Varázslóinasok farmos pletykapartija

Kategória: 'Pletykaodú', témanyitó: Merilin, témanyitás ideje: 8.5.22.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
  1. Merilin

Merilin Forum Moderator Team Farmerama HU

Kedves Varázsló - tanoncok!

Olyan hűvös még a reggel, bármilyen csodásan is hívogat a napsütés, hogy inkább az idézőkönyvemet lapozgattam még egy kicsit....

:)

upload_2024-10-19_8-55-50.png

HéricsBáró, Tittie, Kincső52 és 4 más kedveli ezt.
  2. peter1022

peter1022 Fórum mestere

Olyan, mint egy tároló edény, mint a boszik fiólája, melyben a mérget, meg a varázsszert tárolják.
    De lehet akár Pokémon labda is, a sárga csőrike meg Pikachu, és akkor jön majd valami rakéta csapat elleni küzdelem Halloweenra. Persze kétlem, de jól hangzik.:p:pxDxD

3. gyuszti0000

gyuszti0000 Kivételes tehetség

Sziasztok!

Ha a halloween-i eventtel kapcsolatos a kép amit hoztál, akkor szerintem az egy pálya dizájn elem lehet.
    Ezek az én ötleteim: Titokzatos labirintus 2018 pályája volt. Ráközelítve a földre a köves út hasonló színűnek tűnik mint a felnagyított kép amit hoztál
    - upload_2024-10-19_14-35-40.png
    2-ik teória: A paradicsom küldetés (2019) pályájának eleme, ráközelítve itt is hasonló a lila bájitalos üveg alatti kavicsok színe (ha egyáltalán bájitalos üveg, ennyi pixelt 2010 óta nem láttam. :D)
    upload_2024-10-19_14-37-18.png
    Természetesen ezek csak teóriák általam amit megpróbáltam párhuzamba hozni Merilin által megosztott képpel. Lehet hogy semmi köze nem lesz ezen eventek mechanikájához és előfordulhat hogy a Merilin által megosztott kép nem is a halloween-i eventtel kapcsolatos, hanem egy későbbi eventtel hozható összefüggésbe de erre csak Merilin tud választ adni. Lehet eltévedtem eme teóriámmal, csak gondoltam megosztom, hátha mást is beindítok az elmélkedésre. :D

4. mileena2021

mileena2021 Fórum-zöldfülű

Sziasztok! Csak 1 kicsi érdeklődés lenne tőlem, nem tudom mikor olvastam, de volt 1 olyan pletyka hogy valamikor bekerül a megvásárolható állatok közé a Kengurukarám, vagy ez csak álhír volt? Már nagyon várom melyik régi állat fog bekerülni oda! Aki tud valamit erről annak megköszönném a választ! Sziasztok

-gyöngy-581 és peter1022 kedveli ezt.
  5. -gyöngy-581

-gyöngy-581 Fórum elő legendája

Sziasztok!

[​IMG][​IMG] Forrás

Szereted az avokádót? Akkor ez a felhősorozat pont neked való! Töltsd meg őket választott ajándéktárgyakkal, és kapj különleges jutalmakat a teljes sorozatból.

PZoli64, HéricsBáró, Swartsch és 5 más kedveli ezt.
  6. -gyöngy-581

Szia!
    Emlékszem erre a tippelésünkre. Zsani apja várta a kenguru tenyésztését és ott került szóba a karám megszerzési lehetősége is. Sajnos a kenguru tenyésztése kimaradt, így az ól sem került be a megvásárolhatók közé :)
    Általában egy aranyért megvásárolható titokól akkor kerül be a boltba szabadon megvásárolhatóként, ha tenyészteni is fogjuk.
    Kicsit légy meg türelemmel, talán egyszer majd befut ez is, hiszen a játék ígérete szerint előbb utóbb minden állat tenyészthetővé válik majd :). De ajánlom a figyelmedbe a cserenapokat is ott is be tudod szerezni az áhított ólat esetleg, ha nagyon szeretnéd.
    PS: Ezen kívül még ott van a piroskosárban is 40 aranyért egy vásárlási lehetőség:

Utoljára szerkesztett: 20.10.24
  7. -BombadilToma-

-BombadilToma- Fórum elő legendája

Szia Gyöngy!
    Csak egy megjegyzés ehhez... ha úgy tetszik, zárójelben.

Szerintem ilyet sehol nem ígért senki, már csak azért sem, mert nulla kommunikáció zajlik a központ részéről a játékosok felé. Én ezt a mondatot Csocsótól olvastam itt a fórumon vagy egy évtizeddel ezelőtt, és már akkor is felkaptam rá a fejem. Ez ugyanis képtelenség.
    A játékba kéthavonta érkezik új titokállat, plusz be-betesznek további újakat eventeken vagy játékbővítések keretében; idén pl. 10 új állatunk van (ha beleszámolom a decemberben esedékes titkost is). Ezzel szemben általában egy-két állat válik tenyészthetővé egy évben (jó, az idén három). Ahhoz, hogy minden állat tenyészthetővé váljon, ennek a tendenciának meg kell fordulnia (amire nagyon kicsi az esély, gyakorlatilag nulla), vagy a játéknak a végtelenségig kellene futnia, ami pedig egy matematikai kategória, nem a valóság.
    (A matematikában a végtelen nagyon furán viselkedik. Vegyünk két számsorozatot: 1, 2, 3, 4, ... és 10, 20, 30, 40, ... Nyilvánvaló, hogy bármekkora véges számtartományt veszünk figyelembe, az első sorozatnak 10-szer annyi tagja van, mint a másodiknak. De ha a végtelenig számolunk, akkor már nem így van! Mivel a két sorozat tagjai szépen párba állíthatók egymással - az 1 a 10-zel, a 2 a 20-szal, stb. - úgy, hogy nincs kimaradó, a két sorozat számossága ugyanakkora...)
    Azzal a kitétellel talán igaz lehet ez a mondás, hogy előbb-utóbb minden ma játékban lévő 170+ állat tenyészthetővé válik, de lesz mellette vagy ezer olyan, amelyik nem. És a múlt sem igazolja: a kenguru vagy a lajhár, amelyek szinte a játék kezdetétől velünk vannak, még nem tenyészthetők, így nem tudunk olyan időpontot sem mondani, ami előtt játékba került összes állat mára már tenyészthető lenne.

maszilva, kutyus_111, mileena2021 és 10 más kedveli ezt.
  8. -gyöngy-581

Szia Toma!
    Köszönöm neked ezt a zárójeles megjegyzést :)
    DE ha megengeded számomra két jós volt itt akinek a szavait szentírásnak vettem, abból az egyik Jónás volt, a másik pedig Máriusz :)
    Én ugyan matematikailag soha sem számoltam utána, de hittem neki.
    Kérdem én miért nem Csocsóval vitatkoztál anno, miért pont az én írásom van/volt az apropója. (ez csak költői kérdés volt a részemről erre nem várok választ itt a topikban)
    Azt hiszem a "talán, egyszer "és "előbb utóbb" eléggé tág időpontok ahhoz, hogy bárki bele tudjon bármilyen ígéretet magyarázni :)
    És ez a pletykatopik, ahol a matematikának esetleg csak a valószínűség számítási területe játszik szerepet, a többi nem annyira véleményem szerint.

Swartsch, alex0824 és peter1022 kedveli ezt.
  9. -BombadilToma-

-BombadilToma- Fórum elő legendája

Mint azt ki is emeltem, nem vitatkoztam Veled, csak tettem egy megjegyzést. És mert ez csak egy jósda, talán az én véleményem is elfér, nem csak a Tiéd.
    Az utolsó mondatoddal ugnyan nem értek egyet, de legyen az óhajod szerint: hozom a valószínűségszámítást. Ha egy zsákba időnként beteszek és kiveszek egy-egy golyót, mégpedig évente átlagosan 10 golyó kerül bele, és 3 golyó kerül ki belőle, akkor mi a valószínűsége annak, hogy X idő elteltével a zsák üres legyen? Az én véleményem szerint - X-től függetlenül - a válasz nulla.

10. -gyöngy-581

Tudod én mint gyakorló háziasszony a zokni párosító valószínűségi feladatokat oldom meg naponta, két naponta.., ezért az olyan jellegű feladatokat jobban szeretem miután naponta 3X42-es férfizoknit szoktam párosítani :D néha sikerrel, néha nem...

Egyetlen dolgot nem értek csak és ezt nem is neked írom annyira, mint a kérdezőnek, aki annyira vágyik a kengurukarámra: Miért nem vette meg már a piroskosárból az ólat? 40 aranyat össze lehet gyűjteni eventnyereményekből is, ha az ingyenes játékot preferálja akkor is.

11. alex0824

alex0824 Mindentudó orákulum

Sziasztok!
    Leegyszerűsítem a mondandótok lényegét.
    Egyszer minden állat tenyészthetővé válik. (lehetséges)
    Amikor majd a központ így dönt. (minimális az esély)
    De inkább ne döntsön így!
    :D
    A játékban minél több a játékosok szemében az elérhetetlen cél, mert az, vagy rengeteg időt, vagy egyre több anyagi ráfordítást igényel, annál jobban megy el a kedvük a játéktól. Ha minden állat tenyészthetővé válna, akkor az pont ilyen lenne. Ráadásul minél több a tenyészthető állat, annál jobban szürkül a piacon, a kitenyésztett állatok kínálata.

HéricsBáró, Sali~*.*, Swartsch és 7 más kedveli ezt.
  12. -gyöngy-581

Szia!
    Ismersz annyira, hogy imádok tenyészteni :inlove:
    Piacozni még talán soha sem piacoztam egyik oldalon sem velük.
    Jelenleg a gazdaköröm ilyen és nem lustaságból van még meg ez a két feladat, hanem várok velük.

Ilyen is marad amíg nem kapok hozzá könnyített tenyésztést.

HéricsBáró, karesz, Synodendron és 6 más kedveli ezt.
  13. alex0824

Egy normálisan működő termelős játékban, az lenne a normális, ha a piacra is tudnál termelni, főleg ha az meg is érné! Te tudsz tenyészteni és, aki meg nem tud ilyen olyan okból, az egy jó árért tőled pótolhatná a hiányát. De itt sajnos ez már nagyon régóta nem így van (kezdetekben így volt), és halvány jele sincs annak, hogy ezt helyrehoznák. Legalábbis nem láttam róla sehol semmit, még jóslatot sem. Még egy piacösszevonás is segítség lehetne, hogy a játék ne hasonlítson egyre jobban, egy, csak akciós árukat kínáló webshophoz. Én lassan nem nevezném ezt egy közösségi játéknak, hiszen pont az, ami összeköti a gazdákat, a piac, az egyre jobban kiesik a játékosok játékából.

HéricsBáró, peter1022, Swartsch és 5 más kedveli ezt.
  14. -gyöngy-581

Igen ebben igazad van. Sajnos nem éri meg (nekem legalábbis) szupertápot venni. Nem is veszek, csak ha ég a ház... inkább várok vele amíg a helyzet meg nem engedi a komolyabb tenyésztést.
    Bár én ragaszkodom a saját kis piacomhoz, ott egész jól elvagyunk...

15. Merilin

Úgy látszik, az előzőekhez ( #8095, #8102 ) kapcsolódóan találtam még valamit az idézőkönyvemben... :D

Nézzétek csak:

upload_2024-10-20_16-48-54.png

16. Merilin

Elérkezett az ideje egy újabb előretekintésnek, hogy lássuk, mi is várhat ránk majd a következőkben... :)

Csaphatunk egy nagy lakomát és közben megnézhetjük egy újabb nagyszabású építkezés különböző szintjeit is :)

Távoli barátaink segítségével hasznosíthatunk újra néhány dolgot majd ismét...

Behajózási engedélyt kaphat néhány újdonság is hozzánk... :D

Akik kicsit morcosabbak, remélem már élesítik a baltájukat, hogy ki tudják adni a felesleges fáradt gőzt... :D

Naponta változó feladatok is várhatnak bennünket!

Térképen is ki kell majd igazodnunk a szívecskés ház miatt, elő az esetlegesen poros földrajz - ismereteinkkel... :)

Kis Balázs segítségét is kérhetjük, hogyan is lehet jól altatni! :)

Ne feledkezzünk meg arról, hogy arassuk le az utolsó terméseket a kertből, mielőtt beköszönt a fagy...

Távoli kürthangot hallok az erdőből, az idézőkönyvem szerint befuthat a vágányra a mozdony!

Az öreg vonat nélkül kicsit lassabban csoszog, mert karámokat vonszol magával... :)

Újabb paszulyág gazdagíthatja a sort.

Az idézőkönyvemben láttam néhány csempét is... :)

Tartalmas időszak vár Ránk ismét! :)

maszilva, PZoli64, Kincső52 és 15 más kedveli ezt.
  17. -Holdfeny-.

-Holdfeny-. Fórum elő legendája

Szuper! megérkezett a naptár előzetes...:music:
    Kár hogy egyikre sem kell.. és nem is tudnánk készülni..8)

peter1022 kedveli ezt.
  18. -gyöngy-581

PZoli64, HéricsBáró, Swartsch és 2 más kedveli ezt.
  19. gyuszti0000

gyuszti0000 Kivételes tehetség

Sziasztok!

A nagy lakoma event, "egy újabb nagyszabású építkezés különböző szintjei" alatt én egy új gyár típusú dekor érkezését értem, de lehetséges hogy egy event mechanikát ért alatta, ha a mechanika akkor a Fagyos nyalánkságok event alatt házak épültek az event előrehaladásával egyidőben, de inkább az előbbire tippelnék. :D
    Szokásos nublonos event, mindenki ismeri.
    Bahamarama tartalmi frissítés. (új fa és növény valószínűleg)
    Viking saga és 24 órás gazdaköri küldetések
    Térkép tisztítós mechanikájú event, és altatós event
    Őszi fesztivál (TOP event)?
    Ólválogatás
    Felhősor vásár
    Csempés event
    Köszi Merilin a naptár előzetest. :D

Szerkesztés: Az ólválogatást tévesen ólgőzösnek hittem, ezt javítottam, köszönöm Merilin-nek a válaszát mert ezáltal jöttem rá. Az alapfeltevésem az volt hogy azért "csoszog az öreg vonat nélkül" mert annyira sok karám van mögé helyezve hogy ezért a súlytól olyan lassú mintha nem is lenne elől az "öreg vonat". Túl sokat képzeltem bele, pedig a válasz előttem volt mindvégig, néha tényleg nem látjuk a fától az erdőt. :)

Utoljára szerkesztett: 22.10.24
    Kincső52, farmerSS, Hahacska és 8 más kedveli ezt.
  20. alex0824

Szia!
    Köszi a megrejtést a leendő eseményekről.
    Még annyit írhatnál, ha nem nagy gond, hogy szerinted, mi van a jósunk által hozott képen. Láttam, hogy többen jelezték, hogy tetszik nekik. Ebből gondolom, hogy akkor van sejtés, megfejtés arról, hogy mit ábrázol a kép. Sajnos nekem nincs, így szeretném ha valaki felhomályosítana engem és másokat is, hogy ki mi a szöszt lát rajta. Talán most a naptár előzetes segít már egy kicsit a dolgon. Annyit vettem ki a képből, hogy olyan színű pacák vannak rajta , amik teliholdas színek, de ettől tovább nem jutottam.

Swartsch, peter1022, feki13 és 2 más kedveli ezt.