Visszajelzés Valentin-nap 2026 - eventcsevegő

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: -Sudden-, témanyitás ideje: 11.2.26.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
?

Mennyire tetszett az event? Kérjük, értékeld!

1. 1

2. 2

3. 3

4. 4

5. 5

6. 6

7. 7

8. 8

9. 9

10. 10

Az eredmények csak a szavazat leadása után láthatóak.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. -Sudden-

-Sudden- S-Moderator Team Farmerama HU

Kedves Játékosok!

Érkezik a következő event!

Valentin-nap 2026

Az event kezdete várhatóan: 2026. február 12. (csütörtök) 14:00 óra
    Az event vége várhatóan: 2026. február 18. (szerda) 22:00 óra

Eventnövények: Vörös korall, Hínár
    Az event felröppenője: Szívkövek
    Malomtermék: nincs.
    Különleges kellékek: Titkos üzenet, Díszes toll
    Event elkezdéséhez szükséges feltétel: 60. farmos szint
    Az event nehézségi fokozata: Közepes, Nehéz
    Az event az alábbi területen zajlik: Eventes terület

Az event a hírek felületéről és az event óráról,
    illetve a
    térképen megjelenő eventbejáratból érhető el.

Kérünk mindenkit, hogy amíg nem jelezzük, hogy az event elkezdődött és minden rendben megy,
    ne arassatok (a felröppenő miatt) és ne ültessétek el az eventnövényt!

Javasoljuk továbbá, hogy az event teljesítését ne hagyjátok az utolsó pillanatokra,
    nehogy valami nem várt technikai problémátok legyen (pl. áramszünet, internetelérés probléma)
    és emiatt elvesszen az addig elvégzett munkátok.

Az event ismertetője >> ITT << olvasható.
    Az event panaszládája >> ITT << érhető el.

Kérdés, probléma esetén a segítségkérő topikokban lehet segítséget,
    tanácsot kérni, a probléma pontos leírásával, farmnév és User ID szám megadásával:
    Általános témák
    Technikai kérdések
    Kérdések és válaszok

Eventekhez segédlet >> ITT << található.

A bónuszlexikon >> ITT << olvasható.

Növények érési idejéről összefoglaló táblázat >> ITT << olvasható.

Földterületek hozamtáblázata >> ITT << olvasható.

Panasz esetén, a panaszkönyv áll rendelkezésre:
    Panaszkönyv

A csevegőre is a fórum szabályzata vonatkozik.
    További tudnivalókat a fórum szabályairól itt olvashatóak:
    Házirend

maszilva, genka53, .barbi1. és 6 más kedveli ezt.
  2. -Sudden-

Kedves Játékosok!

Visszatér a tavaly megismert csáp fejlesztős eventünk, meglepő, de sok minden nem változott.
    A csápok szintenként eltérő jutalmakat adhatnak, minél magasabb szinten van az éppen aratott csáp, annál jobb nyereményeket.
    Röviden:
    • Termesszünk Vörös korall eventnövényt, oldjuk fel segítségével a területrészeket.
    • Területrészek feloldását követően, termesszünk Hínár eventnövényt és gyűjtsünk Szívkövek felröppenőt.
    • Hínár eventnövény és Szívkövek felröppenő segítségével a kereskedőnél szerezzünk Titkos üzenet kelléket.
    • A szerzett Titkos üzenet kellékkel fejlesszük folyamatosan a csápokat, maximális szintig.
    • Az event kezdetétől folyamatosan arassuk a csápokat, ezzel szerzünk haladási pontokat és plusz jutalmakat.
    • A csápok fejlesztésével értékesebb jutalmakat kapunk, illetve több haladási pontot is.
    • Hínár eventnövény és Szívkövek felröppenő segítségével a kereskedőnél szerezzünk Díszes toll kelléket, amellyel csökkenthetjük 1 órával a csápok érési idejét, aratásonként!
    • Miután elértük a 290 haladási pontot, a csápok arathatók maradnak: a jutalmakat továbbra is megkapjuk az aratásokért.
    Sok sikert előre is Mindenkinek!

maszilva, Gio, sutimami57 és 15 más kedveli ezt.
  3. ádám1014

ádám1014 Fórumszaki

Sziasztok!
    Mivel én tavaly ilyenkor még más játékba/játékokba voltam "szerelmes" így nekem ez kimaradt, ennél fogva új minden. De számomra jónak tűnnek a nyeremények, a felhő is,(a párhuzamos másik eventtől biztosan) de első olvasatra nem tűnik egyszerűnek. De remélem a profik segítő hozzászólásaiból remekül lehet "profitálni" majd, hogy mit és hogyan érdemes csinálni.

sutimami57, genka53, 7Gabee7 és 8 más kedveli ezt.
  4. farmerSS

farmerSS Fórumőrült

Szia

Le van írva, hogy miként haladjunk:

Az event röviden:

• Termesszünk Vörös korall eventnövényt, oldjuk fel segítségével a területrészeket.
    • Területrészek feloldását követően, termesszünk Hínár eventnövényt és gyűjtsünk Szívkövek felröppenőt.
    • Hínár eventnövény és Szívkövek felröppenő segítségével a kereskedőnél szerezzünk Titkos üzenet kelléket.
    • A szerzett Titkos üzenet kellékkel fejlesszük folyamatosan a csápokat, maximális szintig.
    • Az event kezdetétől folyamatosan arassuk a csápokat, ezzel szerzünk haladási pontokat és plusz jutalmakat.
    • A csápok fejlesztésével értékesebb jutalmakat kapunk, illetve több haladási pontot is.
    • Hínár eventnövény és Szívkövek felröppenő segítségével a kereskedőnél szerezzünk Díszes toll kelléket, amellyel csökkenthetjük 1 órával a csápok érési idejét, aratásonként!
    • Miután elértük a 290 haladási pontot, a csápok arathatók maradnak: a jutalmakat továbbra is megkapjuk az aratásokért.

A területek teljes feloldásához a Vörös korallból kell termelni 336 db-ot + 1.000 rózsát a farmos pajtánkból beadni.
    Ezután lehet termeszteni a Hínárt, amiből a 8 csáp felfejlesztéséhez kell 24x70 = 1.680 illetve 192 felröppenő.
    Ha ezek megvannak, a hínár termesztését lehet folytatni a -1 órás érésidő csökkentéshez.

maszilva, Swartsch, Ms.AbyZu és 24 más kedveli ezt.
  5. -BombadilToma-

-BombadilToma- Fórum elő legendája

Sziasztok!
    Az event működését tekintve a tavalyi ismétlése.

Először csak a Vörös korall eventnövényt kell ültetni. Ez kell ugyanis a földterületek feloldásához. Kell összesen 336 db. Utána erre a növényre többet nincs szükségünk.

Az eventes területen általában hozam szempontjából mindegy, hogy milyen földeket teszünk ki, de most a vörös korallhoz kifejezetten javaslom a nagyobb földek használatát. Így nem csak kevesebb víz és trágya kell, hanem kevesebb mag is a visszaültetéshez, vagyis hamarabb sikerülhet az új terület kiváltása.
    Minden aratás után nézzük meg, van-e annyi növényünk, hogy felszabadítsunk egy újabb részt a termeléshez, csak ügyeljünk rá, hogy azért maradjon a növényből ültetésre is!

Ha minden terület aktív, áttérhetünk a Hínár eventnövény ültetésére. Ebből minden aratás és visszaültetés után vegyünk Titkos üzenet kelléket, és fejlesszük a csápokat velük. Összesen 8 csápot kell 3 alkalommal fejleszteni, vagyis 24 db titkos üzenetre lesz szükségünk. Ehhez 24x70=1680 hínárra és 24x8=192 szívkövekre (felröpi) lesz szükség.

A csápokat 4 óránként szépen "arassuk le". Ez kell a haladási sávhoz. Ha már minden csáp fel van fejlesztve, akkor a hínárért és a szívkövekért Díszes tollakat vásárolhatunk, amivel a csápok érésidejét tudjuk csökkenteni. Egy alkalommal egy csáp 1 órával rövidíthető. Akkor érdemes használni, ha
    - mind a 8 csápot tudjuk rövidíteni (különben összevissza fognak beérni);
    - le is tudjuk aratni a csápokat 3 óra múlva, és
    - egy nap eggyel többször tudjuk leszedni a csápokat (vagy az időbeosztásunknak jobban megfelel a 3 órával későbbi időpont a 4 órával későbbihez képest).

Igazi, farmhoz szögező event... A jó hír, hogy nem két hetes.
    A csápokat 4 óránként kell leszedni, a hínár ideje vízzel és trágyával 4:20. Én együtt fogom aratni napi 4-szer (amikor erre lehetőségem lesz). Nekem ez nagyon szoros időbeosztás, nem szeressem...

Utoljára szerkesztett: 11.2.26
    Timi21a, Tej-Csárda, Sali~*.* és 69 más kedveli ezt.
  6. SnéDóri

SnéDóri Fórum félistene

Azt hiszem ezt ki kell hagynom. 2 teljes nap kiesik, csak reggel-este fogok tudni aratni pénteken és szombaton.

Swartsch, Ms.AbyZu, .barbi1. és 3 más kedveli ezt.
  7. -Sudden-

Kedves Játékosok!

A 2. és 3. táblában kétszer szerepelt a Party pörgetés. Ez javítva lett.
    A duplikált party pörgetés helyett Kerekkerék-forgatás láda VI lesz nyerhető.

A hibáért elnézést kérek.

maszilva, Swartsch, sutimami57 és 13 más kedveli ezt.
  8. Rizstej

Rizstej Fórum nagymestere

Sajnos pont így leszek most én is :( Péntektől vasárnapig nem tudok gépnél lenni (max 1x hogy a napi "betevőm" meglegyen), a többi meg munkanap... mondtam már, hogy nem szeretem az eventes területet??:wuerg::cry:

Ms.AbyZu, sutimami57, farmeres53 és 2 más kedveli ezt.
  9. PZoli64

PZoli64 Fórum veteránja

Sziasztok!
    Az előző eventnél készítettem egy számolást táblázatokkal.
    Úgy gondolom ez most is működik, mert szerencsére az event nem sokat változott.

Két növényünk lesz.

A Vörös korall alapból 5:30, vízzel 4:24, vízzel és trágyával 3:58
    A Hínár alapból 6:00, vízzel 4:48, vízzel és trágyával 4:20

Először a területeket kell minél hamarább kiváltani, hogy legyen hol termelni.
    Az összes területet kiváltva 185 db 1x1-es területünk lehet, tehát akárhogy sikerül berendezni
    az Eventes területet a hozomunk körönként 185 db növény lehet.

Kezdéskor 5 magot kapunk és kapunk hozzá 24 db 1x1-et.
    Ezt be lehet úgy rendezni, hogy lesz:
    4x2x2=16
    3x2x1=6
    2x1x1=2
    924
    1. kör
    A magokat elvetve a 4 db 2x2-be és 1 db 2x1-be, lesz 3:58 múlva 4x5 + 1x3 = 23 db magunk.

2. kör
    Az első körben termelt magokból elvetünk 9 db-ot, marad 14 db.
    Lesz 4x5 + 3x3 + 2x2 = 33 db
    33 db + a maradék 14 db = 47 db
    Ebből ki tudjuk váltani 24 db-ért az 1. területrészt.
    Ezzel együtt lesz 47 db 1x1-ünk.
    A két terület együtt:
    8x2x2=32
    5x2x1=10
    5x1x1=5
    1847
    3. kör
    47 db - 24 db (a terület kiváltása) - 18 db (vetés) = 5 db marad
    Lesz 8x5 + 5x3 + 5x2 = 65 db
    65 db + a maradék 5 db = 70 db mag
    Ebből ki tudjuk váltani 32 db-ért az 2. területrészt.
    Ezzel együtt lesz 70 db 1x1-ünk.
    13x2x2=52
    6x2x1=12
    6x1x1=6
    2570
    4. kör
    70 db - 32 db (a terület kiváltása) - 25 db (vetés) = 13 db marad
    Lesz 13x5 + 6x3 + 6x2 = 95 db
    95 db + a maradék 13 db = 108 db
    Ebből ki tudjuk váltani 56 db-ért az 3. területrészt.
    Ezzel együtt lesz 93 db 1x1-ünk.
    17x2x2=68
    8x2x1=16
    9x1x1=9
    3493
    5. kör
    108 db - 56 db (a terület kiváltása) - 34 db (vetés) = 18 db marad
    Lesz 17x5 + 8x3 + 9x2 = 127 db
    127 db + a maradék 18 db = 145 db
    Ebből ki tudjuk váltani 64 db-ért az 4. területrészt.
    Ezzel együtt lesz 116 db 1x1-ünk.
    24x2x2=96
    5x2x1=10
    10x1x1=10
    39116
    6. kör
    145 db - 64 db (a terület kiváltása) - 39 db (vetés) = 63 db marad
    Lesz 24x5 + 5x3 + 10x2 = 155 db
    155 db + a maradék 63 db = 218 db
    Ebből ki tudjuk váltani 64 db-ért az 5. területrészt, és 96 db-ért a 6. területrészt
    Ezzel együtt meglesz a teljes területünk, 185 db 1x1-ünk.
    40x2x2=160
    5x2x1=10
    15x1x1=15
    60185
    58 db Vörös korall magunk maradt. (Itt belejavítottam a szövegbe.)
    Ettől kezdve felejtsük el a Vörös korallt mert nem kell tovább semmihez.
    A Hínárt vessük el először a 2x2-es területekbe, mert így lesz 1 magból 5 magunk.

Sajnos így elmegy másfél-két napunk, így a csápok szintjének növelésére szánható időből elég sok elmegy.
    A felszaporítás rövidítéséhez valószínűleg veszek egy M-es kosarat.

Valentin-nap 2026 felhősor
    • Lezárási idő: 32:00 óra
    • Kategória: Egyéb bónusz sorok
    • Jutalom:
      • Farm szint x 16.000 TP
      • Gazdagabb betakarítás a következő műhelytermék esetében: Tintahal-tinta. Bónusz: +1 Idő: 3 óra
      • Több TP vagy TTP az ólakból. Bónusz 600% Idő: 6 óra
      • TP/TTP bónusz: +150% Idő: 6 óra
    • Nem tematikus felhősor: szabadon választható dekorok helyezhetők fel rá (2 db 1x1) (2 db 1x2) (1 db 2x2).
    Nagy kár, hogy a dekorok nem mindegyike "rövid" érésű. Ha naponta arathatók lennének (főleg a Szerelmet keresve 1x1) akkor
    lennének igazán jók.

[​IMG]Szerelmet keresve36:00 óra1.800 TP / TTP x farmszint / bahaszint kihelyezéstől függően

Több TP vagy TTP a növényekből. Bónusz: 40% Idő: 4 óra
    1x160.mindegyik területre (kivéve teliholdas területek), Házikedvencek futtatója, felhősorok
    Sok sikert, jójátékot!

Utoljára szerkesztett: 13.2.26
    Zsuzsikan, maszilva, cili53 és 22 más kedveli ezt.
  10. Dolphin

Dolphin Fórum elő legendája

Kedves Játékosok!

A Valentin-nap 2026 event élő, online!

14:00 után lépjetek be újra a játékba, s ezt követően ellenőrizzétek az event órát, a hírek felületét!

Csak ezt követően kezdjetek hozzá a munkálatokhoz, aratáshoz a felröppenők miatt és az eventnövény ültetéséhez a kijelölt területen!

Sikeres játékot kívánunk,
    a Farmerama csapata

genka53, Swartsch, Gio és 6 más kedveli ezt.
  11. magdi06

magdi06 Fórum elő legendája

Nekem nincs olyan terület ahova űltethetnék növényt teljesen összezavarodtam.csak az elsőlépés sikerült,utána sötétség? Biztos értetlen vagyok.

12. Dolphin

Szia,
    az Ismertetőt <<ITT>> találod. Találsz benne egy videót is.
    Amennyiben segítségre van szükséged, akkor gyere Segítségkérő topik-ba, Farm név és Farm ID megadásával, ezek nélkül nem tudunk benézni Hozzád.
    Az event csevegő nem segítségkérő topik, ahogy azt már nagyon-nagyon sokszor leírtuk.
    Megértésedet köszönöm!

genka53 és Swartsch kedveli ezt.
  13. GyörfiRózsa

GyörfiRózsa Haladó

Sziasztok. Az eventes területen elültettem a kétfajta magokat és amikor visszatértem a területre 3 kivételéve üres kockákat találtam.
    Farmnév: GyörfiRózsa ID: 5252142 Köszönöm ha megnézitek mi történhetett

14. Matold

Matold Haladó

Szia!
    A jobb felső részre tudsz földeket kirakni.

magdi06 kedveli ezt.
  15. Dolphin

Szia,
    a Csevegő nem segítségkérő topik, ahogy pont a feletted lévő bejegyzésben is írtam.
    Kérlek gyere egy Segítségkérő topik-ba a problémáddal.
    Megértésedet köszönöm!

genka53, Swartsch és GA-BI-O-Farm kedveli ezt.
  16. magdi06

magdi06 Fórum elő legendája

Köszönöm szépen.Mindenhova katintottam,csak az üres részre nem!!!

genka53 kedveli ezt.
  17. szeva50

szeva50 Rutinos

A kombájn sokat segít.

genka53 kedveli ezt.
  18. feki13

feki13 Fórum admirálisa

Sziasztok!

Hogy álltok már a csápokkal? Nálam 4 csápocska kalimpál, ma még 2-3 talán hozzá érkezik. Túl sok értelmes dolgot még nem adott, kíváncsi vagyok mennyit javul majd ez a későbbiekben. Örülnék a dekoroknak, de egyenlőre elkerültek. 4 kicsitt csinálok még csak azért, hogy feltöltsem a készleteimet (kk,szupi, kupon, esetleg titkosak). Ott az egyiken már persze volt szerencsém a 40% dekorhoz :D

genka53, libuskafarm, Swartsch és 6 más kedveli ezt.
  19. farmerSS

farmerSS Fórumőrült

Szia

A nagyomra vettem egy ezer valamennyis kosarat, ott még 1 terület vár felszabadításra, a kicsimre semmit, ott ütem szerinti a haladásxD
    Szóval ebéd után már növénycsere, a titkos üzenetekre megyek, hogy fejleszthessem a csápokat:)
    Ma "kicsiket" látogatok majd este, mert a kalendáriumban van 3 titkos és hátha lesz pár búbosomxD

genka53, Swartsch, cili53 és 3 más kedveli ezt.
  20. Dolphin

genka53, Swartsch, cili53 és még 1 ember kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.