern

  Kuzdern Fórumőrült

  Tudom ez már nekem veszteség, nem is kicsi...:sleepy:Hétfőtől-Péntekig dolgozok...nekem este 18:00 órakor van a nagy aratás minden okossággal...utána mindig bedobtam valami gyorsat, ez volt a cs.borsó...;)40-50 ezernél elkezdtem bedobálni a nemesítésbe bízva, hogy a felhalmozott mennyiség elég lesz a bónuszokra...:music:hát nem, sajna elfogyott...szaladtam a piacra, nehogy kifogjon már ez a növény rajtam..és így alakult ki a cs.borsó és én közöttem a virtuális harc...:pmakacs, kitartó vagyok meg lesz a gyenge pontja ennek a növénynek is...:DMondtam ember, küzdj és bízva bízzál...../Madách Imre/
   
 6. BackOffice

  BackOffice Team Leader Team Farmerama HU

  Szia!
  Igen, maximálisan igazad van, a nemesítés növényzabáló.

  A magyar játékosok óriási szerencséje az, hogy van nekünk egy Tománk, aki sokszor, sok helyen leírta, hogy milyen növényt és miért érdemes nemesíteni.
  Ő mindenkire odafigyelt, azokra is, akik tudnak nullázni, de azoknak is tud tanácsot adni, akik nem.

  Az általa javasolt "alapkészlet" megszerzése egy tudatos játékos számára nem elérhetetlen, de felröpizéshez páratlan lehetőség.

  Az, amit én művelek, nem követendő példa. Én csak szórakozom.
  Persze, aki "viccből" egy-egy növényt ki akar végezni, az is jó cél lehet, de egyetértünk abban, hogy érdemes átgondolni az "árát".

  Továbbra is minden helyen népszerűsítem a nemesítés pozitív hozadékát és az átgondolt, célirányos, napi szintű nemesítést.
  Nagyon jó, mindenki számára elérhető, ingyenes felröpi könnyítő lehetőség.
   
  ursa11, jófarmerlány, PalMa és 8 más kedveli ezt.
 7. Rékuci1111

  Rékuci1111 Fórum császára

  Szia :) igen, elég sok növénynél jó és hasznos a nemesítés, még azzal együtt is, hogy sokáig tart (szupertrágya és FA nélkül), de lehetne bővíteni ezt a listát, például egy csicseriborsóval is, ahol ~300.000 növényt kell beadni a gazdakörikbe.

  Mondjuk, ha 20 ezer növényből megoldható lenne a nemesítés, amivel összejönne a ~30%-os érésidő rövidítés. Például, ha harmad vagy negyedannyi növényt kellene beadni az üvegházba. Persze csak az ilyen típusú növényeknél, aminek rövid az érésideje, és csak gazdakörhöz van rá szükség (tápokhoz például nem).

  Igen, jó, hogy nekünk van egy Tománk :inlove: de jó lenne, ha nekik is lenne egy olyan a csapatban, akik használja is a nemesítéseket egy normál farmon. Könnyebben tudna jó döntéseket hozni :D

  Egyébként jó hogy teszteled a nemesítéseket, mert például a céklát rajtad kívül lehet, hogy senki nem fogja kinemesíteni, így csak te tudod majd a központnak jelezni, hogy valami nem stimmel vele, amikor már 500.000-nél is több növényt adsz be, és még mindig hiányzik valamelyik bónusz :D
   
  ursa11, -BombadilToma-, Sauvage és 4 más kedveli ezt.
 8. HéricsBáró

  HéricsBáró Fórum elő legendája

  Sziasztok

  Ennyi lett . :D:inlove:
  Lett még tulipánfa is , de azt nem tudom mennyi , mert eléggé sok van , és nem tudom mennyiről indultam . :cry:


  [​IMG]
   
  zsu34a, steve223, Rozi472 és 5 más kedveli ezt.
 9. -gyöngy-581

  -gyöngy-581 Fórum elő legendája

  Szia Réka!
  Amit leírtál abban igazad van.
  A szemem mégis elkerekedett attól amit olvastam :) Miért? Mert én néha annak is örülnék, ha olyan emberek hoznának döntést aki láttak egyáltalán farmot belülről, nem csak egy rajz-, egyéb asztal, számítógép, mit tudom én mi mellett ülve, hanem a játék ismeretében döntenének bármiről :D Persze a kettőnk véleménye támogatja is egymást és nem csak a nemesítésre vonatkoztatva.
  Gratula neked :)
  Elárulod mi a célod ennyi fával?
   
  Utoljára szerkesztett: 25.7.20
  Sauvage, DevilMókus, Kuzdern és 2 más kedveli ezt.
 10. HéricsBáró

  HéricsBáró Fórum elő legendája

  Még nem végeztem , mert az összes vegyes és a favonat fái is hátravannak még kirakni . :inlove:

  Szeretnék egy nagyot kívánni a kívánságfákkal . :inlove:
   
 11. Kuzdern

  Kuzdern Fórumőrült

  Szia! Drága szomszédom...:)akkor ezek most nem tűzifák...:music:xD
   
  Sauvage és DevilMókus kedveli ezt.
 12. BackOffice

  BackOffice Team Leader Team Farmerama HU

  Szia Imi! :inlove:
  Jó téged itt is olvasni. :)

  A minap beszélgettem egy játékossal arról, hogy idővel hogy változott a hangsúly a játékban. Érdekes volt végignézni az éveket és a "módszereket".
  Régen magas tp-s fák, boldog fa nap és a végtelen altatás.
  Aztán a magas tp-s dekorok, a tp bónuszok pörgetése és a nagyon odafigyelő, bónuszokhoz igazított ún. nagyaratás.
  Következett a növényekre ható bónuszokkal (szezonbolt, Mau és szintlépő kosár kombó) az amaránt nullázás.
  A kerekes dekorok pedig csendben a háttérben régóta dolgoznak.
  De döbbenetes volt szembesülni azzal, hogy (tudom erős túlzás, de van alapja) a kerekes dekorokkal majdhogynem önellátó tud lenni egy farm.

  Hiszen ilyen dekorok ládáiból tenyészállatot, trágyát, állatot, szerszámot, teliholdas cuccokat, csp-t és nem sorolom tovább, mit lehet még szerezni.

  Szóval egy oldalon állunk a kerekes dekorok témában (sok más játékossal együtt).
   
  ursa11, bocsika67, Havasi_Gyopár és 11 más kedveli ezt.
 13. lukimi

  lukimi Fórum elő legendája

  Amikor ebben a topikban szembesültem a bontogatás eredményitekkel rajtam azonnal átvillant ez az önellátó séma. Amióta meg én is komolyan vettem és havonta bontok egyenesen hiszek benne, hiszen amiket felsoroltál még havi szinten is rengeteget ad. (vagy pl~ 50 millió~ csp, amit rögtön be is fektethetünk ha akarunk stb, stb)

  Mielőtt ide benéztem jó félévvel ezelőtt, én is úgy bontogattam a ládákat mint most a nagytöbbség (olvasom) azaz naponta, pár naponta. Nos, arra hamar rájöttem, hogy úgy nem látványos az egész és nem is tulajdonítottam neki nagy esélyt, lehetőséget. Most már egyenesen várom az 1 hó leteltét.xD:p
  Apropó pontyosan holnap, 26-án lesz a nagy nap. Olyankorra mindíg gyűlik jó sok party pöri is azt is mind elgurítom és nem pedig kötelességből halmozom mint sokan, hanem a két kellemes dolgot összekötöm és - díjazom.xD Ezeket örömmel csinálom, ha eventek előtt kell pörgetnem akkor meg csak mérgelődés van, hogyaszongya: mááááár megint mellette áll meg?! Mááár megint csak +1/ 6 órást adott minek az?!:):music:xD

  El ne felejtsem, ilyenkor a 140-180 pörgetésből mindíg 10-20 ládát adó dekor is jön és azokat lesem csak igazán?!xD
   
  Utoljára szerkesztett: 25.7.20
  ursa11, bocsika67, DevilMókus és 9 más kedveli ezt.
 14. kukori80

  kukori80 Fórum elő legendája

  Jóóó reggelt. :)
  Rég jártam erre, most van egy kis időm és látom, hogy a láda a téma. :) Nagyon szeretem a ládákat és Nikivel beszélgettük, hogy amióta így el.... a pengős boltot, azóta nagyon felértékelődtek a ládák. Mondjuk nekem 3 területen mindig voltak ládák, de most már termőterületekre is raktam. Azt hiszem tegnap bontottam 260 smaragdos ládát és :300 sz.trágyát, 100 KK sz.trágyát, 30 csatnit adott. A CSP-t nem vitte túlzásba, 500 ezret. Beszéltük, hogy a Trágyás láda III-t nem szabad kis tételben bontani, bontottam 1500-t és 33 party pörgetést adott. Nikinek ugyanennyi 36-t, tehát kb. ezt lehet várni. Most már az lesz a nagy baj, ha bejön még egy nagyon jó a kerékre, mert azt már csak a fejemre tudom rakni. :D Már így is leszedtem a szantálok és papagájtollak felét. A ládák között szelektálni meg nagyon nehéz, mert mindegyik kell. :D Szóval szorul a hurok itt is.
   
  bocsika67, genka53, DevilMókus és 7 más kedveli ezt.
 15. BackOffice

  BackOffice Team Leader Team Farmerama HU

  Szia Imi!
  Jó értem, hogy te a havi láda bontásokból kapott party-kat rendszeresen elpörgeted az újabb dekorok reményében?

  Én nem bontogatok ládákat havi rendszerességgel, kivéve ezt: >>KATT IDE<<

  Ezért fogalmam sincs, hogy mennyi party lapulhat a ládákban.
  Én sem pörgetek event előtt, csak minden szökőévben és esetleg FA fát adó event esetén. 8)xD

  Akkor szoktam nagy tételben pörgetni, amikor új dekor jön a kerékre, mert akkor nagyobb az esély az összes dekorra. Addig pedig gyűjtögetem a party-kat. Eddig nem bántam meg ezt a módszert. De ahogy annyi minden más, ez is változhat, hiszen figyelmesen olvasom mások ötleteit, taktikáit, tapasztalatait és meglátásait.
   
  ursa11, bocsika67, genka53 és 7 más kedveli ezt.
 16. lukimi

  lukimi Fórum elő legendája

  Igen, ládabontogatásra már kb 100-on felüli partym van mindíg, pl holnap bontok, most van 122 party. A bontogatással még ez felmegy ahogy visszább írtam 140, 160 vagy kissé fölötte lesz. És én örömmel fogom elpörgetni és nem fogom és eddig sem tettem, hogy tudniillik az ember egész élete abból áll, hogy ésszerűen spórolni mindennel, hát én a partykat nem dugdosom magam elől eventek előttre hanem örömmel bontom a ládákat és örömmel pörgetem el egy szálig a partyt, persze a több 100 zölddel együtt.xD:p
  De egyáltalán nem csak a ládát adó dekorok miatt pörgetek, hanem amiért mindenki pl ez jöhet végig: 12, 24, 48 h-s munkás bón, sz.táp, sz.trágya stb, stb.xD:p
  Jelenleg 76 fajta láda vár holnapra és ez összesen: 9151 db. Ünnep nap lesz holnap.xDxD:p

  Csak megjegyzem: ha csinálok néha eventet, meg van az mind nekem megfelelő időben partyk nélkül is.;)
   
  ursa11, bocsika67, genka53 és 6 más kedveli ezt.
 17. Rékuci1111

  Rékuci1111 Fórum császára

  Szia :) megnéztem a CSP-s nyitogatásaid, és kedvet kaptam kibontani ezt a két ládát

  6072 db Csengőpengős láda és 1405 db Csengőpengő láda II

  [​IMG]

  1 sima ládánál 50 230 CSP volt az átlag
  láda II-nél pedig 155 587 CSP

  Adventi nyitogatásra is maradt bőven láda :D
   
  ursa11, bocsika67, genka53 és 8 más kedveli ezt.
 18. kukori80

  kukori80 Fórum elő legendája

  Szia Réka. Biztos elherdáltad a piacon a pénzt és most kellett a CSP. :D
  A CSP-s láda II.-t 500 db-ként nyitom és 60-70 -80 milcsit szokott adni. Ha ezt beszorozzuk hárommal, akkor kb. ennyire jön ki. A sima CSP-st meg 2 naponta bontok 200 db-t és mindig 10 milcsi felett ad, egyetlen egyszer volt, hogy 500 ezret adott, akkor el is mormoltam magamban valamit. :D Ebből szoktam megvenni a szezonhoz a dolgokat.
   
  bocsika67, genka53, DevilMókus és 2 más kedveli ezt.
 19. Rékuci1111

  Rékuci1111 Fórum császára

  Szia :) van egy árus, aki fillérekért árul ;):inlove: így nem kellett herdálnom :)

  Nemrég CSP-ben elértem a 11 111 111 111-et és most ezt akarom kettesekkel, aztán majd hármasokkal és így tovább. Kezdenek elfogyni a korábbi célok (amit persze nem bánok), így kellenek az új kihívások :D
   
  ursa11, bocsika67, genka53 és 6 más kedveli ezt.
 20. kukori80

  kukori80 Fórum elő legendája

  :D:D:D
  Jól van kis Mágnás Miska, akkor hajrá előre. :D
  Én most ládás Peti lettem, mindenhol ládák vannak. :D Olyan leszek mint Tóték a dobozokkal. :D Majd mentsetek ki, ha elleptek. :D
   
  bocsika67, genka53, DevilMókus és 6 más kedveli ezt.