Technikai kérdések alfórumból archivált kérdések és válaszok

Kategória: 'Segítség archívuma', témanyitó: Csocsoovb, témanyitás ideje: 16.4.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. Dolphin

Dolphin S-Moderator Team Farmerama HU

Sziasztok!
    A mozgatást miképppen intéznétek? Lehet, hogy külön külön kattintással a két cserélendő mezőn? Az nem jó.
    Idézek az ismertetőből:
    "A minijáték indításához 2 db Szülinapi zseton szükséges.
    Mozgatáshoz kattintsunk egy elemre, majd lenyomva tartva a bal egérgombot átvisszük az egeret a szomszédos mezőre (fel vagy le vagy jobbra vagy balra), arra, amelyikkel helyet cseréljen az adott elem, s ekkor engedjük fel a gombot.
    Csak akkor tudunk elemet mozgatni, ha az új hely szomszédos mezőjén minimum kettő azonos elemmel találkozik a mozgatott elem egyike. Ha megfelel a feltételnek a mozgatás, akkor a két elem helyet cserél, s az egymás mellé került egyforma elemek törlődnek, helyükre új elemek érkeznek. A lépések száma eggyel csökken."

A mini-játék leírását itt tudjátok elolvasni (újra), képekkel illusztrálva - van benne egy videó is, ezt is érdemes megnézni:
    https://board-hu.farmerama.com/threads/szülinapi-parti-15-éves-a-farmerama.25917/#post-1431249
    Sok sikert!

Swartsch kedveli ezt.
  2. Dolphin

Szia,
    ki/be lépést próbáltad? Fennáll még a problémád?
    Milyen folyamatban voltál, amikor ezt az üzenetet kaptad? (az üzenet azt tanácsolja, hogy a böngésződ JavaScript modulját tekintsd meg további információkért).
    Én most Chrome böngészőben nem látok problémát a játékkal, egy órával ezelőtt nem voltam gépközelben.
    Ha Nálad továbbra is probléma van, részletezd a tevékenységet, ami után ezt az üzenetet kapod, s add meg azt is, hogy melyik böngészőben tapasztaltad.
    Megértésedet köszönöm!

Swartsch és Tavirózsa kedveli ezt.
  3. Dolphin

Szia,
    mivel Segítségkérő topikba írtál, teljesen jó helyen van a kérdésed.
    Amit tudni kell Farmarany, Csillag, Szupertáp, s egyéb jóváírásokról, az az, hogy az aratás, átvétel pillanatában már jóváíródik az egyenlegben. Ezeket mindig úgy tudod ellenőrizni legkönnyebben, hogy belépés után rögtön felírod az egyenlegeket, mielőtt bármilyen tevékenységet végzel, s csak ezt követően aratsz, veszel át jutalmat.
    Abban segíts kérlek, hogy mit értesz az alatt, hogy ma 40 Csillag és 3 Farmarany volt a napi ajándék?
    A Születésnapi naptárban ma 25x Kacsa Kata trágyája az ajándék,
    upload_2025-1-25_8-54-1.png
    Rackó 25. napi ajándéka pedig Építőmester:
    upload_2025-1-25_8-55-2.png
    Köszönöm, ha pontosítod honnan kellett volna ma Csillagot és Farmaranyat kapnod.
    Várom visszajelzésed.

Swartsch kedveli ezt.
  4. Dolphin

Szia,
    Farmos Manufaktúrát egyet ki tudsz váltani a Bölcs tölgyről, a többit a Piros kosár alól (Gazdabolt) tudod megvásárolni Farmaranyért.
    Jelenleg 6 Manufaktúra van Játékban a farmon:
    https://board-hu.farmerama.com/threads/eventismertetők-útvesztőiben.15382/#post-892291
    A Gazdaköri feladatok teljesítésével tudsz építési terveket gyűjteni, amivel a kapacitásukat tudod bővíteni a Manufaktúráknak.
    A Baha manufaktúrából egyet a Maja Majmok szentélyében tudsz kiváltani, a többit szintén a Piros kosárból tudod megvenni, abból is 6 db van eddig Játékban.
    További információt itt találsz az Enciklopédiában:
    https://board-hu.farmerama.com/threads/manufaktúra-a-harmadik-raktárház.14069/
    További jó játékot!

Swartsch kedveli ezt.
  5. Már 85 minijátékot lejátszottam, tehát tudom hogy kell. A játékkal van probléma!!

Most megpróbáltam és úgy néz ki megjavult!Remélem így is marad!:)

Moderátor által utoljára szerkesztve: 25.1.25
  6. Tavirózsa

Tavirózsa Fórumőrült

Szia!
    Én Firefox böngészőt használok. Teljesen kiléptem a játékból, majd újraindítottam és nehezen ugyan, de betöltött. Már nem emlékszem pontosan mit csináltam közvetlen előtte mielőtt a hibaüzenetet kaptam, annyira váratlan és hirtelen volt, hogy csak kijelöltem, majd ide beillesztettem. Azt tudom, hogy a felhőre pakoltam ki a lejárt és beszedett +-os dekorokat, amit sokáig keresgettem, mert az egyiket nem találtam.

7. Othep

Othep Forum Moderator Team Farmerama HU

Szia.

Köszönjük a pontosítást. :)
    Ha sikerült bejutni, akkor játssz tovább, s ha újra előjönne az üzenet, akkor gyere vissza - próbálj képet is csinálni a hibaüzenetről.

Lassú játék:
    Egy süti- és gyorsítótártörlés vagy esetleg CCleaneres tisztítást elvégezhetsz.
    A router pihentetése sem árthat (előbb a gépet, majd a routert kapcsold ki. Pár perc pihentetés után először a routert, majd a gépet kapcsold vissza.)
    A Wifi gyenge lehet, esetleg térj át kábelre, legalább a játék idejére.
    Próbáld ki a klienst, vagy ha böngészőn játszol, zárj be minden felesleges ablakot.

További javaslatok, amelyeket esetleg nem említettem: Javaslatok a lassú, akadozó játék ellen.

8. Tavirózsa

Tavirózsa Fórumőrült

Szia Kedves!

Számomra bonyolult rendszerem van. Kábel minden, 2 Wifierősítőm is van a lakásban, de az elsődleges a gépnél van. A CCleaner nálam alap, azzal indítok. Előfordul, hogy több alak nyitva van, de akkor épp csak ez a játék futott a gépen, siettem, mert tudtam, hogy hozzák az unokámat (már 20 hónapos) és ezért nem volt időm képernyőkép készítésére, épp ideértek, ezért csak gyorsan idemásoltam a hibaüzenetet.
    Viszont a szövegbuborékok bennragadása fölöttébb idegesítő már. Hiába viszem az egeret máshová, ott marad a szöveg, ezért a területek közötti váltás is nehézkes.

szöszi50 kedveli ezt.
  9. Othep

Szia. :)

Nem próbáltad meg még a klienset használni?
    Sokkal kisebb erőforrás-igénye van, mint egy böngészőnek.
    Amennyire én tudom, a tálcára lerakott, épp nem használt programok is lassíthatják a gépet.
    Ha még nem tetted meg, ellenőrizd az is, hogy az animáció ki van-e kapcsolva Nálad, illetve a grafikai minőség a legalacsonyabbra legyen állítva.
    Ezeket fölül a beállításoknál, a fogaskeréknél, a csavarkulcs+filmdoboz ikonnál lehet megtenni: Javaslatok a lassú, akadozó játék ellen.
    Ha ehhez kérsz segítséget, és hozol farmnevet és ID-t, segítünk.
    Ha esetleg legközelebb jelentkezik a hibaüzenet, hozz képet, írd le pontosan, milyen körülmények között jelentkezett, épp mit csináltál akkor.
    Ennyit tudunk most segíteni, sajnos.
    Jó egészséget, sok örömet kívánok a kisunokáddal. :)

Kiegészítve 19:43-kor:
    Esetleg ilyen beragadó ablakokra gondolsz?

upload_2025-1-25_19-40-44.png upload_2025-1-25_19-42-26.png

Ez egy régebbi hibajelenség, melyen már dolgozik a Központ.
    (Természetesen a kép csupán illusztráció.)

szöszi50, Tavirózsa és -ágianyu33- kedveli ezt.
  10. kmoncsy

kmoncsy Fórum-zöldfülű

Szia !

jelenleg a 14 napi ajándékot vettem át ma bocsánat a farmarany az 9 és pontosan 407 csillagom volt reggel mert épp szorgosan gyűjtök egy új területre a maradék 7 az ma lett a feladatokból szóval ma az össz. csillagok száma 454 kellene legyen. a farmarany annyi volt mert tegnap vettem így ezt is pontosan tudom.

Segítségedet pedig nagyon szépen köszönöm

Csatolt fájlok:

11. Othep

Szia.

Még nem vetted át. Ez a következő napi ajándékod lesz.
    Látszik a hozott képen is, hogy 4 óra 19 perc múlva tudod majd átvenni.

Az ismertetőt >>ITT<< olvashatod.

Tavirózsa és Dolphin kedveli ezt.
  12. Tavirózsa

Tavirózsa Fórumőrült

Szia Othep!:)

Igen, erre a hibajelenségre gondoltam, örülök neki, hogy dolgoznak rajta és remélem megoldást találnak rá mihamarabb mindannyiunk örömére.
    Köszönöm:)

Othep kedveli ezt.
  13. Hornet001

Hornet001 Junior szaki

Sziasztok. Olyan gondom lenne,hogy most csináltam a Gyopár völgybe 10-10 gomba illetve papucsosbokrot.Kézzel raktam ki 4db gombát,10 papucsos bokrot felváltva. A másik 6 gomba eltűnt a raktárból :eek: Ilyenkor mi van ??? Hornet001 ID: 54286462

14. ktamás

ktamás Junior szaki

Sziasztok! Tenyészteni szeretnék, de nem engedi a rendszer, hogy egyféléből egyszerre több tenyésztést indítsak. Minden tenyésztést külön külön kell elhegyezni és indítani. Több böngészővel is megpróbáltam. Mi lehet az oka?
    Gazda: ktamás ID: 18468436

15. Othep

Szia.

Nincs aktív tenyésztőrobotod.
    Csak abban az esetben tudsz egyszerre több tenyésztést indítani.
    Indíts egy farmmunkás kupont, esetleg 1 farmaranyért válts ki robotot, 6 órára.

Tavirózsa és -ágianyu33- kedveli ezt.
  16. Synodendron

Synodendron Junior szaki

Sziasztok :).

A piñataláma hacienda az összes területen kifejti a hatását ?
    Vagy csak azon a területen, ahova kihelyezésre kerül?

A választ előre is :D.

17. -BombadilToma-

-BombadilToma- Fórum elő legendája

Szia!
    Amikor egy dekort learatsz, a bónusza bekerül a bónuszsorba, azaz elszakad a dekortól/felhőtől, ami adja. A dekor helye a bónusz hatásában nem számít. A bónusz leírása tartalmazza hol és mire hat.
    Egyetlen kivétel a Páncél Panni (és a kupák), amely csak azon a helyen hat, ahová kitesszük. Viszont itt a dekor puszta jelenléte számít, nincs learatható bónusza.

Synodendron kedveli ezt.
  18. Synodendron

Synodendron Junior szaki

Köszönöm Toma , így természetesen értem.

-BombadilToma- kedveli ezt.
  19. ktamás

ktamás Junior szaki

Köszönöm, ezt nem vettem észre, ilyen még nem volt:)

Othep kedveli ezt.
  20. Othep

Szia.

Elnézést, hogy ilyen sokáig várnod kellett a válaszra.
    9 ország, 14 csapattagját mozgósította Ableotory csapatvezetőnk, de senki se tudja jelenleg a farmod alpesi naplóját megtekinteni.
    Nem tudjuk most ellenőrizni a kérdésed.
    Nincs információnk arról, mikor fogjuk tudni megnézni, de nem hamar - Több hét várakozás is elképzelhető:(
    Köszönjük a megértésedet és a türelmedet.

Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.