Kérdések és válaszok - Kezdőknek és haladóknak alfórumból archivált kérdések és válaszok

Kategória: 'Segítség archívuma', témanyitó: Csocsoovb, témanyitás ideje: 16.7.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. farmerogirl

farmerogirl Fórum félistene

Sziasztok!

A Gyopárvölgy bevezetése óta egy (újabb) farmos hibát tapasztaltam.

Az üvegházban a "cserepek átnézése" gombra kattintva nem történik semmi. Másik területre átlépve - már ha egyáltalán lehet és nem csak 100%-ig eltalicskázva szintén nem történik semmi - ugyanúgy nem lehet átnézni a cserepeket.

Ellenőrzést nem kérek, mivel egy teljes ki- és belépés megoldja a problémát és már a 2. vagy a 3. fázis látható.

A legnagyobb probléma az, hogy sajnos nem derül ki, hogy adott-e bármilyen bónuszt a rendszer. Nem kevés növényt kell belepakolni, főleg a magasabb szintűekből, így ez azért felettébb bosszantó.

2. violazsuzsi

violazsuzsi Fórum-zöldfülű

Szép napot! Nem tudom csak nálam van -e ilyen hiba, de nem lehet kivágni a gyopároson a beérett fák után sem.egy részét sem kézzel sem a munkásokkal több ki-belépés , frissítés. tudnátok ebben segíteni?

Gazda: violazsuzsi ID: 30449607
    © Bigpoint · Minden jog fenntartva · Általános Üzleti Szabályzat · Adatvédelmi nyilatkozat · Impresszum

3. -BombadilToma-

-BombadilToma- Fórum elő legendája

Szia!
    Ez a hiba a Unity bevezetése óta fennáll. A jelenség kísérő tünete, hogy a Nemesített növények fülre kattintva üres az ablak, nem látszanak a bónuszrekeszek. Ilyenkor van az, hogy az Üvegházban a Cserepek átnézése gombra kattintva megtörténik ugyan az adott kör befejezése, de én ebből nem látok semmit.
    Ezért már jó ideje bekukkantok a rekeszekhez is, és csak akkor kattintok, ha ott is minden OK. Így a nemesítés kezelhető. Ha a rekeszeknél üres az ablak, akkor jön az F5.
    Szintén régóta fennálló hiba, hogy az Üvegház ablaka is sokszor üres; jellemzően akkor, ha már jártam ott, és visszalépek. Az is előfordul, hogy csak áll bambán az egész, nem számlál vissza. Egy Szuper akciós nap alkalmával, amikor fél-egy óránként akarok nemesítéseket indítani, minden egyes alkalommal újra kell tölteni a játékot.
    Szia!
    A Gyopárvölgy legfőbb jellegzetessége a korlátos pajta. A fák kivágásakor fatuskók keletkeznek, amik a pajtába kerülnek. Ha nem tudod a fát kivágni, akkor a fatuskók nem férnek el a pajtádban. Készíts belőlük faanyagot, akkor felszabadul hely, és ki tudod vágni a fáidat.

4. Enike**

Enike** Board Administrator Team Farmerama HU

Szia!

Amire az Alpok -résznél oda kell figyelni, hogy a raktár kapacitása véges, lehet bővítgetni, de azért nem úgy működik, mint amit a farmon és a bahamán megszokhattunk korábban.

Kérlek, nézz utána a raktárban a fatuskóknak... ezeket elhasználhatod a fűrészüzemben, vagy törölheted a raktárból, ha úgy látod, nincs rá szükséged.
    Jelenleg 110 db kis fatuskód, 23 db közepes fatuskód, 4 db nagy fatuskód, és 1 db gyújtófa van a raktárban, 140 db a kapacitása.
    1 db alpesi vörösfenyő vár kivágásra, amely azonban 4 db kis fatuskót és 2 közepes fatuskót adna kivágáskor, ezért nem engedi kivágni. A fűrészüzemben fel tudod használni a következő fákhoz (pl. fenyők, cseresznyefák, bükkök, stb.) előállításához alapanyagnak.
    Itt találod a leírást a raktárhoz:

https://board-hu.farmerama.com/threads/gyopárvölgy-Északi-erdő.23079/#post-1291221

Itt pedig a következő elérhető fák előállításához szükséges leírást találod:

https://board-hu.farmerama.com/threads/gyopárvölgy-Északi-erdő.23079/#post-1291222

A faterméseket be lehet adni a bölcsesség ösvényén arborista jelvényért, amivel további fafajták "rúnáit" tudod feloldani... csakúgy, mint a bölcs tölgyön a csillagokért kiváltható dolgoknál... (ebben hasonlít a farmhoz az Alpok)

https://board-hu.farmerama.com/threads/gyopárvölgy-Északi-erdő.23079/#post-1291224

5. violazsuzsi

violazsuzsi Fórum-zöldfülű

Köszönöm a segítséget!

Enike** kedveli ezt.
  6. etanagyi

etanagyi Járnitanuló

Sziasztok. Nem indul el a játék. A bárányaim csak ugrálnak, de oldalt nem tudok meg nyitni.

7. Enike**

Enike** Board Administrator Team Farmerama HU

Szia!

Általánosságban elmondható, hogy nehézkesebben tölt be a játék, az indulás óta eltelt idő és ennyi játékelem megléte után.
    Kell egy kis időt hagyni a számítógép részére, amíg be tudja tölteni teljesen a játékot.
    Azonban a rendszeres takarításról -karbantartásról sem szabad megfeledkezni és elhanyagolni, mert akár egyetlen nap alatt is rengeteg sütivel, szeméttel tud megtelni a számítógép gyorsítótára, ami nagyban hátráltatja a gép teljesítményét, ezáltal akár a játékunk futását.
    Érdemes lehet egy Ccleaner-t futtatni!

stb_farmer kedveli ezt.
  8. Feri.Tigi

Feri.Tigi Rutinos

Sziasztok! Segítsetek utána nézni mért nem enged be a játékba a kliensen keresztül? Tegnapi napig betudtam lépni mind a 3 farmra ma kidob! Ezt írja Error OK atöbbit nem tudom elolvasni mert hosszú nem magyar szöveg! Most lett szerelő által takarítva újra telepítve 2 hét után kezdődött ez a probléma!Most a Firefoxon keresztül tudtam belépni de 5 percenként kiírja ugyanezt és megmerevedik! Az F5 gombbal indul újra! ID 48513740 Köszönöm ha utána néztek és tudtok segíteni! Sikeres tenyésztést mindenkinek!

9. mamarygen

mamarygen Fórum elő legendája

Szia!

Ha mi ellenőrzést végzünk egy farmon, akkor a saját gépünket használjuk, annak minden feltételrendszerével.
    Így az a helyzet: azonnal be lehetett lépni a farmodra a web-es böngészőt használva az ellenőrző panelről. Semmi időhúzás nem volt. (ez a saját gépem értéke - nem egy szuper összetételű az én gépem, kissé szokott rakoncátlankodni is)
    Klienses felületen a Te adataiddal nem tudunk belépni ... mert a személyes infók ezt nem teszik lehetővé, az alkalmazás minden használónál a saját gépén van telepítve. Én pedig egy másik gépen játszom, amiről a klienses felületről a Te farmod elérhetetlen.
    Ezekkel Te is tisztában vagy.

Fontos lenne, hogy a hibaüzenetről képet mutass, amit lehetne elemezni, továbbítani, ha ez reprodukálható.
    Bizonyára majd hozol ilyen képet is.

Azt ajánlom első javaslatként, hogy töröld a kliens alkalmazását a gépedről. (letöltési mappa, alkalmazások köre, majd a törölt adatokat a lomtár tárolóból is)
    Törlés előtt az azonosító adatokat, melyeket használsz a kliens nyitó oldaláról, ellenőrizd le, jegyezd le, hogy az új telepítést követően használhasd majd újra ott.

Egy teljes kikapcsolást követően, router is lekapcsolódjon ... térj vissza a géped nyitó felületére.
    A web-es böngészőt nyitva válaszd a "kliens letöltése" kapcsolót, majd a használatba vételhez az alkalmazást indítsd el. Ki lehet lépni a web-es felületről ezek után. Már nincs rá szükséged.
    A belépési adatokat egymást követően - ha több farm is érintett lehet a játékoddal - mentsd el, ahogyan számodra megszokott a klienses alkalmazás indításánál.

Figyeld, mennyire működik ezen keresztül a farm. Van-e valami probléma, amivel nem találkoztál még. Tudom, hogy ezt teszed, hogy lásd, mi a szokatlan, mi az, ami jobb vagy nehezebb, lassabb is a játékban.
    Kérlek, jelezd majd, milyen eredmény látszik a játékkal nálad.

Egy gép feltételrendszerének frissítése, javítása szerelő segítségével is vonhat maga után problémát. Nem hibáztatok senkit, de az akadályoztatás egy apró programelem miatt is előfordulhat.

Ezek a tartalmak, amiket írtam, csak ajánlások. Kérem, ha van módod rá, beszélj a szerelővel, akinél a gép rendbetétele történt. Hátha más nézőpontból könnyebb lesz a hiba javítása, elkerülése. Csak javaslatot írtam.

stb_farmer, Sali~*.* és GA-BI-O-Farm kedveli ezt.
  10. Goldros

Goldros Fórumlakó

Ha sehol nem kapok segitséget , akkor is mindig nektek van igazatok . sajnálom majd irok a központba

11. almatorta

almatorta Junior szaki

Belépés után mindent learattam a farmon a szokásos napi 300-400 milla helyett csak 12 millával csökkent a tp. Legyetek szívesek utána nézni köszi előre is a segítséget
    almatorta id: 2330772

12. vaczkoj

vaczkoj Fórum-zöldfülű

-BombadilToma- kedveli ezt.
  13. GabiLaci

GabiLaci Járnitanuló

Sziasztok! Szeretném a segítségeteket kérni. Befejeztem a Rudolf téli vakációja eventet, és sajnos a kitehetőket nem tudom kitenni, mert nincsenek meg. Köszönettel Gabilaci ID 8189028

14. Clabo

Clabo Utánpótlás-írogató

Jó reggelt!

Hol lehet tárgyakat játékosokkal cserélgetni illetve emberekkel beszélgetni.Előre is köszönöm.Gazda Horatio H. Caine.

15. mamarygen

Szia!
    Tudom, hogy ismered, mit tudunk ellenőrizni, mit nem.
    Ez a hozzászólás tartalmazza az ellenőrzés lehetőségét, tartalmát, mélységét.

Nem áll módunkban, mert az ellenőrző panelen a részletek nem szerepelnek a TP/BTP alakulásáról.

Az új terület játékba kerülése után voltak fennakadások a FA mennyiségében, a felső sávban a kijelzőknél.

Több nap után azt az infót kaptuk tegnap késő délutántól, az értékek, amiket látunk az adott farmon, azok javítottak már.

Kérlek, a napi aratásaidat ellenőrzésként fotózd le, az indulás előtti TP ablak szöveges képével, majd az aratás zárása utáni adatot is mentsd el.
    Jó lenne, ha ezt pár napig meg tudnád tenni.
    Majd információt adva hoznád ide, ha akad probléma.

Azon vagyunk, hogy megoldás legyen.

Köszönöm, köszönjük az együttműködést.

almatorta kedveli ezt.
  16. mamarygen

Szia!

A teljesítés alapján mindhárom dekor a menüben van a farmodon.

Akár a felhőre, akár máshol kihelyezhető.

Talán azóta már meg is tetted?

Jelezz kérlek vissza, megvan-e mindegyik dekortárgyad, mert az ellenőrző panel infói azt mutatják, a menü tárolja ezeket.

Köszönöm.

stb_farmer kedveli ezt.
  17. GabiLaci

GabiLaci Járnitanuló

Köszönöm, hogy foglalkoztok velem, de sajnos egyik dekor sincs meg, felhőre sem tudok semmit tenni.

18. almatorta

almatorta Junior szaki

Köszönöm a választ fotózni fogok és jelentkezem további szép estét.

19. mamarygen

Jó estét kívánok!

A farmerama játékban csak adott, meghirdetett időszakban, néhány napon keresztül van lehetőség arra, hogy bizonyos tárgyakat cserélhessenek egymás között a játékosok.
    Ennek az akciónak a neve: Ajándékozás, kereskedelem csere mini-akció.
    Az ismertetője EZEN a linken olvasható.
    Ha van ilyen akció, akkor a fórumon a hivatalos részlegben, központi alfórumban hirdetjük meg.
    Az aktuális időszakban a játékban a Hírek menüben is van róla információ.

Gazdákkal, játékostársakkal a farmos levelezésben lehet a leghatékonyabban csevegni, beszélgetni.

Szomszédkereső - barátkereső alfórum is rendelkezésre áll, ahol kereshet az adott játékos saját szomszédot, ha van helye a jobb oldali menüben ehhez.

A fórumon vannak tematikus csevegők, események illeszkedve. Ezek átnézhetők a fórumlistában. Fontos tudni, hogy minden ilyen helyen a topik első hozzászólása tartalmazza a szabályokat, miről-hogyan érdemes véleményt cserélni.

Vannak társasági helyszínek, csoportok a Törzsasztalon, amely témákhoz, személyekhez kapcsolódni lehet, bemutatkozást követően és érdemi témákhoz kötve.

Sikeres tájékozódást, érdemi együttműködést kívánok!

stb_farmer kedveli ezt.
  20. mamarygen

Szia ismét!

Pedig megvannak, mert teljesítetted az eventet már.

Ezek a képek a farmodon, a paszulynál készültek:

gabilaci felhő.png

ez a tárgy is a menüben van: hótollas

gabilaci1.png

Remélem elhiszed, hogy nem félreinformáltalak. :)

stb_farmer kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.