GYIK Tenyészterep működése - Tenyésztés összefoglalása

Kategória: 'Játékismertetők', témanyitó: Csocsoovb, témanyitás ideje: 29.8.20.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
 1. Csocsoovb

  Csocsoovb Fórum elő legendája

  Tenyészterep működése
  A tenyésztés a 21. szinttől elérhető.
  A tenyészterepen van lehetőségünk az állatok tenyésztésére farmos és szigetes állatok esetén is.

  A tenyészterep épülete így néz ki a farmon és a szigeten:


  tenyészterep - farm.png

  tenyészterep - sziget.png
  Több helyen is elérhető az új tenyészterep:
  - a farmon (szigeten) megjelenő tenyészterep ikonra kattintva
  - a termőföld kihelyezésére szolgáló menüben, egy szívecskés ikon alatt

  tenyészterep a menüben.png
  A korábbiaktól eltérően egyetlen tenyészterep fog a rendelkezésünkre állni. Itt azonban egy időben akár 132 tenyésztést is el tudunk indítani. Amikor egy vagy több tenyésztés elkészül, a felszabadult helyeken azonnal tudunk új tenyésztést indítani. Farmos és szigetes állatokat egyaránt tudunk benne tenyészteni, akár egy időben is.

  A tenyészterep egy különálló réteg, mint például az event ablakok. Ez azt jelenti, hogy alkalmazásához nem kell kitennünk semmit a farmunkra, egyetlen termőterületet sem foglal el.


  A tenyészterep kezelőfelülete jelentősen eltér a korábbiaktól, ezért érdemes alaposan tanulmányozni azt annak használata előtt.

  Három fület találunk rajta:
  • Áttekintés
  • Kiválasztás
  • Eredmények

  Az ismerkedést kezdjük a kiválasztás fülön keresztül, mivel a tenyésztési folyamat innen fog indulni.

  tenyészterep kiválasztás.png

  1. Kiválasztjuk, milyen fajta állatot szeretnénk tenyészteni. Ehhez segítségünkre van egy kereső funkció, és egy szűrő is.

  kategóriák.png
  Állatok: farmos állatok, amelyek tenyészthetőek
  Bahamarama állatok: szigetes állatok, amelyek tenyészthetőek
  Minden: farmos és szigetes állatok egyaránt, valamint az event jelleggel tenyészthető különlegességek is. (A képen látható rénszarvas pont ilyen jelen esetben.)

  2. Kiválaszthatjuk, pontosan milyen szintű tenyészállatot szeretnénk betenni tenyésztésre. Ha meggondoljuk magunkat egy-egy állatot illetően, a piros x gombra kattintva tudjuk törölni a már tenyésztésbe betett állatot.
  Aktív: ennyi tenyésztésünk fut jelenleg.
  Elérhető: jelenleg ennyi tenyésztést tudunk még azonos időben elindítani a tenyészterepen.
  3. Amennyiben rendelkezünk az új tenyészállat robot nevű munkásokkal, akkor egy beállítással meg tudjuk sokszorozni a korábban tenyészésre kiválasztott állatokat.
  A tenyészállat robot nevű munkásokat tartalmazni fogják a szezonmunkások, kuponok, különböző event és küldetés nyeremények.
  Ha valaki kijelöl négy állatot tenyésztésre, utána a megfelelő számérték meghatározásával ugyan azokkal a tenyészállatokkal akár 132 tenyésztés is elindítható egyszerre. Arra kell figyelni, hogy a tenyészállatokon kívül legyen elegendő szupertáp és bájital is a tenyésztés beindításához. Ha már nem áll több tenyészállat a rendelkezésünkre egy új tenyésztés elindításához, akkor egy felkiáltójel fog megjelenni, és a tenyészállat nevénél a még meglévő mennyiség piros színnel kerül kijelzésre:

  nincs elég állat.png

  4. A kiválasztott beállításoknak megfelelő paraméterekkel feltölt annyi tenyésztést, amennyit csak lehetséges. Ha van mindenből elegendő, akkor a maximum 132-re fog ugrani, ha kevesebbhez van elegendő tenyészállatunk, akkor pedig arra az értékre.
  5. Tenyészállat robot nevű munkásból hátralévő időt mutatja számunkra. (Ha nincs, a Gazdaboltba navigál bennünket a vásárláshoz.)
  packBreedingHelper.png
  6. Bájital adagolása: egy illetve több tenyészterepen mennyi bájitalt szeretnénk felhasználni egy tenyésztéshez. Ha több tenyészterpen ugyan olyan mennyiségű bájitalt szeretnénk felhasználni, akkor a tenyésztés elindítása előtt a bájital ikonra kattintva kell azt beállítanunk. A tenyésztés elindítása után már csak egyenként tudjuk a tenyésztéseket bájitallal ellátni!
  7. Egy tenyésztéshez kettő darab szupertáp felhasználására van szükség. Amennyiben több tenyésztést indítunk egyszerre, ez a szám természetesen a tenyésztések számával arányosan emelkedni fog.
  Figyelem! A maximális 132 tenyésztés opciót választva a rendszer 264 szupertápot fog levonni a készletünkből, és ez a lépés nem visszafordítható!

  A jobb oldali grafikán adott tenyésztéssel kapcsolatos összefoglaló információkat láthatunk: bájitalok száma, TP mennyisége, tenyésztésből hátra lévő idő.
  A jobb felső sarokban pedig a rendelkezésünkre álló bájital és szupertáp mennyisége látható.

  A tenyészállatok tenyésztése csak akkor indul el, ha lezártuk őket kettő (illetve több) darab szupertáp felhasználásával. Ha ezt elmulasztjuk, a tenyésztési folyamat nem indul el, az állataink visszakerülnek a pajtába.
  A tenyésztés meggyorsításának érdekében lehetőségünk van bájitalt felhasználni. Minden egyes darab bájital hozzáadása felére csökkenti az éppen aktuális érési időt. Egy tenyésztéshez maximálisan négy darab bájitalt tudunk felhasználni.


  Az áttekintés fülön kaphatunk képet az éppen zajló tenyésztési folyamatokról.

  tenyészterep áttekintés.png

  Soronként láthatjuk, milyen tenyésztéseink futnak éppen. Milyen tenyészállataink vannak betéve tenyésztésre, mennyi bájital került felhasználásra a tenyésztéshez és mikor lesz készen.
  Egy sort kiválasztva lehetőségünk van a készen lévő tenyésztés learatására, a félkész tenyésztéshez bájitalt adagolhatunk még (jobb alsó sarokban), illetve farmaranyért azonnal be is fejezhetjük azt.

  Aratáskor felugró ablak helyett a tenyésztési rétegben lesznek láthatóak az eredmények!

  tenyésztés eredménye új.png

  Alul az összes befejezése gombra kattintva farmaranyért az összes tenyésztést befejezhetjük egyszerre. Az ára annak függvényében változik, hogy éppen még mennyi idő lett volna hátra a tenyésztésből.
  Bal oldalon amennyiben ki van választva egy konkrét sor, akkor jobb oldali grafikán megjelenik egy piros x gomb, amivel lehetőségünk van adott tenyésztés törlésére.
  Törlés esetén a korábbiaktól eltérően mostantól visszakapjuk a tenyésztésbe betett állatainkat, de a korábban felhasznált szupertáp és bájital mennyiséget nem!

  Lehetőségünk van különböző szempontok szerinti sorba rendezésre is a kis nyilakra kattintva:

  sorrend.png
  Az állapot melletti nyílra kattintva hátralévő idő szerint tudjuk sorba rendezni az éppen folyó tenyésztéseinket, az állattenyésztés melletti nyílra kattintva pedig fajtánként kerülnek sorba rendezésre a tenyésztéseink.

  Az eredmények fülön lehetőségünk van az általunk elvégzett tenyésztési eredmények utólagos ellenőrzésére.

  tenyészterep eredmények.png
  A jobb oldalon látható csuszka segítségével tudjuk megjeleníteni azokat a találatokat, amelyek egyszerre nem férnek ki a képernyőre.

  Figyelem!
  A tenyészés eredményei csak addig láthatóak, ameddig nem frissítjük az oldalt, nem lépünk ki a játékból, illetve nem törlünk sütiket!


  Copyright © 2013 - Magyar FARMERAMA csapat

  Megjegyzés: Az itt leírt adatok tájékoztató jellegűek. Az itt megjelenített információkat megpróbáljuk mindig a lehető legaktuálisabban tartani, ennek ellenére előfordulhat, hogy téves, esetleg nem aktuális adatok, értékek jelennek meg.
  A Bigpoint GmbH, a Farmerama játék üzemeltetője fenntartja magának a jogot a játékban szereplő elemek változtatására, akár előzetes bejelentés nélkül is.
   
  .barbi1., Kuzdern, Imi* és 39 más kedveli ezt.
 2. Csocsoovb

  Csocsoovb Fórum elő legendája

  Tenyésztés  A tenyésztésbe betett tenyészállatok "odavesznek" a tenyésztés során, azok járulékos veszteségek az új tenyészállat kifejlődése érdekében.

  A tenyésztés megkezdéséhez bármilyen tenyészállat és a hagyományos alap állat felhasználható, amelyeknek már létezik tenyésztése.
  Az utolsó szintű tenyészállatok nem helyezhetőek be a tenyésztésbe, hiszen őket már nincs hová fejleszteni.
  A kész, kitenyésztett állatokat a Pajtában, a Tenyészállatok menüpontban találjuk meg.

  Mindig a betett állatok fajtájától függ, mi lesz a végeredmény leszedéskor.
  Ha 4 egyformát teszünk be tenyésztésre, a következő szintű tenyészállat automatikusan jár, de ha szerencsénk van, akkor eggyel nagyobb is lehet.

  Amikor vegyesen tesszük be a tenyészállatokat, a végeredmény rendkívül változó lehet: 3 darab értékes tenyészállat és egy alap állat esetén a végeredmény lehet akár 1 darab 1. szintű tenyészállat is! (Ami jelentős veszteséget jelenthet bárki számára.)

  Ezért aki vegyesen szeretné betenni a tenyészállatokat, előbb jól gondolja át, mivel is jár mindez.

  Amikor behelyezzük a tenyészállatokat, egyből adni kell számukra szupertápot is (tenyésztelep lezárása), ellenkező esetben nem maradnak ott automatikusan. (Később pedig azt hihetjük, eltűntek a tenyészállataink - holott csak elfelejtettük lezárni őket.)

  Az elkészült tenyészállatokról egy ehhez hasonló értesítést kapunk:

  tenyésztés eredménye.png

  2. A tenyésztési idő

  Alap esetben a tenyésztési idő 6 óra.
  • A Bölcs Tölgynél kiváltott Gyors tenyésztés - Rövidebb tenyésztési idő rúna segítségével 1 órával csökkenhet a tenyészidő, azaz 5 óra.
  • Az érési idő Bájitalok hozzáadásával jelentősen csökkenthető. Minden beadott bájital felére csökkenti az időt. Egy tenyésztéshez maximum 4 bájitalt használhatunk fel.
  bájital.png bájital.png bájital.png bájital.png bájital.png bájital.png
  Bájital beszerzési lehetőségek:
  • A Bájital ára 800 csp a gazdaboltban.
  • Bájitalt ajándékba is küldhettek a barátaitoknak. Ha elfogyott a napi 5 (7) ingyenes lehetőségetek, az ára 2 FA.
  • Bájitalfa: termése 4 bájital 20 óránként.
  • Küldetések, eventek jutalmaként is nyerhetőek.
  • Kerekkeréken nyerhető.
  • A bájital piacképes!
  • Prémium gazdák számára (arany illetve gyémánt tagság esetén) minden tenyésztelepen ingyenesen, automatikusan lefoglalásra kerül egy bájital. (Ez nem vonódik le a játékos meglévő készletéből.)
  • Szintén felére csökken a tenyészidő, amennyiben megesztek egy Rózsaszín zselét. Ennek 8 órán át tart a hatása. Arra figyeljetek, hogy a hatását csak arra a tenyésztésre fejti ki, amit az elfogyasztása után indítottatok el.
  • Iglurama felhősor: 22 óránként aktiválható
   • 10% érésidő csökkentés a tenyésztelepre 5 órán keresztül
  • Napsugár felhősor: 12 óránként aktiválható
   • 5% érésidő csökkentés a tenyésztelepre 3 órán keresztül
  • Bőségszaru felhősor: 44 óránként aktiválható
   • 15% érésidő csökkentés a tenyésztelepre 6 órán keresztül
  3. Tenyészállatok születése

  Alap esetben egy tenyészállat születik minden tenyésztés alkalmával. A normál öröklődési szabály: a tenyésztésre betett tenyészállatoknál egy szinttel magasabb tenyészállat születik. Szerencsés esetben egy szint átugrásra kerül, és kettő szinttel lesz magasabb a megszületett tenyészállat.

  Azonban a születendő szaporulatot két módon is tudjuk növelni:
  • Bölcs tölgynél rúna kiváltásával:
  A 20% esély nem jelent bizonyosságot. Elég sok tenyésztés esetén átlagosan minden ötödikben kapod vissza az állatokat, de lehet, hogy húsz tenyésztésből egynél sem, illetve akár több tenyésztésnél egymás után is jöhetnek. Az odakóborolt tenyészállat bármilyen szintű lehet - azonban ennek gyakorisága nem ismert. (Nem publikus az adat.)​
  • Baby Boom akciók keretében történő tenyésztéssel
  Ezek kétpetéjű ikrek, tehát nem feltétlenül hasonlítanak majd egymásra. Az egyik újszülött a normál öröklődési szabályok szerint fejlődik, azonban a másik meglepetés, bármilyen lehet - akár a legutolsó "arany" állat is. (Akár sima alap állatok tenyésztéséből is.)
  A hatékony termelés érdekében ezeknek a lehetőségeknek a kihasználását mindenki számára csak javasolni tudjuk.


  Mindenki figyelmét szeretnénk felhívni arra, hogy a denevértenyésztés és a hollótenyésztés lehetősége csak azok számára elérhető, akik a havonta jelentkező éjszakai horror event alkalmával előzetesen megszerezték a tenyésztés jogát.
  Erről részletesebben itt olvashattok:
  https://board-hu.farmerama.com/index.php?threads/a-telihold-event.3019/


  Jelenleg elérhető tenyésztésekről bővebben: Tenyésztelepek működése

  Copyright © 2013 - Magyar FARMERAMA csapat


  Megjegyzés: Az itt leírt adatok tájékoztató jellegűek. Az itt megjelenített információkat megpróbáljuk mindig a lehető legaktuálisabban tartani, ennek ellenére előfordulhat, hogy téves, esetleg nem aktuális adatok, értékek jelennek meg.
  A Bigpoint GmbH, a Farmerama játék üzemeltetője fenntartja magának a jogot a játékban szereplő elemek változtatására, akár előzetes bejelentés nélkül is.

   
  ljanika6, Kuzdern, Imi* és 10 más kedveli ezt.
 3. Csocsoovb

  Csocsoovb Fórum elő legendája

  A témához szorosan kapcsolódik az egyéni és a csoportos kifutó


  A műhelyben van lehetőségünk megépíteni az Egyéni kifutót (1x1-es terület) és a Csoportos Kifutót is (2x2-es terület), amelyeket majd a baloldali menüben találtok a Virág ikon alatt (TP és CSP jelű alsó sor).
  A megépítésre a 10. szinttől van lehetőségünk.

  A beszerzésükre nem csak a műhelyben van lehetőségünk: Bölcs tölgynél a tenyésztő kezdőcsomag rúnák is tartalmaznak egyéni kifutókat.

  Farmra, szédült szántóra, kerge kertbe egyformán kihelyezhetőek. Ezekbe 1 vagy 3 színes tenyészállat tehető - vegyesen is akár. Tápot, vizet nem igényel.
  A tenyészállatok értéküktől függően adnak Tp-t a beérésekor.
  A tenyészállatok konkrét értékeit megtaláljátok a különböző tenyésztési leírásokban - ezek megtalálásában segít az Enciklopédia
  Ha vegyesen rakjátok be őket, akkor is ki tudjátok számolni, mennyi tapasztalatponttal lesztek gazdagabbak aratáskor. Az érési idő minden esetben 9 óra.

  Törléskor az egyéni és a csoportos kifutó a menübe kerül, a benne lévő tenyészállatok pedig vissza a pajtába, a tenyészállatokhoz.  kifutó a műhelyben.png


  Copyright © 2014 - Magyar FARMERAMA csapat

  Megjegyzés: Az itt leírt adatok tájékoztató jellegűek. Az itt megjelenített információkat megpróbáljuk mindig a lehető legaktuálisabban tartani, ennek ellenére előfordulhat, hogy téves, esetleg nem aktuális adatok, értékek jelennek meg.
  A Bigpoint GmbH, a Farmerama játék üzemeltetője fenntartja magának a jogot a játékban szereplő elemek változtatására, akár előzetes bejelentés nélkül is.
   
  Kuzdern, csupati99, Imi* és 9 más kedveli ezt.
 4. BackOffice

  BackOffice Fórum elő legendája

  Luxus bájital
  [​IMG]
  Szükséges szint: 21.
  Hatása: növeli az esélyét annak, hogy a tenyésztés egy szintet ugrik.

  Például: 4 alapállat esetén nem első szintű, hanem második szintű tenyészállatot eredményezHET a tenyésztés.

  Az ugrás NEM garantált, csak az esélye növekszik a luxus bájital használatával.

  A későbbiek folyamán eventnyereményként is hozzájuthatunk.

  A rendelkezésre álló mennyiség a pajtában az Egyéb fülön található, akár a Bájital.

  Állandó eleme a tenyésztésnek 2020. március 12-től!

  A luxus bájital csomagokat csak visszatérő akciók idején lehet vásárolni.


  Használata:
  A tenyészterepen lehet hozzáadni a tenyésztésekhez. Hasonlóan a bájitalhoz.

  kapcsolo1.PNG

  kapcsolo2.PNG

  Tenyésztésenként maximum 4 luxus bájital használható fel. Elvileg így a hatása is magasabb.

  A tenyészterep jobb oldalán nyomon követhető, hogy az adott tenyésztés(ek)hez mennyi luxus bájitalt adtunk hozzá.

  1luxus.PNG 4luxus.PNG

  Jegyzet/Változások 2020. március 12-től​
   
  Dolphin, DevilMókus, Kuzdern és 43 más kedveli ezt.
 5. BackOffice

  BackOffice Fórum elő legendája

  Hüllő kategóriájú tenyészthető állatok pajtaértékei

  [​IMG]
  [​IMG]

  [​IMG]  [​IMG]
   
  Moderátor által utoljára szerkesztve: 16.3.22
  csupati99, barbi021951, Fatther és 5 más kedveli ezt.
 6. BackOffice

  BackOffice Fórum elő legendája

  Ízeltlábú kategóriájú tenyészthető állatok pajtaértékei

  [​IMG]
  [​IMG]

  [​IMG]  skorpió tenyészállatok mf.png

   
  csupati99, Fatther, ljanika6 és 5 más kedveli ezt.
 7. BackOffice

  BackOffice Fórum elő legendája

  Halak kategóriájú tenyészthető állatok pajtaértékei

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]
   
  csupati99, Fatther, ljanika6 és 6 más kedveli ezt.
 8. BackOffice

  BackOffice Fórum elő legendája

  Kétéltű kategóriájú tenyészthető állatok pajtaértékei

  [​IMG]

  Tenyésztett békák pajtaértékei:
  [​IMG]
  Tenyésztett szalamandrák pajtaértékei:

  [​IMG]
  Aktualizálta: Havasi_Gyopár
   
  Moderátor által utoljára szerkesztve: 9.3.21
  csupati99, Gio, ljanika6 és 5 más kedveli ezt.
 9. BackOffice

  BackOffice Fórum elő legendája

  Madarak kategóriájú tenyészthető állatok pajtaértékei
  I.

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]
  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]
   
  csupati99, Bathilda, János1957 és 3 más kedveli ezt.
 10. BackOffice

  BackOffice Fórum elő legendája

  Emlős kategóriájú tenyészthető állatok pajtaértékei
  I.

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]


  [​IMG]


  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

   
  Bathilda, János1957, -ágianyu33- és 2 más kedveli ezt.
 11. BackOffice

  BackOffice Fórum elő legendája

  Emlős kategóriájú tenyészthető állatok pajtaértékei
  II.

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]


  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  Mosómedvék adataival kiegészítve: 2023. április ​
   
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.