Visszajelzés Kockás-mocsár történetei - eventcsevegő

Kategória: 'Aktuális témák megbeszélése', témanyitó: Ableotory, témanyitás ideje: 16.7.25, 09:00.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
?

Mennyire tetszett az event? Kérjük, értékeld!

Szavazás lezárása: 16.2.26, 06:54.
  1. 1

2. 2

3. 3

4. 4

5. 5

6. 6

7. 7

8. 8

9. 9

10. 10

Az eredmények csak a szavazat leadása után láthatóak.
  1. Ayrin67

Ayrin67 Fórum nagymestere

Sziasztok!Jó ez az event,csak nem értem miért csak napi 20 dobás lehet????Idegesít,hogy nem lehet haladni vele!!!!8)

2. kigyo51

kigyo51 Fórum ismerője

Szevasztok!

A kezdeti ijedelem után, az event kezdésével minden megvilágosodott előttem, a leírás, és -BombadilToma- tanácsai alapján.
    A Bahama ültetvényen 5 db Pannival 85 db 1x2-es és 13 db 1x1 -es területen termelek felröppenőket Sisakbab termelésével.
    Átlag 93 db felröppenő. A sisakbab növekedését gyorsítom: Majamaszk + gyógykenőcs + A bölcsesség eszenciája + karácsonyi süti + fehér ártatlanság + víz + trágya + szupertrágya.
    A gyémánt rekeszbe kitettem 3 db 100% terménybónuszt Legrózsaszínűbb pitével. Ma már éjfél után lejátszottam a 20 minijátékot, hogy a lehető legtöbb idő maradjon az event kellékek termelésére. Event magokat még nem vetettem, ezeket az event vége előtt 2 nappal tervezem letermelni 2x2 területeken a lehető legtöbb bónusszal.
    Az Ál-krokitanyákat szupertáppal etetem, ebből van elég, mivel napi 0-24 órában keverem a szupertápot fürge malomban.
    Remélem beválik a stratégiám, mivel matekozni nem szeretek, ebből a tantárgyból csak elégséges lett a szigorlatom anno.

Szint: 243/800/25 A5, P5, L5, V5, T5. Piac:37

Utoljára szerkesztett: 18.7.25, 09:12
    farmerSS, vihence, Sali~*.* és még 1 ember kedveli ezt.
  3. baku7

baku7 Fórum-zöldfülű

Sziasztok! Tegnap olvastam egy nagyon jó tájékoztatót a felröppenőkkel kapcsolatban, de nem másoltam ki sajnos. Tud valaki segíteni, vagy tud valaki leírást a felröppenőkkel kapcsolatban? Sajnos már azon a szinten vagyok, ha felröppenőkről van szó felejtős lesz az event. Hiába szánom rá az időt és pénzt /szupertáp, kacsa kata turbótrágya, farmmunkások, stb/ a felröppenők miatt nem tudom befejezni az eventet. Köszönöm, várom a segítséget.

4. -ágianyu33-

-ágianyu33- Fórumőrült

Szia !
    Pont a feletted levő hsz-ben van nagyon jó összefoglaló a felröpikkel kapcsolatban, olvasd el.

farmerSS és GA-BI-O-Farm kedveli ezt.
  5. Dolphin

Dolphin S-Moderator Team Farmerama HU

Szia,
    a bahán zöldséget érdemes ültetni a felröppenő gyűjtéshez, mert annak az érési idejét tudjuk legjobban csökkenteni. Érdemes 1x1-es földet használni.
    Vetés előtt használj fel Maja maszkot (ha nem rendelkezel vele, akkor kérj Szomszédaidtól, vagy kérj a Gazdáktól <<EBBEN>> a topikban). Ez mellett Ezüst rekeszbe tegyél be Gyógykenőcsöt és A bölcsesség eszenciája termékeket, ezeket a Mesterségek völgyében tudod elkészíteni, vagy a piacon tudsz belőlük vásárolni, ha esetleg nincs készleten.
    Olyan Zöldséget ültess a hosszabb érésűek közül, amelyet a beérést követően rögtön tudsz aratni, ne álljon a földben sokáig.
    Felröppenőt tudsz kérni a Szomszédaidtól, Baráti gazdáktól napi ajándékba is, és érdemes kirakni a Varázsfákat is, mert azok is adják.
    Itt találod meg az Eventsegédletben a Felröpi gyűjtéshez kapcsolódó információkat:
    https://board-hu.farmerama.com/threads/event-segédlet-avagy-mit-hogyan.15707/#post-877438
    Sok sikert!

GA-BI-O-Farm, szekulagábor, Sylja és 5 más kedveli ezt.
  6. Csiziee

Csiziee Törekvő

Sziasztok! Az miért van, hogy a learatott szúrszopfa termést nem látom? 0-t mutat a rendszer! Hogy keverjek így tápot?üdv -Csiziee;ID16474967

7. kpetra

kpetra Haladó

Az első felhő meg is van. Remélhetőleg holnap a második is meg lesz, 600 Mocsári hiányzik még hozzá.... A fa, és az ól, na ahhoz azért még kell küzdeni.... De bizakodó vagyok.... Sok sikert mindenkinek!

zizzina kedveli ezt.
  8. Dolphin

Szia,
    szerintem rossz tápot akarsz keverni a malomban. A Kroki eleségre még nincs szükségünk (kivéve, ha már megszerezted az új ólat az event nyereményei közül)

Az eventhez Ál-Kroki eleségre van szükség, amihez az Álszúrszopfa termésére és a két eventnövényre van szükségünk.
    upload_2025-7-18_10-20-30.png
    A Szúrszopfa az eventnek az egyik nyereménye, szerintem ezt még nem szerezted meg.
    Ha nem ez a probléma, akkor gyere kérlek Segítségkérő topikba, az eventcsevegő nem alkalmas hely segítségkérésre. Megértésedet köszönöm!

GA-BI-O-Farm és szekulagábor kedveli ezt.
  9. -Holdfeny-.

-Holdfeny-. Fórum elő legendája

valóban nagyon jóóóó:inlove: nálam az álkroki mennyiség meg van... a magok majd este érnek tovább... a fákból is van bőven...
    jöhet máskor is ilyen event8)

szekulagábor kedveli ezt.
  10. ebroker

ebroker Fórum-zöldfülű

Sziasztok!
    Nekem nem tetszik ez a játék, mert nem értem, hogy lehet valamit is elérni benne. Nem tudok vetni, mert nincs mit ...
    Csak nekem tünik ilyen bonyolultnak?
    Ez túl bonyolult, nem szórakoztató!

szöszi50 kedveli ezt.
  11. szekulagábor

szekulagábor Fórum bárója

Tökéletes összefoglaló! Én is így csinálom. Még hozzátenném: és arasd a fákat, ólakat és a növényeket, amikor beértek.
    Kár, hogy amikor az összes növényt learattam, várhatok egy napot a következő magokért.

farmerSS kedveli ezt.
  12. Dolphin

Szia,
    nem tudom olvastad-e már BombadilToma összefoglalóját az eventről (köszönet érte), ha még nem tetted meg, pótold:
    <<Csevegő - 38-as hozzászólás>>
    Én is írtam tegnap egy összefoglalót, a felmerült kérdésekre adtam választ, ezt a Csevegő - 220-as hozzászólásában találod.

Ebben az eventben nem tudjuk visszaültetni a learatott növényeket, csak magokat lehet vetni.
    Magokat két helyről tudunk szerezni:
    - dobokockás minijátékból, a megfelelő kombinációk létrehozásakor tudunk magokat szerezni (pl. ha 3 db 3-as kockát vagy 3 db 4-es kockát tudunk gyűjteni, akkor kaphatunk 24 magot:
    upload_2025-7-18_10-52-28.png
    A képet az ismertetőből hoztam, a bekezdés közepén a zöld Spoilerre kattintva lehet elérni a Kombinációkért járó jutalmakat)
    - illetve lehet nyitni a Mocsári dolgok ládából is magokat, ezt a ládát is a Mini-játékban tudjuk megszerezni.

A Mini-játék indításához felröppenőre van szükségünk, naponta 200 db-ra, mert egy nap maximum 20 Mini-játékot tudunk lejátszani.
    Ha elolvasod a fentieket, remélhetőleg Te is jobban átlátod, hogy mi a teendő, hogy lehet haladni.

Ha részletesebb segítséget szeretnél kérni, akkor gyere Segítségkérő topikba, Farm név és Farm ID megadásával, úgy be tudok nézni Hozzád.
    Sok sikert!

farmerSS, GA-BI-O-Farm és szekulagábor kedveli ezt.
  13. Pierrot20

Pierrot20 Járnitanuló

Minden tisztelet és köszönet BombadilToma játékos társunknak (továbbá a többi nagy matekosnak is), mert úgy látszik az ő leírása nélkül ezt az eventet senki emberfia nem értené.

-ágianyu33- és -Holdfeny-. kedveli ezt.
  14. Hrózsa

Hrózsa Fórummogul

Sziasztok! Bocsánat, ha már kérdezte valaki, de néhány oldalt visszaolvasva nem találtam választ a problémámra.
    l. Ha a napi 20 minijátékot lejátszottam és pár óra múlva érik be a sisakbab, akkor azt holnap arassam le a felröppenő miatt?
    2. A bónuszként kapott + magokat mikor érdemes aktiválni /ültetés előtt vagy aratás előtt/, mert az 30 percig hat és a növény érési ideje hosszabb.
    Remélem érthető amit kérdeztem. Köszönöm a választ.

15. -BombadilToma-

-BombadilToma- Fórum elő legendája

Szia!
    A felröpit gyűjtheted, megmarad holnapra, holnaputánra, stb. De felhasználni belőle csak napi 200-at tudsz, a 20 játékra.
    A játékban minden olyan bónuszt, ami a termést növeli, aratás előtt kell aktiválni. Pontosabban az a fontos, hogy aratáskor legyen aktív. Vonatkozik ez a csatnitól kezdve a felhősorokon át a jelenlegi event bónuszaiig minden termésbónuszra. És hasonlóan: minden olyan bónusznak, ami az érésidőre hat, ültetéskor kell aktívnak lennie; legyen az felhő, termék vagy nemesítésbónusz.

Ami a jelenlegi eventes bónuszokat illeti: olyankor használd fel, amikor a legnagyobb hozamot érheted el vele. A növényest akkor, amikor a teljes esőerdő terület be van ültetve 1x1-ben növénnyel. Az ólas és fás termésbónuszokkal én kivárok az event utolsó napjaiig; akkor használom fel, amikor már elég sok fa és ól érik be egyszerre.

bündihugi, Sali~*.* és -ágianyu33- kedveli ezt.
  16. Hrózsa

Hrózsa Fórummogul

Köszönöm szépen a gyors választ!

-Holdfeny-. és -BombadilToma- kedveli ezt.
  17. Nyunyiandi

Nyunyiandi Járnitanuló

Sziasztok! Kérdésem lenne fám már van sok....de ólam 1db...ólakat többet hogyan szerzek? köszönöm a választ...

18. Dolphin

Szia,
    az 1-es számmal rendelkező kockákat kell gyűjteni hozzá, lásd az ismertető (középtájon található táblázatos és szöveges formában is)
    upload_2025-7-18_12-12-28.png upload_2025-7-18_12-12-48.png

Ha szereztél már a Mini-játékokból Mocsári dolgok ládáját, azt is érdemes kinyitogatni, mert abból is tudunk ólat is szerezni.
    Sok sikert!

19. Kisfenyő

Kisfenyő Rutinos

Sziasztok!
    Minél többet olvasok az eventről, annál kevésbé értek pár dolgot.
    Mire jó az eventes krokodil ól? Csak arra , hogy arassam és a rendszer érzékelje a learatott krokodilok számát és kész? MÁsra nem kell ?
    Eddig azt hittem a kockázásnál, hogy elég csak a számokat figyelni és azokat kombinálva játszani, de mint kiderült az alatta lévő formákat is kell nézni..... én eddig ezeket nem is néztem, csak a számokat. Akkor most mit kell nézni a számokat? vagy az alatt lévő formákat ? vagy mindkettőt ?
    Valamint, hogy a két eventnövényt kisföldön vagy nagy földön érdemes játszani a két hét alatt .
    Ebben kérnék szépen tanácsot. Előre is köszönöm.

20. Dolphin

Szia,
    a dobókockán a szám és a minta összetartozik. Tehát azt figyeled, ami Neked egyszerűbb.
    Példa az 1-es kockán mindig ez a barna mancs található, (lehet arra célzásképpen, hogy, ha ezt gyűjtöd, akkor ólat tudsz szerezni nyereménynek - de ez csak tipp részemről, én így kapcsoltam össze magamban)
    upload_2025-7-18_12-47-53.png
    A létrehozott kombinációk alapján kapod a jutalmadat.
    Az Ál-Krokodil ólból learatott állatok valóban csak ahhoz szükségesek, hogy a feladatsorba a rendszer beszámolja őket. Az event végén visszaváltásra kerülnek majd.