Kuncogó kuckó

Kategória: 'Törzsasztal', témanyitó: kukac42, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
 1. Kergekacsa

  Kergekacsa Fórum bárója

  Sziasztok!

  Gizus a férjednek mielőbbi gyógyulást kívánok!

  Most, hogy írtátok megnéztem én is, van 186 csodás dinnye a raktárban, édes nyári ajándék 96 db és egy kazal forró életelixír.
  Annyi a gond ezekkel, utálok pakolni, hogy mi hová fér el xD:p
   
  ursa11, jófarmerlány, Katka54 és 6 más kedveli ezt.
 2. Koppi

  Koppi Fórum elő legendája

  Szia Judit !

  Amikor aktuális volt az a kütyü, akkor a Kergét szedtem le, mert ott nem zavart be semmit.
  Ha prémes Gazda vagy (ezt feltételezem), akkor nem gond a le és visszarakás ugye?
  Ha nem, akkor szívás....

  Hozom, a kávét is egyúttal...:)

  (Ma délután nem leszek, temetésre kell mennem...):(
   
  ursa11, jófarmerlány, Katka54 és 5 más kedveli ezt.
 3. Garabonciás

  Garabonciás Fórumszaki

  Szóval senkinek nem kellett a kávé?
  Le vagyok lombozva. :(
   
  ursa11, Katka54, Kergekacsa és 4 más kedveli ezt.
 4. iboly54

  iboly54 Fórum elő legendája

  Sziasztok! :)

  Én most ittam meg a kávét, köszönöm szépen....nagyon rám fért. Semmit nem aludtam az éjjel, olyan vihar volt:oops: kb 3 óráig olyan égiháború volt, hogy nem lehetett aludni a hangok miatt sem és a fülledt meleg miatt sem, mindent be kellett zárni. Volt itt minden.... szél jég, eső, ahogy lefért. Na reggel aztán volt mit takarítani :(

  Tegnap megcsináltam a tenyésztést, kitettem a kapott titkosakat. Nesze semmi volt meginto_O
  Most nyugi van a farmon is :) csak hosszúkat ültetek.
  Azokból a kütyükből rengeteg van nekem is, csodás dinnye több mint 300, édes nyári ajándék 184 db. Sosem fogom kirakni őket a csp miatt :music: de ha lenne még a forró életelixír, azt nem bánnám, nagyon megérős volt :)
   
  ursa11, jófarmerlány, Katka54 és 6 más kedveli ezt.
 5. lukimi

  lukimi Fórum elő legendája

  Szia.

  Én biztos, hogy nem reagálok a kávé virtuális hozatalára egyik topikban sem elnézést érte.:);)

  Nálam a kávézás egy nagyon fontos mozzanat a való életben igyekszem is minél jobbat, finomabbat, nekem is tetszőt kreálni minden nap kétszer.:inlove::music:
  Alig várom a reggelit és ebédet, hogy utána jól bedöntsem az én napi adagomat igazi ínyenc módjára szürcsölgetem mind két alkalommal. Nekem ez egy külön öröm, nem sok maradt mára ilyenből. Ezért én főleg a kávé hozásra nem szoktam reagálni de nem baj mert látom, hogy mások igen /a napi 2 szeri adagomra nem ihatok még itt is mert az túlzás lenne a vérnyomimra hát még, hogy majd' minden topikban viszik/. Néha mint pár nappal ezelőtt is 1-1 nekem is tetsző kajára csak vakkantok valamit, mint a nyami lecsóra legutóbb de máskor arra sem.xD:p

  Ha ez hibám, sorry.
   
  ursa11, jófarmerlány, Katka54 és 6 más kedveli ezt.
 6. iboly54

  iboly54 Fórum elő legendája

  Pontosan így vagyok én is, napi 2...nem több. Igazi finom kotyogós kávé ( amit már jól kibeszéltünk :D), persze azért vendégségben elfogadom a mások által kedveltet is.
   
  ursa11, jófarmerlány, Katka54 és 5 más kedveli ezt.
 7. hele03

  hele03 Fórum-zöldfülű

  szép napot mindenkinek! kérdezném ,ha a matrica album 8 oldalára már nem férnek a matricák,lehet-e bővíteni,vagy mi a teendő?
   
 8. lukimi

  lukimi Fórum elő legendája

  Szia.

  A fórum főoldalán van 3 topik amelyben felteszed a kérdésed és ott moderátor fog neked válaszolni, erre ritkán járnak. Én meg a matricás füzetet évek óta nem láttam így nem tudok válaszolni.

  Ez az egyik Help topik:
  Kérdések, amikhez nem találtál topicot (kezdők és haladók részleg)


  https://board-hu.farmerama.com/threads/kérdések-amikhez-nem-találtál-topicot-kezdők-és-haladók-részleg.19474/page-33#post-1110752
   
  ursa11, jófarmerlány, iboly54 és 5 más kedveli ezt.
 9. mimi

  mimi Fórum elő legendája

  Jaj ez rossz hír. Szegény, képzelem nem szívesen megy a tükör elé. Anyukám esett így egyszer, hogy ennyire vérömlenyes lett, el tudom képzelni, hogy a férjed hogy érzi magát. Teneked meg utol kell érni a nemalvást. Vígasztaló, hogy a lányod gyorsan odaért és veletek küzdötte végig az éjszakát. Gyors gyógyulást kívánok! :inlove:
  Klíma-párti vagyok, nekem nem elég a ventilátor. A panel másképp működik, főleg hogy én a tető alatt laktam 25 évig. Most épp csak annyival könnyebb, hogy szabadon álló a mi házunk, így jár a szél és a 8-on nem égeti a fejem a nap. ;)
  Nekem "orvosi rendelvényre" lett klímám. :)A keresztfiam (doki a lelkem) látta az állapotomat, ismerte a bajaimat, meg a 35°-os lakást és a felét állta a klímaszerelésnek. :inlove:

  Na itt hagytam el a fórumot, vendég jött. Képzeljétek, a születésnapos unokám ugrott fel. Még jó hogy megkérdeztem, hogy jött, mert megtudtam, hogy lent várja az anyja. Nosza rátelefonáltam, hogy jöjjön ő is fel ééééés végre megölelhettem őt is. :inlove:
  Szép napom van amúgy is.
  Na folytatom az olvasást.
  Nem fotóztam, de nekem is jó lett az első kör még tegnap megcsináltam az eventet. A vége húzós volt,, az összes szépséges pockomat be kellett áldozni.
  Én leszedtem a kergét egészen, és csak a forró elixirt raktam. Aztán jött a többi, akkor előbb azokat egy darabig. Később az összes elixirt elhasználtam, igen szépen megemelte a kasszában lévő pénzt. Már kezdenek fogyni a többiek is, a fele kerge már kütyükkel van kirakva, mert meguntam ezeket.

  Nagyon elfáradtam. Hogy miért is van szép napom? Mert voltam a fiamnál, vittem neki ebédet, annyi dolog jött össze neki hogy nem tudott eljönni. Na és mikor kell ebédet vinni? Hát ebédidőben. Akkor is, ha meleg van. :D
  De van egy csodás ernyőm, ami remekül árnyékol. Ráadásul összefutottam egy autós ismerőssel, aki elvitt egészen a házig. :) Visszafelé meg séta, tehát a mai tornám is megvolt.
  Aztán gratuláltam az unokámnak a szülinapjára, fél óra múlva befutott, a mennyemmel két év után újra beszéltem. Tehát ezért van igazán szép napom.
  És ha ezek után a kenyerem is jó lesz (kicsit sokáig várt az előtészta a dagasztásra) akkor a befejezés is remek.
   
  ursa11, -elzemari-, jófarmerlány és 7 más kedveli ezt.
 10. nyific

  nyific Fórum elő legendája

  Sziasztok! Köszönöm szépen mindnyájótoknak a jó kívánságokat a gyógyulás érdekében... hát mit mondjak, egyre csúnyább a látvány, terjed a véraláfutás, már a fél arca, és a másik szeme körül is kialakult... jegeljük, szedi az antit.. pihen... és várjuk, hogy gyógyuljon.. meg várjuk a jövőheti kontrollt...
  Én ma elszaladtam a fodrászhoz, az esőt megúsztam... de itt is volt nagy zuhé, és most meg ....pára...Holnap reggel megint megyek korán CT-n voltam, és most megyek a leletért ill. a Dokival beszélni...
  A tenyésztést én is megcsináltam,,... habár abszolut nem volt megérős.... de nem kellett ültetnem..

  Mimikém örülök, hogy jól sikerült a napod... jól tetted, hogy az exmenyedet gfelhívtad....:)
   
  ursa11, jófarmerlány, Katka54 és 5 más kedveli ezt.
 11. Koppi

  Koppi Fórum elő legendája

  Szia !
  Akkor kellemes éjszakád volt...;)
  Az életelixír nekem 146. szintnél kezdődött és gyorsan felszaladtam a 202. szintre. Volt olyan, hogy 1 napon belül 2 szintet is léptem.Betyárul lehetett vele haladni. Ez a csodásdinnye, már közel sem olyan és a másik sem, főleg azért mert 2x2 es területet foglal el....
   
  ursa11, nyific, jófarmerlány és 5 más kedveli ezt.
 12. lukimi

  lukimi Fórum elő legendája

  Én is csak az első kör tenyésztéssel büszkélkedhetek, a többi 3 kör csapnivaló lett. Olyan megszokott.xD:p
  Igen, kibeszéltük a kávé kérdést pár hónapja de csak az előzményekig jutottunk: milyen kávét igyak milyen főzőt vegyek - tettem fel a költőit akkor, de döntés nem volt!
  Hosszas kutakodás következett. Mint akkortájt írtam vala nagyon finom kávét akartam inni de árban nem a plafont sőt, messze ahhoz. Először is kiderült, hogy beborult egy jó kis kávé-blogon ahol a blogolón kívül még sokan megszólaltak ezügyben, hogy csakis a presszókávé az igazi. Csakhogy ahhoz meg presszókávé főző kell és darálni a kávét minden főzés előtt. Én ezt nem akarom, egyiket sem. Nem tartok én ott, hogy egyedüliként egy presszókévéfőzőt (el)tartsak. Akkor? Alternatíva?

  A kotyogót ismerjük, sokan azt írják ők azzal is jó presszót főznek. Mint kiderült 2 bar nyomással soha, csak ő azt nem tudja. Min-15 bar kell ahhoz, hogy a forró víz-gőz kimossa az utolsó aromát is a behelyezett akármilyen kávéból. És így aztán óriásit tévednek a szarvasi főzősök is mert közülük sokan azt gondolják, hogy nem is lehet más az ő főztjük mint presszó.

  Szarvasi gépig elmentem volna de azért nézegettem az olcsó presszó gépeket is.....ugyanaz, mint minden: ha a legolcsóbbat megveszem többel kötöm be.:p:p:p

  Nem vettem, eszem ágába sincs ez olyan 40 e lett volna. 100 körül kezdődnek az igazi gépek....nálam meg végződött a tájékozódás.xDxDxD
  Kapszulás kv vagy mi, ára miatt elfelejtve. A hozzávaló főzőt majd, hogy nem ingyen adják vagy ingyen is 1-2 web boltban, csakhogy cserébe nem is tudom hány kapszulát kellett volna venni ami nagyon drága, ezek szerint nemigen sokan vásárolhatják ha a hozzávaló főzőt úgy utána hajítják az embernek. Megrémültem és ez már az elején elfeledve.

  Nagy hírneve van a Bialetti Brikka kotyogós kv főzőnek mely romániában készül......:wuerg: igaz, olasz licensz alapján....

  Olyan jókat olvastam róla, hogy már az ujjam a megrendelésen volt. Aztán mégse tetszett valami. Jobban belemélyedtem és rengeteg negatív véleménybe ütköztem. Pár hét után orrán száján jön a víz és még vagy 3-4 taszító problémát. Tehát a lényeg, hogy én a sok jó és rossz között melyibe botlanék?! Ezt is elfelejtettem.

  Maradt egyelőre a kb 40 éves kotyogó, amely édesanyámé volt és amely egyszerűségénél fogva elnyűhetetlen. Megtanultam vele jó, jobb kv-t főzni. Igen, igen! Azt gondoltam tudok főzni gyönyörű kávét aztán kiderült - netes tanulmányok profiktól - ,hogy mégse.

  Most azt mondom, hogy léptem egy szintet. A matuzsálemmel. Jaaaa, a lényeg lényege, hogy az Omnia Silk kávét is elfelejtettem mivel kutatásaim során kiderült miért is teszi a penny és a coop előszeretettel akcióssá itt nálunk minden hónapban. Hát azért, jól tudjátok. Mert jó kávét szinte soha nem akcióznak. Ebből következik, hogy az előbb említett már elmúlt nálam. Tudom tudom, nagyobb városokban és főleg Bpesten sokan tudnak jót is venni akciósan. Itt ritkábban, azért ültettem már tele konyhakerti növényekkel-gyümikkel az udvart. Mert katasztrófa amiket itt lehet venni.

  Nos, több kávé tesztet végig nézve, több tucat véleményt olvasva és 2 hónapos!! (saját) próba után a vesztes a Tchibo excluzív lett, ezt fogom ezután pusztítani. Szerintem sokkal aromásabb az előbbinél. Tényleg hetekig próbálgattam de azért az omnia classicot is jól kipróbáltam ugyanis a silk után ebbe gondolkodtam, ragaszkodván az évtizedek óta megszokott márkához. De szerencsémre nálam nincs olyan, hogy ez vót jó rígen akkor most is ez marad. Tehát Tchibo excluzív lett a zsánerem. És szeressem.xD:inlove::music::music:

  Itt tartok, nem vagyok benne biztos, hogy végleges. Peeersze, özön kv van....arabica, stb stb....csakhogy meguntam próbálgatni. És ennek még az ára is elfogadható. :)
   
  Utoljára szerkesztett: 3.7.20
  ursa11, nyific, jófarmerlány és 5 más kedveli ezt.
 13. mimi

  mimi Fórum elő legendája

  Én nagyon örülök a kutakodásaid beszámolóinak, mert az ember lánya csak így tud meg dolgokat. Persze, a kutakodás nincs elzárva előlem se, de egy nap csak 24 óra és valahogy ez egyre rövidebb idő. Most volt vasárnap, és már megint mindjárt az van.

  Gizusom lélekben veled!
   
  Kergekacsa, ursa11, nyific és 5 más kedveli ezt.
 14. Koppi

  Koppi Fórum elő legendája

  Hozzánk estére megérkezett a menetrend szerinti eső. Néha villámlik is. Egyelőre nem vészes.
  Ma levágtam a füvet a Ház körül..délután. Mit ne mondja mindenütt csorgott a víz rólam.
  A fejemre szalmakalapot tettem a lábomra zoknit húztam és egy öreg, kiszolgált edzőcipőben vágtam a füvet.
  Apósom benzines fűnyírója megadta magát. Azt viszont a szervízbe kellett elfuvaroznm.
  Kivittem a kocsi mögé a gépet és mentem segítségért, hogy be tudjuk rakni a nyírót a kocsi farába.
  Az egyik fiatalembert fogtam meg mondta, hogy segít. Odamentünk a kocsihoz, és kerdezte, hogy itt megfoghatja a gépet ? Igen válaszoltam - és itt is? lehajolt és simán berakta egyedül a csomagtartóba....
  Nekem feladta volna. Ennyit a fiatalságról... :):)
   
  Utoljára szerkesztett: 3.7.20
  Kergekacsa, ursa11, nyific és 5 más kedveli ezt.
 15. lukimi

  lukimi Fórum elő legendája

  Itt is volt zuhi becsületes az éjjel is és az előbb is de most csak módjával, bár látván az időképet örülök is neki, hogy elkerült a zöme.....:eek:
  Azért, hogy ne menjen semmi sem simán, a semmiből lett egy közepesen nagy csattanás és a net is elment, a gép is leállt de amikor újból tudtam indítani jó pár perc múlva nem volt semmi gond tehát távolabb csapott oda valahova ahová nem kellett volna.:wuerg:

  Csapkod ám itt is az akármi és félve nézem a közelben lévő jégesőket, stb. Most Tiszafüreden és Egyeken, pár napja Derzsen (6 km), és minden nap több helyen is. Ez már nem igaz, addig közelít míg mi is megjárjuk. Elmúlhatna már ez a helyzet.:oops:
   
  Katka54, Kergekacsa, ursa11 és 5 más kedveli ezt.
 16. Koppi

  Koppi Fórum elő legendája

  Ez az eső felvillanyozta a verebeket, mert ismét nagygyűlést tartanak a parkbéli fákon..
  Most már csak csepereg az eső és néha villámlik egyet egyet.
  Az előbb láttam egyet amint lecsapott a távolban a fák mögött...Nagy durranás jött utána..:)
  Megnézzem Imi?
  [​IMG]
   
  Utoljára szerkesztett: 3.7.20
  Katka54, mimi, Kergekacsa és 6 más kedveli ezt.
 17. lukimi

  lukimi Fórum elő legendája

  Sziasztok.

  Csak most vettem szemügyre a tenyésztésért kapott felhőt, hát ez katasztrófa! Gyorsabb tenyésztés a pocok ólaknál 10% 3ó, a széfeknél szintén. Semmi egyéb, kutyafüle, mivel ezentúl azt se tudom előveszem-e még a pocok ólakat a jövőben ott lenne egy felhő parlagon!!! :sleepy:

  Reggel aratás után törlöm a felhőről mindkettőt (tengeri pockok, csobbanj egyet!) és mennek a házi kedvenc futtatóba (bárhova ki lehet tenni, a kúrián kívül)! Ott legalább adnak fejenként 12.500 tp-t, ami bónuszokkal azért elég ütős. Nekem a futtatóba még van hely szépen mivel ugye távol voltam.:p
   
  Utoljára szerkesztett: 4.7.20
  Katka54, Kergekacsa, iboly54 és 4 más kedveli ezt.
 18. nyific

  nyific Fórum elő legendája

  Sziasztok! Ma is jó meleg van... délelőtt el kellett szaladnom az OTP-be...már akkor éreztem, hogy ma sem fogunk hűsölni az utcán...... Az autómban meg 40 fok volt, mire hazaértem...:music:
  Imi teljesen igazad van.... ez a felhő.... tragédia... tényleg semmit sem ér... és ezért kellett annyi nagy értékú állatot beadni.... Most már mindegy, így alakult...

  Dani nézd meg! nekem is vannak hasonlóan sok ládáim...mert elfelejtem őket....
   
  Katka54, mimi, Koppi és 6 más kedveli ezt.
 19. Kuzdern

  Kuzdern Fórum admirálisa

  Sziasztok!
  Ma minden munkát elvégeztünk a párommal, holnap strand, lángos, fagyi, minden mennyiségben.xD
  Ja meg 50 faktoros krém...:D:Dlegyetek jók, pihenjetek, élvezzük a nyarat.;)
   
  nyific, Katka54, mimi és 6 más kedveli ezt.
 20. ursa11

  ursa11 Fórumfelvigyázó

  Sziasztok!
  Gizus, a párodnak mielőbbi gyógyulást!
  Az igen, jó sokat gyűjtöttél.
  A pockos felhő valóban gyengécske, még a rózsa pocokkal együtt is jól megszámolták az árát. Biztos úgy gondolják, adta bőven +1 állatos bónuszt, van miből beadogatni.
  Imi, ez gyönyörű, gratula.

  Kicsit enyhült, de még így is kutya meleg van, holnapra újra 31-t ígérnek
   
  nyific, Katka54, mimi és 6 más kedveli ezt.