Technikai kérdések alfórumból archivált kérdések és válaszok

Kategória: 'Segítség archívuma', témanyitó: Csocsoovb, témanyitás ideje: 16.4.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
 1. Enike**

  Enike** Board Administrator Team Farmerama HU

  Szia!

  Engedd meg, hogy kollégám távollétében én válaszoljak neked.

  A bankod tud felvilágosítást adni arról, hogy milyen tranzakciók történtek az általad kezelt számlá(k)ról, bankkártyá(k)ról. A bank arról tájékoztatott téged, hogy magyar forintban és valutában is rendeltél csomagot.

  Mi ebben sajnos nem tudunk segítségedre lenni. A játékos saját felelősségére és döntése alapján vásárol a játékfiókjába olyan elemeket, amelyek segíthetik, könnyebbé tehetik a haladását a játékban, vagy csak változatosabbá varázsolhatja a farmját. A játékosnak kell gondoskodnia ezek fedezetéül szolgáló fizetőeszközről, amelyek valós pénzbe kerülnek. Nekünk erre a lehetőségek biztosításán kívül nincs ráhatásunk, hogy ez milyen pénzeszköz útján történik meg.
  Ebben az esetben neked kell végiggondolnod, hogy amikor elindítottad a tranzakciókat, azok milyen fizetési eszközről (bankkártya, hitelkártya, pasysafecard, paypal, stb. ) valósultak meg.
   
 2. szuperfarm123456

  szuperfarm123456 Fórum-zöldfülű

  Szia !Egy kérdésem lenn, 70-es szinten vagyok, és tojást nem tudok előállitani! Végignéztem fejlesztéseknél nem található olyan tyúk ól! Hogyan tudok akkor csinálni? Előre is köszönöm :)
   
 3. Enike**

  Enike** Board Administrator Team Farmerama HU

  Szia!

  A tyúk terménye a tojás.
  Az egyik lehetőség: Terményes ólat kell hozzá építeni, hogy tojást tudj termelni benne, annak működéséhez azonban 3 tyúk és 1 táp is szükséges.
  Erről bővebben itt találsz információt:
  https://board-hu.farmerama.com/threads/Állatok-termények-és-ólak-a-játékban.16260/page-6#post-891966

  A másik lehetőség: az eredi tisztáson található Bölcs Tölgyről a megfelelő rúnákért kiváltható tojásfa.
  https://board-hu.farmerama.com/threads/az-erdei-tisztás-ismertetője.2159/#post-909613

  [​IMG]


  [​IMG]
  3. Tojásfa (Édes illat rúnán keresztül érhető el.)
  1 db tojásfa
  Ára: 150 csillag

  Harmadik lehetőség (amennyiben kevés a csillagod a fa kiváltásához, vagy a terményes megépítéséhez nem rendelkezel elegendő szerszámmal): cserenapon megpróbálsz a cserepanel segítségével cserélni, vagy ajándékba kérni olyan játékostól, aki tud ebben neked segíteni.
  Event - Ajándékozási és kereskedési nap (cserenap) | Farmerama HU

  Negyedik lehetőség a tojás gyors beszerzésére: a piac, a termények között találod. ha van elegendő csengőpengőd, megvásárolod a kért tételt, és már be is kerül a pajtádba, onnan pedig szabadon felhasználhatóvá válik. Esetleg érdemes lehet írni egy posztot a Visszajelzés - Piac - mit, miért érdemes venni, eladni | Farmerama HU -topikban, hátha valaki tud segíteni benne.
   
 4. -BombadilToma-

  -BombadilToma- Fórum elő legendája

  Szia!
  Hadd egészítsem ki a moderátori választ, és leírom.hogyan tudsz Tojástojó területet csinálni.

  A városban, a bal alsó sarokban találod a Barkácsműhelyt. Itt tudod megépíteni az állatos ólak színes (sárga, narancs, piros, rózsa és neon) fejlesztéseit, valamint a terményes ólakat (és azok hasonló fejlesztéseit is). Tehát terményes ólaknál az alapot is barkácsolnod kell, az nem vehető meg CSP-ért, vagy váltható ki más módon.
  Műhely

  [​IMG]
  Itt van lehetőségünk a már meglévő óljainkat tovább fejleszteni (színes fejlesztések), illetve alap műhelyes óljainkat megépíteni, amelyek segítségével állatok helyett különleges termékeket állíthatunk elő, például: tojás, tehéntej, birkagyapjú, stb.

  A barkácsoláshoz barkácscuccok kellenek, amelyek jobbára felröppenőként érkeznek a farmunkra. Színes ólak esetén valamilyen tenyészállatot is be kell adnunk.
  A barkácsolt ólak terményeket állítanak elő, és a működésükhöz tápra és állatra egyaránt szükség van. Tehát pl. a Tojástojó terület 1 tyúktápért és 3 tyúkért előállít Neked 1 db tojást.
  Bővebben:
  https://board-hu.farmerama.com/threads/a-műhely-és-az-ott-fejlesztett-ólak-használata.6857/
  A barkácscuccok megszerezhetőségéről szóló leírást azzal egészíteném ki, hogy a Farmárudában is kiváltható farmpengőért valamennyi.
   
  szuperfarm123456 és zsani_apja kedveli ezt.
 5. _livia70_

  _livia70_ Törzsjátékos

  köszönöm,én is erre gondoltam csak nem voltam biztos benne
   
 6. szinusz

  szinusz Haladó

  köszönöm a választ. a bankom azt válaszolta, hogy a két drágább tranzakciót nem forintban kérte le a bigpoint hanem euróban. elfogadtam, de nem értem, hogy miért. ez van. ugyanazt a csomagot vásároltam mindhárom farmon ugyanaz a bank, ugyanaz a bankkártya. ennyi.
   
 7. Enike**

  Enike** Board Administrator Team Farmerama HU

  Szia!

  Az eventablakban a bal oldali tartály (újrahasznosító elemek) feltöltését érdemes kiszámolni!
  Amennyi felröppenővel (nublion akku) rendelkezünk az átalakításokhoz, annak megfelelő értéket adjunk be a pajtakészletünkből!
  A tartályba helyezett fel nem használt elemek nem kerülnek vissza a pajtába a mini-event végén sem!

  Egy korábbi event leírásából hozom neked az alábbi információkat:

  Játék menete:  [​IMG]
  1: Tartályba bedobás, mely az újrahasznosításhoz szükséges.
  A skálázott sáv jelzi, hogy a tartály meddig van megtelve. Egyszerre maximum 3 millió CSP értékben tudunk beszállítani, de a tartály bármikor újratölthető, ha kiürülne vagy nincs elegendő mennyiség benne.
  2: Nublonakku mennyiségünk
  (A kék plusz jelre kattintva a gazdaboltba kerülünk, ahol szükség esetén vásárolni tudunk még.)
  3: Nublonit por mennyiségünk
  4: Nublonit kristály mennyiségünk
  5: Újrahasznosítás fokozatának kiválasztása

  Négy kategória van megkülönböztetve, ennek megfelelően a nyeremények is változnak.A kérdőjelre kattintva az adott kategória nyereménylistája jelenik meg.További részletek lentebb
  6: Újrahasznosítás indítása
  7: Farmáruda megnyitása

  Ez bármikor megnyitható a farmról, baloldali menüben a piros kosár menüpontból.
  8: Elérhető kosarak megvásárlási lehetősége


  Tartályba befizetésnél az alábbi kategóriák közül tudunk befizetni az újrahasznosításhoz.
  [​IMG]

  A "Csak most" kategóriába az eventnövény, az "Event tárgyak (érték)" kategóriába a Nublonit por és Nublonit kristály tartozik. A többi kategória egyértelmű.

  A bal oldali tartályba bármit beadhattok ezen termékekből, akár vegyesen is, de tetszés szerint egyetlen termékcsoportból is fel tudjátok tölteni. Fontos! Amit beadtok a tartályba azt akkor sem kapjátok vissza, ha nem tudjátok felhasználni Nublion akku hiánya miatt!

  Az Újrahasznosító Űrrobotnál négy fajta gomb (kategória) közül tudunk választani:

  [​IMG]
  • S gomb: 10 Nublion akkut és 20.000 CSP értékű terményt használunk fel
  • M gomb: 25 Nublion akkut és 50.000 CSP értékű terményt használunk fel
  • L gomb: 35 Nublion akkut és 100.000 CSP értékű terményt használunk fel
  • XL gomb: 90 Nublion akkut és 300.000 CSP értékű terményt használunk fel
  Természetesen minél magasabb kategóriát választunk, a nyereményünk is annál értékesebb.
  Amíg a tartályunk nem éri el valamelyik kategória használatához szükséges szintet vagy nincs elég Nublion akkunk, a gomb színe kék marad. Amikor egy gomb zöldre vált, akkor abból a kategóriából is választhatunk. A kiválasztott kategória gombja sárga színűvé változik miután rákattintottunk, ekkor az Űrrobot bekapcsoló gombja is aktívvá válik az ablak jobb oldali tartályánál. Rákattintva a nyereményünk megjelenik a felette található tartályban.


  Kategóriától függően tehát egy kattintás akkora értékben csökkenti a bal oldali tartályba beadott termékeinket, amennyi érték a kategóriához tartozik.

  A választás lehetősége minden kattintásnál a mienk: tetszőleges sorrendben, és korlátlan alkalommal tudunk élni ezzel a lehetőséggel. (Csak a pajtában lévő készletünk illetve a felröppenők szabhatnak határt a játékos kedvünknek.)

  A nyeremény minden esetben farmpengő lesz, amely a következőképpen alakulhat.
  [​IMG]
   
  Kuzdern kedveli ezt.
 8. Enike**

  Enike** Board Administrator Team Farmerama HU

  Szia ismét!

  Ezek a feltételek is egységesek a 3 farm között? Kérlek, ellenőrizd le!
  -Magyar lakcím
  -Magyar Geo IP - cím
  -Forint fizetőeszköz
  -Forint alapú magyar bankszámla
  -Bankban jobb fent magyar zászló (alább a képen jobb felső sarokban pirossal jelöltem).

  bank.png
   
  GA-BI-O-Farm kedveli ezt.
 9. szinusz

  szinusz Haladó


  köszönöm .leellenőriztem: a lakcímem magyar, (ugyanaz mindhárom farmnál), a magyar Geo Ip cim tuti ugyanaz, mivel ugyanarról a gépről használom mindhárom farmot. forintban fizetek mmndig, nincs is más fizetőezközöm, forint alapú magyar bankszámlám van, aminél a nem egyforma összegeket vonták le. A válaszukban a piros karikával megjelölt részen mindháromnál magyar a jelzés.Mindhármat ugyanazzal a bankkártyával fizettem, mivel nincs másik kártyám. nagyon köszönöm az utánajárást, de ez van, tanultam: többet nem vásárolok igazi pénzzel,
   
 10. icaanyus

  icaanyus Járnitanuló

  Sziasztok! Segítségre lenne szükségem. Gazdanevem:icaanyus, ID:17809133. Letöltöttem a játékot, csak kis méretű. Jó lenne nagyban látni. Előre is köszönöm a segítséget. Szép napot.
   
 11. -BombadilToma-

  -BombadilToma- Fórum elő legendája

  Szia!
  Két lehetőséged van. A Beállításokban (jobb felső sarok fogaskerekes ikon, majd ott a legalsó villáskulcsos ikon) találsz egy Zoom funkciót, amivel tudod nagyítani az ablakot. De használhatod a CTRL - illetve a CTRL + billentyűkombinációkat is.
   
 12. icaanyus

  icaanyus Járnitanuló

  Köszönöm szépen a segítséget.
   
  -BombadilToma- kedveli ezt.
 13. szinusz

  szinusz Haladó

  valamiért a Bigpoint mégis Münchenből kérte le az összeget a két drágább fizetésnél.
   
 14. |Tamás|

  |Tamás| Board Administrator Team Farmerama HU

  Szia!

  Münchennek semmi köze a BP-hez. Kérlek az érintett farmról keresd fel a technikai supportot. Fórumon ezzel nem tudunk mit kezdeni.
   
  stb_farmer kedveli ezt.
 15. gamandor

  gamandor Junior szaki

  Szia !
  Rendeltem egy hintázó csomagot, aminek le is lett vonva az ára, viszont nem kaptam meg.
  ID: 4543891
  Tudnál ebben segíteni ? Köszönöm !
   
 16. Othep

  Othep Forum Moderator Team Farmerama HU

  Szia.

  Vásárlás után egy ki- belépés ajánlatos a játékból.

  Ne egy bizonyos csomagot keress.
  A csomag összetevői a helyükre, a Láda / Váza ikon alá kerülnek.
  A Ládák az elhasználódó fül alá, a Dekorok a dekorációs tárgyak fül alá.

  Itt olvashatod a csomagod összetevőit: https://board-hu.farmerama.com/threads/hintázó-farmarany-ajánlat.22839/#post-1279600

  A keresősáv is segít a keresésben a Váza ikon alatt, ha beírsz a kereséshez neveket, névrészleteket.

  Ha a segítségemmel se találod, amit keresel, kérlek, jelezz vissza.
   
  -Erfurt-24, stb_farmer és Mici-farmer kedveli ezt.
 17. gamandor

  gamandor Junior szaki

  Már mielőtt írtam is ki-be léptem de sem az arany sem a láda nem jelent meg, pedig e-mailben kaptam visszaigazolást.
  Ilyennel még nem találkoztam.

  Megkaptam ! Köszönöm !
   
  Moderátor által utoljára szerkesztve: 25.9.22
  Mici-farmer és Othep kedveli ezt.
 18. bakosagi54

  bakosagi54 Kivételes tehetség

  Szia! tegnap vettem 1 cs fát és a pluszfenyőt nem kaptam meg.ID:18559029 A segitséget előre is köszönöm.Üdv bakosagi54
   
  Mici-farmer és -BombadilToma- kedveli ezt.
 19. Othep

  Othep Forum Moderator Team Farmerama HU

  Szia.

  Kollégám ellenőrizte:

  Ma reggel raktad ki 10:13 órakor a titokfákat a Szédült szántóra.
  A garantált fa pedig a fő-farmodon van.
  Albinó mamutfenyő a neve.

  [​IMG]

  Akció ismertetője: https://board-hu.farmerama.com/threads/titokfa-farmra-és-a-bahamarama-szigetre-állandó-gazdaköri-küldetésekkel-2022-szeptember.22837/
   
  Mici-farmer kedveli ezt.
 20. bakosagi54

  bakosagi54 Kivételes tehetség

  köszönöm szépen
   
  Othep kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.