GYIK Állattenyésztés (tyúk,nyúl stb.), ólak, istállók

Kategória: 'Játékismertetők', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
 1. |Tamás|

  |Tamás| Board Administrator Team Farmerama HU  Állattenyésztés /állatok szaporítása NEM tenyésztelepben! /


  [​IMG]

  Ha a baloldali menüben az állatszimbólumra kattintasz, a megnyíló menüben láthatod, milyen állatokat tenyészthetsz már. Minden szinten újabb és újabb állattípusokhoz férhetsz hozzá.
  A szintlépések után nem kapod meg automatikusan az ólakat, minden tenyészetet külön kell megvásárolnod az Ácsműhelyben.

  A farmra visszatérve kattints a már ismerős állat ikonra, a megnyíló sorban válaszd ki azt az ólat vagy istállót, amelyet a városban vettél, majd helyezd el a birtokon kedved szerint. A bal egérgombot addig lenyomva kell tartanod, amíg meg nem találtad az új állatlaknak az ideális helyét. Minden tenyészet mérete 2x2 mező. Az állatlakokat kedved szerint bármikor mozgathatod és áthelyezheted a birtokodon. Természetesen ugyanabból az állatfajtából több tenyészetet is tarthatsz, ilyenkor több szaporulatra számíthatsz.

  Az állatokat etetni is szükséges, amelyeket saját magad is legyárthatsz a terményekből.

  [​IMG]
  [​IMG]
  Etetéshez kattints az adott ólra vagy istállóra, és a megjelenő kis ablakban a vályú ikonra. Ha az állataidat nem csak eteted, hanem meg is itatod (kattints az ólra, majd a megjelenő vízcseppre), sokkal kevesebb ideig kell várnod az utódokra. Minden ólban vagy istállóban látható, hogy van-e az állatoknak elég tápjuk és vizük.

  Szupertáp:

  Etetéshez használhatsz szupertápot is, amely lefelezi a termelési időt. Ezt a pajta melletti zöld tartálynál veheted meg farmaranyért vagy pedig városi küldetések nyereményeként szerezhetsz, illetve a kerekkeréken nyerhetsz.
  Bővült a beszerzési kör: már a malomban (csak a farmon, szigeten nem) is elő tudtok állítani szupertápot, de csak saját részre. Nem piacképes a szupertáp továbbra sem.
  Csak küldetések esetén használd és ott is jól gondold meg, hogy mikor! Amennyiben szupertáppal etettél, fényesen világit az etetőjük.​
  Víz:
  Nem létfontosságú vízzel ellátni az állatokat, lesz alom anélkül is.
  (Érdemes, utánaszámolni, hogy szükséges -e!)
  Az itatás által a tenyészidő 20% -kal csökken.

  A tenyésztett állatok, éppúgy mint a gyümölcs-, zöldség- vagy gabonatermények, a pajtába kerülnek. Ha a pajtára kattintasz, bármikor áttekintheted az állományodat.

  A szaporulat, általánosságban 1 állat! A fejlesztések adott esetben ezt növelhetik, de ez nem érvényes minden fejlesztésre!

  Minden egyes születés után, az ólakban, istállókban trágya termelődik.
  Csak akkor láthatsz neki az újabb tenyésztésnek, ha kitakarítottad a trágyát az ólból.

  A tenyésztési időt csökkentik különböző fejlesztések, amelyeket küldetések nyereményeként kapsz, műhelyben építesz, vagy a Gazdaboltban vásárolsz! A be- illetve megszerzés után a baloldali ikonoszlop, állatos ikonjánál találod meg. A fejlesztéseket, a már meglévő épületekre kell ráhelyezni, nem külön épületek!​


  Ólak, területek törlése:
  A fejlődés során vagy esetleg helyhiány miatt előfordulhat, hogy feleslegessé válik egy-egy ól. Ilyenkor egyetlen lehetőség van. Törölni kell az ólat. A törlés ingyenes.
  Termőföldet és minden más dolgot (pl.: ól, fa, díszítő elemek, stb) úgy tudsz törölni, hogy a bal oldali menüpontban a legalsó, fűrészt és kalapácsot ábrázoló ikonra kattintasz egyszer, majd utána arra a területre/ólra/fára/stb, amelyet törölni szeretnél. A terület amelyet törölni fogsz, pirosan fog megjelenni.

  A törölt ól a menübe kerül, a rajta lévő fejlesztések szintén.
  Színes ólak:
  Copyright © 2011-12 - Magyar FARMERAMA csapat

  Megjegyzés: Az itt leírt adatok tájékoztató jellegűek. Az itt megjelenített információkat megpróbáljuk mindig a lehető legaktuálisabban tartani, ennek ellenére előfordulhat, hogy téves, esetleg nem aktuális adatok, értékek jelennek meg.
  A Bigpoint GmbH, a Farmerama játék üzemeltetője fenntartja magának a jogot a játékban szereplő elemek változtatására, akár előzetes bejelentés nélkül is.

  Aktualizálta: Havasi_Gyopár

  -
   
  Moderátor által utoljára szerkesztve: 9.3.21
  János1957, genka53, kutyaszálló és 7 más kedveli ezt.
 2. |Tamás|

  |Tamás| Board Administrator Team Farmerama HU

  A játékban kihelyezhető ólak tulajdonságai

  A piaci minimum és maximum árak az alapárra vonatkoznak, a mindenkori piaci árak ettől akár jelentősen is eltérhetnek!

  Általános farmos ólak:

  [​IMG]
  [​IMG]

  Bahamarama ólak:
  A szigeten az ólak használatához a Maja majmok szentélyében kell kiváltani a jogosultságot!

  [​IMG]

  [​IMG]


  Titokzatos ólból kifejlődő ólak:

  [​IMG]

  [​IMG]


  Copyright © 2011-15 - Magyar FARMERAMA csapat
  Megjegyzés: Az itt leírt adatok tájékoztató jellegűek. Az itt megjelenített információkat megpróbáljuk mindig a lehető legaktuálisabban tartani, ennek ellenére előfordulhat, hogy téves, esetleg nem aktuális adatok, értékek jelennek meg.
  A Bigpoint GmbH, a Farmerama játék üzemeltetője fenntartja magának a jogot a játékban szereplő elemek változtatására, akár előzetes bejelentés nélkül is.
   

  Csatolt fájlok:

  János1957, mimi, genka53 és 8 más kedveli ezt.
 3. |Tamás|

  |Tamás| Board Administrator Team Farmerama HU


  Egy kis általános ismertető az állatok gondozásáról.


  Amikor megvásárolsz egy ólat, akkor egyszer kell megetetni az állatokat. Ezt az ólra kattintva tudod megtenni. Ha az állatok megnőnek, akkor azt az ól kijelzi.

  Ilyenkor az ólra kattintva az állatok a pajtába kerülnek. Ezután újra az ólra kell kattintani, ezzel kitrágyázol. Majd ha újra az ólra kattintasz, akkor ismét meg kell etetned az állatokat.

  Ha megetetted őket, az ólra kattintva megnézheted, hogy mennyi ideig tart még, amíg az állatok megnőnek, illetve megitathatod őket, ha van vized a csepp ikonra kattintva.
  Piros X akkor jelenik meg, ha nincs tápod. Tápot a pajtában lévő terményekből tudsz készíteni a malomban.

  Az állattenyésztéssel kapcsolatban feltett gyakori kérdések

  - Szintet léptem és nem engedi megvenni, a beígért állatfajtát. Miért?
  - Frissítsd az oldalt, a probléma megoldódik!
  - Ha a bahamarama szigeten akarod megvenni az állatot, először aktiválnod kell a hozzá tartozó szobrot a maja templomban.
  - Szintet léptem, de nem kaptam meg a beígért állatokat!
  - Nem is fogod.
  A szintlépéskor nem kapod meg automatikusan az ólakat, hanem be kell szerezned őket!
  - Ha a bahamarama szigeten akarod megvenni az állatot, először aktiválnod kell a hozzá tartozó szobrot a maja templomban.
  -Miért nincsenek állatok a megvett ólban?
  - Mert neked kell kitenyésztened őket. Nem kapod vele automatikusan.
  - A piacon megvett állatot, nem engedi meg tenyészteni. Mit csinálok rosszul?
  - Semmit. Azokat nem is lehet tenyészteni, csak a pajtába kerülnek. Ha tenyészteni akarsz, akkor látogasd meg a városi Gazdaraktár épületét és ott vásárolj!
  - Ha a bahamarama szigeten akarod megvenni az állatot, először aktiválnod kell a hozzá tartozó szobrot a maja templomban.
  - Megvettem az állatokat, de nem találom őket!
  - Kerested az állatos ikon alatt?
  - Vettem egy ólat, de nem engedi kihelyezni!
  - Biztos, hogy nem egy fejlesztést vettél? Ha igen, akkor nézz utána nem lehetséges-e, hogy azt már egy meglévő ólra kell kihelyezned.
  - Az ól kirakásakor megragadt a képernyőn. Mit tegyek?
  - Frissíts egyet (F5 gomb) és visszakerül az ikon alá!
  - Feleslegessé vált egy ólam, vissza akarom rakni az ikon alá. Mit tegyek?
  - Kattints az ásó ikonra a bal oldali menüsorban, és ott a piros körre, majd a törölni kívánt ólra. Nagyon figyelni kell rá, a törlés mindaddig érvényes marad, ameddig nem váltunk vissza! Az alap ól, és az esetlegesen rajta lévő fejlesztés egyaránt a menübe kerül vissza!
  - Hogyan küldhetem el egy ólam ajándékba?
  - Ajándékozási és kereskedelmi akció keretében van erre csak lehetőséged. Ez az akció nem állandó játékelem, időszakosan kerül megrendezésre!!
  - Hogy tudok állatokat szaporítani?
  - A kihelyezett ólra kattints rá, majd a táp ikonra! (Ha át van húzva, akkor először keverj tápot a malomban vagy vegyél a piacon!)
  Arra vigyázz, hogy a sima tápra kattints és ne a szupertápra! Ha valakinek van szupertápja, akkor sajnos nagyon könnyű mellékattintani!
  Miután megetetted, meg is itathatod az állatokat. Ez nem kötelező, a víz csak a tenyésztési időt csökkenti. Ha kevés a pénzed, spórolj vele!)
  Utána kivárod, amíg megszületik az új alom. Ha ez megtörtént, akkor egy „cumi” ikont fogsz látni az ól felett. Kattints rá és az állat bekerül a pajtába! Utána ismét kattints az ólra, majd a trágya ikonra és ki is takarítottad az ólat! Kezdődhet megint az etetés.
  - Mennyi állat születik egyszerre?
  - Általában csak egy.
  Kivétel: az új fejlesztések egy részénél több állat is születhet. Erről bővebben itt olvashattok:
  - Minden ól 4 mezőnyit foglal? A fejlesztettek is?
  - Igen. Számolj így velük. Hogy a jövőben lesz e csökkentés, azt még nem tudni.​

  -Vettem plusz víztartályt, de nem találom. Merre van?
  - A dekor elemeknél kell keresned (doboz - váza ikon).​

  - Mennyi pluszt ad egy víztartály?
  - A póttartályok 12 óránként 5 egységnyi vizet termelnek, amit manuálisan kell áttölteni a nagy víztartályba. Ha a maximális értéken fölül töltesz át, akkor az a mennyiség elvész!​

  - Az XXL ólat rátehetem az XL-re?
  - Nem, erre nincs lehetőség. Ezeket (új nevük Retró++) egy üres területre kell kihelyezni.​

  - Eltűnt minden a pajtámból! Mi történt?
  - Figyelj oda, hogy mennyi mindent adsz el a piacon.
  Ha nem figyelsz a tápra, nagyon könnyen 0-án találja magát! Nézd azt is, hogy mennyi mindent adsz a megrendelőknek, mert az is viszi ám az árut. Főleg ha eddig csak növényt kért és beugrik egy 10 kecskés vevő. Ha nem vagy figyelmes, akkor máris kiürül a pajta! És még egy utolsó lehetőség: A gazdaköri versenyekbe a termény és állatbeadások. Sokszor fordult elő, hogy csak ment a beadás és aztán ott állt üresen a pajta.​

  - Eltűnt a szupertápom!
  - Figyelj oda az etetésnél, mert nagyon könnyű mellékattintani, főleg, ha kapkodva csinálod.
  Ha valamelyik állatodnak szupertápot adsz csillogni fog a táp. Így láthatod, hogy sima táp van előtte, vagy szupertáp.​

  - Mi van akkor, ha nem adok az állatoknak enni? Akkor éhen halnak?
  - Nem. Nem indul meg a tenyésztés és nem lesz szaporulat!​

  - Kiváltottam a Bölcs tölgynél a rövidebb tápkeverési időt, mégis vannak olyan tápok, amikből ha többet keverek, az időt nem jól számolja. Miért?
  - Ne feledd, hogy a malom nem mutatja a másodperceket, így ebből adódnak össze a különbségek.Példaként vegyük a tyúktápot:
  Ha keverni akarunk a malomban, azt látjuk, hogy 2 perc egy táp kikeverési ideje, de amint növeljük a kikeverni kívánt mennyiséget, az idő el kezd "aránytalanul" növekedni (látszólag) és 10 tápnál már 27 perc a keverési idő és nem 10db*2perc, azaz 20perc. Viszont emlékezzetek csak, hogy a tyúktáp keverési ideje a rúna nélkül 3 perc, ha ezt a rúna által adott bónusszal lecsökkentjük 90%-ra, akkor nem 2 percet kapunk, hanem 2:42 percet. És ezek a 42 másodpercek adódnak össze, amiből látjuk az eltérést. Tehát ezért látunk 27 percet, ami a helyes keverési idő.
  - Betakarítottam a trágyát az állatok alól, mégsem jelent meg a trágyadombon:
  A trágyadombok kapacitása, és a trágya eladás rendszere is megváltozott 2015.05.07.-én, amiről a farmerek tájékoztatást kaptak a fórumon.
  Ezt a bejelentést az alábbi hivatkozást megnyitva olvashatod el:
  https://board-hu.farmerama.com/index.php?threads/változások-a-trágyával-vízzel-kapcsolatban-2015-05-07.12498/
  Normál felhasználó esetében az alap kapacitás 110-ig terjed (ami bölcs tölgyes rúnával növelhető). Az az alapod. Ha van prémium tagságod, akkor a méret 600 maximum.
  A Bölcs Tölgynél kiváltott Tuti tárgy a trágya - Nagyobb trágyadomb képesség egyes szintjeivel 110/220, 150/300, 200/400, 250/500, 300/600.
  Tehát akkor van tele a dombod, ha ezeket a határértékeket eléred.
  - Eladásra kínáltam trágyát, a piacon 7 napig senki nem vette meg. Visszakerül a trágyadombra?
  A trágyadombok kapacitása, és a trágya eladás rendszere is megváltozott 2015.05.07.-én, amiről a farmerek tájékoztatást kaptak a fórumon.
  Ezt a bejelentést az alábbi hivatkozást megnyitva olvashatod el:
  https://board-hu.farmerama.com/index.php?threads/változások-a-trágyával-vízzel-kapcsolatban-2015-05-07.12498/
  Normál felhasználó esetében az alap kapacitás 110-ig terjed (ami bölcs tölgyes rúnával növelhető). Az az alapod. Ha van prémium tagságod, akkor a méret 600 maximum.
  A Bölcs Tölgynél kiváltott Tuti tárgy a trágya - Nagyobb trágyadomb képesség egyes szintjeivel 110/220, 150/300, 200/400, 250/500, 300/600.
  Tehát akkor van tele a dombod, ha ezeket a határértékeket eléred.


  Copyright © 2011-15 - Magyar FARMERAMA csapat


  Megjegyzés: Az itt leírt adatok tájékoztató jellegűek. Az itt megjelenített információkat megpróbáljuk mindig a lehető legaktuálisabban tartani, ennek ellenére előfordulhat, hogy téves, esetleg nem aktuális adatok, értékek jelennek meg.
  A Bigpoint GmbH, a Farmerama játék üzemeltetője fenntartja magának a jogot a játékban szereplő elemek változtatására, akár előzetes bejelentés nélkül is.


  -
   
  János1957, csupati99, genka53 és 9 más kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.